Λαμία-Αστέρας Τρίπολης 0-0: Κέρδισαν οι άμυνες

Την πρώτη τους νίκη αναζητούσαν στο πρωτάθλημα Λαμία και Αστέρας Τρίπολης, ωστόσο δεν τα κατέφεραν. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος παίζοντας αρκετά καλά μόνο κατά διαστήματα. Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν εμφανής η προσπάθεια τους να μην αφήνουν ελεύθερους διαδρόμους στους αντιπάλους τους, με συνέπεια να ρισκάρουν ελάχιστα.

Με απουσίες οι δύο ομάδες

Με το ίδιο σύστημα παρέταξαν τις ομάδες τους οι δύο προπονητές. Τόσο ο Τζανλούκα Φέστα όσο και

ο Ηρακλής Μεταξάς επέλεξαν το 4-2-3-1, ωστόσο αμφότεροι είχαν σημαντικές απουσίες, καθώς ο Ιταλός τεχνικός των γηπεδούχων δεν είχε στη διάθεση του, τους ανέτοιμους Γκέντσογλου, Καραμάνο, Ρόμανιτς, Τζανετόπουλο, Μπάμπη, Βασιλακάκη και Τσούκαλο.
Από την πλευρά του, ο Ηρακλής Μεταξάς στερήθηκε των υπηρεσιών των Μουνάφο, Σίτο, Βαλιέντε και Κρέσπι.

Το πρώτο ημίχρονο

Με λίγες αλλά καλές φάσεις εξελίχθηκε το πρώτο ημίχρονο, όπου οι φιλοξενούμενοι είχαν την ελαφρά υπεροχή στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.
Στις πιο χαρακτηριστικές στιγμές τους, είναι αυτή του 5ου λεπτού όπου ο Μπενίτο με ωραίο τακουνάκι (μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπερτόγλιο), στέλνει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ την ίδια τύχη είχε και η προσπάθεια που επιχείρησε ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 19΄.

Λίγο μετά την συμπλήρωση μισής ώρα αγώνα (32΄), λίγο οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ (μετά το λάθος του Παπαδόπουλου) όταν ο Σλίβκα βρήκε τον αμαρκάριστο Ντε Βισέντι που πλάσαρε από μακριά, αλλά ο τερματοφύλακας του Ασρτέρα έπεσε σωστά στη γωνία του και με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ.
Λίγο πριν πάνε στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες, οι ποδοσφαιριστές της Λαμίας απείλησαν εκ΄ νέου με δυνατό σουτ του Τσιλούλη, αλλά η μπάλα έφυγε εκτός εστίας.

Νέα καλή στιγμή για την ομάδα του Φέστα στο 61΄ όταν από καταπληκτική μακρινή κάθετη του Νούνιες στον Γιακουμάκη, ο τελευταίος επιχείρησε να πλασάρει τον Παπαδόπουλο που ήταν εκτός θέσης αλλά αστόχησε.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Ηρακλής Μεταξάς αποφάσισε να κάνει τρεις μαζεμένες αλλαγές στην έναρξη του β΄ μέρους, ρίχνοντας στον αγώνα τους Τιλίκα, Μπαράλες, Μαρτόλο, αντί των Ντομίγκεθ, Ριέρα, Μπενίτο αντίστοιχα.

Παρ΄ όλα αυτά και μέχρι να βρουν τα πατήματα τους οι νεοεισελθέντες, η Λαμία απείλησε (48΄) με τη βολίδα του Ντε Βισέντι, αλλά και πάλι σε ετοιμότητα ο Παπαδόπουλος απλώνει τα χέρια για να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Αισθητά βελτιωβμένοι οι γηπεδούχοι όσο περνούσε η ώρα, πήραν τα ηνία στο χώρο του κέντρου και στο 75΄ ζήτησαν πέναλτι όταν σε διακδίκησης της μπάλας μεταξύ Σίμον και Μπαρτόλο η μπάλα βρήκε το χέρι του τελευταίου, ωστόσο ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί ο αγώνας.

Στο 86΄ έφτασαν… μια ανάσα από το γκολ, αλλά από την κεφαλιά “ψαράκι” του Μαρμεντίνι (μετά από εκτέλεση φάουλ του Ασκόφσκι), η μπάλα έφυγε πολύ κοντά από το δεξί κάθετο δοκάρι του Παπαδόπουλου και το… κερασάκι στην τούρτα για την Λαμία ήρθε στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Μπεχαράνο αμαρκάριστος μέσα από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα ψηλά από την αντίπαλη εστία.

Λαμία: Σαράνοφ, Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζος, Γκοράνοφ, Μπεχαράνο, Σλίβκα, Τσιλούλης (85΄ Μαρμεντίνι), Ντε Βινσέντι (78΄Ασκόφσκι), Νούνιες (68΄ Τζανδάρης), Γιακουμάκης (68΄ Μποακέ)

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Καστάνιο, Πίτσου, Άλβαρες, Στάνκο, Ντομίνγκεθ (46΄ Τιλίκα), Μπερτόγλιο (90΄ Τζουγκάνοβιτς), Γκαρντάφσκι (63΄ Σόνι), Ριέρα (46΄ Μπαράλες), Μπενίτο (46΄ Μπαρτόλο)

Διαιτητής: Αγγελάκης
Βοηθοί: Λ. Δημητριάδης, Σάββας
4ος: Κατοίκος
VAR: Περράκης
AVAR: Σαμοΐλης

Keywords
Τυχαία Θέματα