Λαμία-Ατρόμητος 1-1: Με γκολ…αιφνιδιασμού στην έναρξη των ημιχρόνων

Το ισόπαλο αποτέλεσμα στο γήπεδο “Αθανάσιος Διάκος” και στο παιχνίδι Λαμίας-Ατρομήτου (1-1) για την 18η αγωνιστική της Super League, δεν πρόσφερε ουσιαστική βαθμολογική πρόοδο και στις δυο ομαδες για τους στόχους τους στην φετινή περίοδο. Την μεν Λαμία για να αποφύγει τον υποβιβασμό ή την διαδικασία των μπαράζ με την πρώτη ομάδα της Super League-2

και ο δε Ατρόμητος για την επιδίωξη του να βρεθεί στις 6 πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και να παίξει στα πλει οφ για την έξοδο σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ο Ατρόμητος επιχείρησε να επιβάλλει τον ρυθμό του από την έναρξη του αγώνα και τα κατάφερε με το γρήγορο γκολ του Ροτάριου στο όγδοο λεπτό, όταν και επιτέθηκε από την αριστερή πλευρά, με τον Ρομπάιγ να κάνει το σουτ, τον Σαράνοφ να αποκρούει, αλλά την μπάλα να φτάνει στον σκόρερ, ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει για το 1-0 των φιλοξενούμενων. Το γκολ ελέχθηκε στο VAR και κατοχυρώθηκε.

Είχε προηγηθεί, μόλις στο 2ο λεπτό, η πρώτη “επίσκεψη” του Ατρομήτου στην μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, με την σέντρα του Κεσχρίντα από τα δεξιά και τον Ρομπάιγ, να σουτάρει δυνατά, αλλά η μπάλα αποκρούστηκε από τον Σαράνοφ.

Οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη, παρά τον αιφνιδιασμό τους από το γκολ που δέχτηκαν, ισσορόπησαν το παιχνίδι στην κυκλοφορία και την κατοχή της μπάλας, και απείλησαν, δυο φορές, τον Ατρόμητο για την ισοφάριση.

Στο 17′, ο Βέργος έκανε την σέντρα προς τον Μανούσο που σούραρε χωρίς δύναμη και ο Γιαννιώτης μπλόκαρε εύκολα την μπάλα και στο 45′, ο Μπεχαράνο βρέθηκε σε θέση για σουτ μετά από αντεπίθεση της Λαμίας αλλά το σουτ που έκανε από τα αριστερά έφυγε αρκετά μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Με το “καλημέρα” της επανάλψης (47′), η Λαμία πέτυχε γκολ από τα… αποδυτήρια. Από την εκτέλεση κόρνερ του Μπεχαράνο, ο Κορνέζος «νίκησε» τον Στρούγη στον “αέρα” και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιαννιώτη.

Ο Ατρόμητος “απάντησε” με τον ίδιο τρόπο για να ανακτούσε το προβάδισμα στο 60′, αλλά ύστερα από κόρνερ του Ρομπάιγ, η κεφαλιά του Ντε Μποκ ήταν άστοχη, ενώ δέκα λεπτά αργότερα, ο Φριντζόσον “σημάδεψε” την συμβολή των δοκών με το δυνατό σουτ που επιχείρησε εκτός περιοχής.

Σε τρείς αλλαγές προχώρησε ο προπονητής της Λαμίας, χωρίς να αλλάξει το σχήμα τ(4-2-3-1) και τον Τσιλούλη να παίζει στα άκρα, ενώ τέσσερις αλλαγές έκαναν οι φιλοξενούμενοι με τον Ντε Βινσέντι να παίζει πίσω από τον Βέργο και τον Τζανδάρη να ενισχύει τον άξονά της επίθεσης.

Δεν άλλαξε, όμως, τίποτα στην εξέλιξη και το αποτέλεσμα του αγώνα και ενώ από το 82′ και στα 4 λεπτά των καθυστερήσεων, η Λαμία έπαιξε με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Γκοράνοφ, με δεύτερη κίτρινη κάρτα (κόκκινη) για αντιαθλητικό μαρκάρισμα από πίσω στον Ντε Μποκ.

Κόκκινη στον Γκοράνοφ. Ο μπακ της Λαμίας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα από πίσω

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, δόθηκε στον Μανούσο, αναμνηστική φανέλα για τα 450 παιχνίδια του στην Super League.

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Κορνέζος, Τζανετόπουλος, Γκοράνοφ, Νούνιες (74′ Ντε Βιντσέτι), Σλίβκα, Μπεχαράνο (74′ Τζανδάρης), στον άξονα, τους Ρόμανιτς, Μανούσος (61′ Τσιλούλης), Βέργος (83′ Σίμος).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννώτης, Κεσχρίντα, Στρούγγης, Χατζηησαΐα, Ντε Μποκ, Ερλινγκμαρκ (78′ Κουτσόπουλος), Εντερ, Φριντζόσον (79′ Οικονομίδης), Ροτάριου, Ρομπάιγ (85′ Τζοβάρας), Κιάρτανσον (79′ Τζαβίδας).

Keywords
Τυχαία Θέματα