Λαμία-ΠΑΟΚ 0-2: Χορεύοντας στη βροχή (vids)

Νικηφόρα ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ επιστρέφοντας στις νίκες έπειτα από τρεις διαδοχικές ισοπαλίες και διευρύνοντας το αήττητο σερί του σε δέκα τέσσερα ματς!

Τα πλάνα των προπονητών

Δεν υπήρχαν πολλά πράγματα που θα μπορούσε να αλλάξει ο Τζιανλούκα Φέστα έχοντας κάνει την πρώτη του προπόνηση την περασμένη Τετάρτη. Χωρίς τους τιμωρημένου Γκέντσογλου και Τζανδάρη, με ίδιο σχηματισμό, ισχυρό και πολυπληθές κέντρο για τον έλεγχο του χώρου και προσπάθεια να απειλήσει στην αντεπίθεση με Μανούσο,

Ελευθεριάδη κατά κύριο λόγο και λιγότερο τον Νούνιες.

Με αρκετές αλλαγές αναμενόταν να εμφανιστεί ο ΠΑΟΚ, ελέω της διαχείρισης που πραγματοποιεί ο Ραζβάν Λουτσέσκου από ματς σε ματς. Τιμωρημένοι οι Κρέσπο, Τσιγγάρας, διαφοροποιήσεις μεν σε πρόσωπα αλλά η ίδια λογική, με μια στιβαρή αμυντική γραμμή και βοήθειες από τα χαφ, τον Ελ Καντουρί αντί Μπίσεσβαρ και πίεση στην αντίπαλη περιοχή

Περισσότερο … μπουγέλο παρά ποδόσφαιρο

Η βροχή χάλασε τα σχέδια των δύο ομάδων που μπήκαν να παίξουν ποδόσφαιρο αλλά πολύ σύντομα βρέθηκαν αντιμέτωπες με τις άγριες διαθέσεις του καιρού, που μέχρι και … χαλάζι έριξε για ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Εξ αρχή η Λαμία προσπάθησε να βγάλει ορμή στο παιχνίδι της μ’ αιχμή του επιθετικού δόρατος τον Μανούσο. Ωστόσο έπεσε πάνω σε μια «διαβασμένη» άμυνα, με σωστές αποστάσεις κι αλληλοκαλύψεις στις οποίες συνέβαλαν – και – τα χαφ.

Ο Ιταλός τεχνικός, γνωρίζοντας τον ΠΑΟΚ, ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να μην πιέζουν πάνω από τη μεσαία γραμμή, θέλοντας ν’ ανοίξει τις γραμμές του, να βρουν χώρους οι ποδοσφαιριστές του και να χτυπήσουν στην αντεπίθεση.

Τέτοιες αφορμές όμως δεν έδωσαν οι ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου, καθώς σε αντίθεση με ότι συνέβη προ εβδομάδας στην Τούμπα κόντρα στον Ιωνικό, αυτήν τη φορά η συνεργασία Σβαμπ–Σοάρες ήταν πολύ πιο αρμονική, με την αρωγή και του Ελ Καντουρί.

Είναι γεγονός πως «Δικέφαλος» προσέγγιζε με σχετική ευκολία την αντίπαλη περιοχή επιλέγοντας τις πτέρυγες αλλά ως εκεί καθώς η τελική προσπάθεια δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε για να δημιουργήσει προβλήματα στον αντίπαλο.

Με τον αγωνιστικό χώρο να έχει εντονότατο το υγρό στοιχείο, ο ΠΑΟΚ έβγαλε μια ταχύτατη αντεπίθεση στο 37’ με τον Σβαμπ να βγάζει για τον Ζαμπά,δύο τον καταδίωξαν, κανένας δεν τον έφτασε, μπήκε διαγώνια στην αντίπαλη περιοχή και πλάσαρε για το 0-1.

Κι αν κάποιος θα περίμενε άμεση αντίδραση από τη Λαμία, η καλύτερη στιγμή ήταν ένα σουτ του Νούνιες, που κόντραρε η μπάλα κι έφυγε κόρνερ αλλά και μια εκτέλεση φάουλ του Προβυδάκη που κατέληξε άουτ.

Αντιθέτως αν ο Ζαμπά ήταν λίγο πιο προσεκτικός στο 43’ σε γύρισμα του Ελ Καντουρί η κεφαλιά που έπιασε ανενόχλητος από τον άξονα εντός περιοχής θα μπορούσε να είχε διπλασιάσει τα τέρματα τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα του.

Το … τελείωσε από νωρίς

Με μια διαφοροποίηση επέστρεψαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, καθώς ο Σίντκλεϊ έχοντας δεχτεί δυνατό μαρκάρισμα από τον Νούνιες, αισθάνθηκε ενοχλήσεις κι αποχώρησε προληπτικά δίνοντας τη θέση του στον Βιεϊρίνια. Με τη βροχή να έχει σταματήσει αλλά τον αγωνιστικό χώρο να παραμένει βαρύς, ο ΠΑΟΚ συνέχισε από εκεί απ’ όπου σταμάτησε.

