Λαμία-ΟΦΗ 2-2: Πολύ σκληροί για να χάσουν!

Σπουδαίο θέαμα πρόσφεραν σήμερα (16/9) στο “Αθανάσιος Διάκος” η Λαμία και ο ΟΦΗ, που αποδείχθηκαν πολύ σκληροί για να χάσουν, καθώς στο τέλος έφυγαν ισόπαλοι από το γήπεδο με σκορ 2-2. Η μεταξύ τους αναμέτρηση ήταν ανοικτή, με τους δύο αντιπάλους να έχουν εκατέρωθεν γκολ και ευκαιρίες, όμως, κανένας δεν κατάφερε να βάλει τρίποντο στο σακούλι του.

Γεγονός είναι ότι οι Κρητικοί μπήκαν

πιο επιθετικά. Ζήτησαν και πέτυχαν σχετικά νωρίς (26ο) το γκολ στο πρώτο ημίχρονο, που τους έδωσε αέρα για τη συνέχεια. Μάλιστα, πήγαν προηγούμενοι στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα. Η ομάδα της Φθιώτιδας, όμως, βγήκε στο δεύτερο μισό αποφασισμένη. Ισοφάρισε άμεσα (47ο) και δεν πτοήθηκε, όταν οι φιλοξενούμενοι πήραν ξανά κεφάλι στο σκορ, στο 66ο. Οι γηπεδούχοι πίεσαν και ώθησαν στην ισοφάριση για δεύτερη φορά, που ήρθε με αυτογκόλ στο 74ο. Κι επειδή τέτοια ματς όταν κάποια ομάδα δεν μπορεί να τα κερδίσει, είναι καλύτερα να μην τα χάνει, μάλλον ικανοποιημένοι πρέπει να έφυγαν και οι δύο αντίπαλοι από τον αγωνιστικό χώρο.

3-5-2 VS 3-5-2

Το πρώτο αξιοσημείωτο της αναμέτρησης είναι ότι οι δύο προπονητές, Λεωνίδας Βόκολος και Βάλντας Νταμπράουσκας, για Λαμία και ΟΦΗ αντίστοιχα, ξεκίνησαν επιλέγοντας τον ίδιο σχηματισμό: 3-5-2. Τουτέστιν, η μάχη των πάγκων ξεκίνησε με σύστημα πάνω στο σύστημα.

Η Λαμία παρατάχθηκε με τον Κοσέλεφ στην εστία, τους Κορνέζο, Τζανετόπουλο, Πάβλοβετς στην τριάδα της άμυνας, τον Σαραμαντά αριστερό φουλ μπακ και τον Σιμόν δεξιό. Η τριάδα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Στάνκο, Σλίβκα και Νούνιες, ενώ στην επίθεση ήταν μαζί ο Τσιλούλης με τον Καρλίτος.

Από την άλλη μεριά, ο ΟΦΗ ξεκίνησε με τον Σωτηρίου τερματοφύλακα, τους Βούρο, Καρώ και Πασαλίδη τριάδα στην άμυνα, τον Θοράρινσον αριστερό φουλ μπακ και τον Λάρσον δεξιό. Οι Μεγιάδο, Γκαγιέγος και Μπάκιτς ήταν η τριάδα στη μεσαία γραμμή, με τον Τοράλ μπροστά τους και τον Ντικό στην κορυφή της επίθεσης.

“Μίλησε” πρώτος ο Ντικό

Ο ΟΦΗ ήταν επιθετικός από την αρχή. Μόλις στο 6ο ο Μπάκιτς βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, σούταρε, αλλά ο Κοσέλεφ είπε “όχι”. Οι Κρητικοί συνέχισαν να πιέζουν, ζητώντας το γκολ, το οποίο βρήκαν στο 26ο με τον Ντικό. Η μπαλιά του Μεγιάδο στην πλάτη της άμυνας βρήκε τον φορ από το Μάλι, ο Πάβλοβετς προσπάθησε να γυρίσει με το κεφάλι την μπάλα στον Κοσέλεφ, αλλά ο Ντικό πρόλαβε να την “τσιμπήσει” κάνοντας το 0-1.

Ο ΟΦΗ ήθελε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ κι εξακολούθησε να γυρεύει να πετύχει γκολ. Ο σκόρερ στο 30ό έφυγε ξανά στην πλάτη της άμυνας της Λαμίας, ξεφεύγοντας αυτή τη φορά από τον Τζανετόπουλο, πάτησε στην αντίπαλο περιοχή, αλλά το σουτ πέρασε δίπλα από την εστία του Κοσέλεφ.