Σοβαρός, με συγκέντρωση, καλή συνοχή ανασταλτικά και στόχευση στον Ζαμπά σε συνθήκες ανάπτυξης συνέχισε να “θορυβεί” τους γηπεδούχους κρατώντας τους μακριά από την περιοχή του στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης πλην συγκεκριμένων περιπτώσεων. Ένα γύρισμα του Ζαμπά προς την περιοχή έδιωξε ο Λούκας με το γόνατο ενώ πριν καλά- καλά συμπληρωθούν οκτώ λεπτά αγώνα στο δεύτερο μέρος ο Μιχαηλίδης φρόντισε να διώξει μια και καλή το άγχος και την πίεση από τους συμπαίκτες του.

Ο Βιεϊρίνια κέρδισε φάουλ δίπλα στο κόρνερ σε πάτημα του Μανούσου, ο Σάστρε το εκτέλεσε και ο Γιαννιτσιώτης αμυντικός με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του. Η πρώτη αντίδραση του κ. Φέστα στη ροή του ματς ήταν ν’ αποσύρει τον Ταϊρόν περνώντας στο ματς τον Μπανγκουρά. Παρόλα αυτά, τρία λεπτά μετά ο Σάστρε “γέμισε” προς την αντίπαλη περιοχή για να βρει τον Ζαμπά πάνω στην κίνηση το απευθείας πλασέ του οποίου πέρασε λίγο έξω από τη δεξιά δοκό της εστίας του Γκαραβέλη.

Ο επιθετικός οίστρος του ΠΑΟΚ όμως δε σταμάτησε εκεί καθώς στο 57΄ωραίο σουτ του Μουργκ υποχρέωσε τον πορτιέρε των γηπεδούχων σε δύσκολη επέμβαση με τον μέχρι εκείνη τη στιγμή απολογισμό των τελικών προσπαθειών να είναι 2(1)-7(3). Στο 60′ η πρώτη αντίδραση της Λαμίας με σέντρα του Προβυδάκη και την μπάλα να περνάει και από τον Μανούσο και από τον Ελευθεριάδη με αμφότερους να προσπαθούν μεν αλλά να μην καταφέρνουν να πάρουν την κεφαλιά.

Ο … τρελός ρυθμός με τα διαδοχικά ανεβοκατεβάσματα συνεχίστηκε και στο αμέσως επόμενο λεπτό η έλλειψη αλτρουισμού του Ζαμπά που προτίμησε να τελειώσει την πολύ καλή ατομική του προσπάθεια με σουτ παρά με πάσα σε συμπαίκτη με καλύτερες προοπτικής, στοίχισε μια καλή στιγμή στην ομάδα του και την πιθανότητα για ένα τρίτο γκολ.

Η καλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους καταγράφηκε στο 66′, με δημιουργό τον Προβυδάκη να βγάζει τη δυνατή παράλληλη σέντρα από δεξιά, τον Πασχαλάκη ν’ ακουμπάει την μπάλα τόσο όσο να αιφνιδιαστεί ο Ελευθεριάδης που καιροφυλακτούσε στο δεύτερο δοκάρι, με την κεφαλιά του οποίου η μπάλα σταμάτησε στη δεξιά δοκό της εστίας του “Δικεφάλου”!

Δύο λεπτά μετά ο Ελευθεριάδης έδωσε τη θέση του στον Τσούκαλο και το 4-2-3-1 άλλαξε σε 4-3-3 που σε συνάρτηση με τη χαλάρωση των ποδοσφαιριστών του Ραζβάν Λουτσέσκου στο τελευταίο 20λεπτο έδωσε – σαφώς – περισσότερα πράγματα στη Λαμία. Μιχάι και Άντρια Ζίβκοβιτς πήραν τις θέσεις των Ίνγκασον και Μουργκ αντίστοιχα. Στο 76′ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Κούρτιτς (σ.σ. μπήκε αντί του Φ. Σοάρες στο 76′), η φάση εξετάστηκε από το VAR και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά.

Στο 81′ ο Ιταλός τεχνικός της Λαμίας αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα περνώντας στο ματς τους Μαζουλουξή και Βέλλιο αντί των Μπεχαράνο και Καραμάνου. Στο 87′ παρολίγον ο Άκπομ να πετύχει το γκολ της χρονιάς όταν σε πανέμορφη, συνδυαστική προσπάθεια ο Σάστρε έβγαλε την παράλληλη, συρτή σέντρα στον υψηλόσωμο φορ εκείνος έπιασε το “τακουνάκι” αλλά ο Γκαραβέλης δεν αιφνιδιάστηκε μπλοκάροντας την μπάλα.

Διαιτητής

Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών)

Βοηθοί

Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών)

Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών)

Τέταρτος

Αριστείδης Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

Οι συνθέσεις

Λαμία (Τζ. Φέστα) (4-2-3-1): Γκαραβέλης, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Λούκας, Προβυδάκης, Μπεχαράνο (81’ Μαζουλουξής), Νούνιες, Τάιρον (54’ Μπανγκουρά), Ελευθεριάδης (68’ Τσούκαλος), Μανούσος, Καραμάνος (81’ Βέλλιος).

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου) (4-2-3-1): Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον (69’ Μιχάι), Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ (46’ Βιεϊρίνια), Σβαμπ, Σοάρες (76’ Κούρτιτς), Ελ Καντουρί, Μουργκ (69’ Α. Ζίβκοβιτς), Ζαμπά, Τσόλακ (81’ Άκπομ).

Keywords
Τυχαία Θέματα