Κι αφού δεν έγινε το 0-2, η Λαμία άρχισε να ψάχνει την ισοφάριση. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους σημειώθηκε στο 37ο. Ο Καρλίτος εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα πέρασε από όλους, αλλά ο Τσιλούλης δεν κατάφερε να την βρει όπως θα ήθελε για να την στείλει στα δίχτυα, καθώς ήταν μπροστά σε κενή εστία.

Ο ΟΦΗ είχε άλλη μία καλή στιγμή στο 40ό, όταν ο Κορνέζος δεν υπολόγισε σωστά την μπάλα, η κεφαλιά του την έστειλε προς τα πίσω στον Λάρσο,ν που ήταν στην περιοχή της Λαμίας, εκείνος τη γύρισε στον Τοράλ, αλλά ο Κοσέλεφ τον νίκησε σε τετ α τετ. Το ημίχρονο έληξε με τον τραυματισμό του Γιώργου Σαραμαντά, ο οποίος πάτησε άσχημα στον αγωνιστικό χώρο και αποχώρησε από το παιχνίδι με έντονους πόνους στο πόδι.

Ροντέο!

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν όλα τα λεφτά, καθώς το ματς έγινε ροντέο από την αρχή. Κατ’ αρχάς, ο Βόκολος άλλαξε τη διάταξη σε 4-2-3-1, βγάζοντας αναγκαστικά τον τραυματία Σαραμαντά, αλλά και τον Πάβλοβετς. Οι Βασιλαντωνόπουλος, Κορνέζος, Τζανετόπουλος και Σιμόν έγιναν η τετράδα της άμυνας, οι Νούνιες και Στάνκο ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τους Σλίβκα, Τσιλούλη και Τόσιτς στη μεσαία γραμμή και τον Καρλίτος στην κορυφή. Η αλλαγή της διάταξης είχε άμεσα οφέλη για τους γηπεδούχους, οι οποίοι μόλις στο 47ο με τον Τσιλούλη έφτασαν στην ισοφάριση μετά από ασίστ του Καρλίτος.

Ο ΟΦΗ απέφυγε να δεχτεί κι άλλο γκολ σε αυτό το πρώτο κύμα επιθετικότητας της Λαμίας, ισορρόπησε και στο 67ο μπήκε ξανά σε θέση οδηγού στο σκορ, όταν ο Γκαγιέγος πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, έκανε την προσποίηση και με τη βοήθεια μιας κόντρας στον Κορνέζο, έκανε το 1-2. Οι γηπεδούχοι πίεσαν άμεσα για την εκ νέου ισοφάριση, που την πέτυχαν στο 74ο, με αυτογκόλ του Καρώ (2-2), μετά από εκτέλεση κόρνερ για τη Λαμία. Ένα λεπτό νωρίτερα, στο 73ο, ο Καρλίτος βρήκε τον Βασιλαντωνόπουλο, εκείνος έκανε το γύρισμα, αλλά το πλασέ του Τόσιτς σταμάτησε στα σώματα.

Από εκεί και μετά, το παιχνίδι άνοιξε επικίνδυνα και για τις δύο ομάδες, που ήθελαν το τρίποντο. Η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω, με τη Λαμία να είναι πιο πιεστική, όμως, ως εκεί. Την τελευταία σημαντική ευκαιρία την είχαν οι Κρητικοί, στο 90’+7′, όταν ο Αμπάντα βρήκε στην περιοχή τον Νέιρα, εκείνος έκανε το σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα πήγε ψηλά πάνω από την αντίπαλη εστία. Το σκορ έμεινε στο 2-2, η Λαμία πήγε στους 5 βαθμούς σε 4 παιχνίδια και ο ΟΦΗ στους 7 βαθμούς σε 4 παιχνίδια.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Τζανετόπουλος, Κορνέζος (90’+3′ Σαντάνα), Πάβλοβετς (46′ Τόσιτς), Σιμόν, Στάνκο (73′ Λόνγκο), Νούνιες, Τσιλούλης, Σαραμαντάς (46′ Βασιλαντωνόπουλος), Σλίβκα, Καρλίτος (87′ Τσιλιανίδης).

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Σωτηρίου, Βούρος, Πασαλίδης, Καρώ, Λάρσον, Μεγιάδο (84′ Γκλάζερ), Γκαγιέγος, Μπάκιτς, Τοράρινσον (79′ Αμπάντα), Τοράλ (79′ Νέιρα), Ντικό (57′ Φελίπε).

Keywords
Τυχαία Θέματα