Λαμία-ΑΕΚ 0-2: Ο Γκαρσία έκανε ότι έπρεπε για τη νίκη (vids, pics)

Η ΑΕΚ δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή της, κινδύνευσε σε αρκετές περιπτώσεις, όμως τελικά πήρε τη νίκη επί της Λαμίας με 2-0.

Ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο για την ΑΕΚ με τον Γκαρσία να ανοίγει το σκορ στο 29′ με εξαιρετική έμπνευση και τον Άμραμπατ στο 83′ να τελειώνει το ματς.

Για τη Λαμία, Αραμπούλι και Ταϊρόν στο δεύτερο

ημίχρονο έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να φέρουν το ματς στα ίσα.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Στέλιου Σεραφείφη και του Κωνσταντίνου Γενεράκη.

Οι παίκτες της ΑΕΚ αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια. ΠΗΓΗ: In Time SportsΤα πλάνα των προπονητών

Με 4-2-3-1 παρέταξε τη Λαμία ο Μιχάλης Γρηγορίου, ο οποίος έβαλε γκολκίπερ τον Σαράνοφ, δεξιά τον Σκόνδρα, στόπερ τους Γκόλεμιτς, Τζανετόπουλο, αριστερά τον Σαραμαντά, αμυντικούς μέσους τους Τζανδάρη, Μπεχαράνο, μπροστά τους τον Νούνιες, αριστερά Ρόμανιτς, δεξιά Ελευθεριάδης και κορυφή ο Αραμπούλι.

Ο Αργύρης Γιαννίκης τοποθέτησε στο γήπεδο την ΑΕΚ με 4-2-3-1 και τον Τσιντώτα κάτω από τη εστία, δεξιά τον Σβάρνα, αριστερά τον Μοχαμαντί, στόπερ τους Μήτογλου, Τζαβέλλα, αμυντικά χαφ τους Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι, δεξιά τον Άμραμπατ, αριστερά τον Γκαρσία, άξονα τον Μάνταλο και κορυφή τον Ανσαριφάρντ.

Γρηγορίου και Γιαννίκης είχαν έναν σύντομο διάλογο πριν τη σέντρα. ΠΗΓΗ: In Time SportsΕυκαιρίες η Λαμία, γκολ ο Γκαρσία

Η Λαμία ήταν αυτή που μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι χάνοντας στο 2ο λεπτό τεράστια ευκαιρία όταν από “τσαφ” του Μήτογλου και σουτ του Νούνιες, ο Τσιντώτας έκανε σπουδαία επέμβαση. Η ΑΕΚ απείλησε πρώτη φορά μετά από δέκα λεπτά, με τον Άμραμπατ να σεντράρει και τον Γκαρσία να σουτάρει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Γενικώς η ΑΕΚ είχε προβλήματα ανασταλτικά, υποπίπτοντας σε αρκετά λάθη, με τη Λαμία όμως να μην τα εκμεταλλεύεται. Αντίθετα, στο 29′ από κόρνερ του Μάνταλου και αδυναμία του Τζανετόπουλου να διώξει ο Γκαρσία με έξυπνο σουτ στην κίνηση χωρίς να βλέπει εστία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σαράνοφ για το 0-1.

Ο Γκαρσία τη στιγμή που εκτελεί και σκοράρει για την ΑΕΚ. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Από αυτό το σημείο και έπειτα ο έλεγχος πέρασε στην ΑΕΚ, η οποία στο 34′ είδε τον Σιμάνσκι να σουτάρει και τον Σαράνοφ να σώσει εντυπωσιακά, ενώ στο 35′ το σουτ του Άμραμπατ από το ύψος της περιοχής βρήκε ελάχιστα το αριστερό δοκάρι και πέρασε άουτ.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με δύο σπουδαίες ευκαιρίες της Λαμίας για να ισοφαρίσει. Αρχικά στο 44′ με τον Σαραμαντά να κάνει το γύρισμα και τον Ελευθεριάδη να μην βρίσκει σωστά τη μπάλα και στη συνέχεια ένα λεπτό μετά με τον Τζανδάρη να σουτάρει από τη μικρή περιοχή, αλλά τον Τσιντώτα να αποκρούει εντυπωσιακά.

Γεμάτο Β’ ημίχρονο με νικήτρια την ΑΕΚ

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε πάλι με τη Λαμία να είναι πιεστική και στο 51′ να χάνει ευκαιρία με τον Τζανδάρη, ο οποίος σούταρε άουτ, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα από το γύρισμα του Άμραμπατ, ο Σκόνδρας έδιωξε σε κόρνερ προ του Γκαρσία.

Η ΑΕΚ έχασε καλή ευκαιρία στο 53′ με το σουτ του Μάνταλου να περνάει άουτ, στο 55′ ο Νούνιες μέσα από την περιοχή σούταρε ψηλά και στο 59′ ο Σιμάνσκι από το ύψος της περιοχής σούταρε αλλά δεν βρήκε εστία για να συμπληρωθεί μ’ αυτόν τον τρόπο μία ώρα παιχνιδιού.

Η ‘Ενωση απείλησε ξανά στο 64′, όταν ο Άμπραμπατ βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Λαμίας, όμως το σουτ που έκανε αποκρούστηκε από τον Σαράνοφ, ενώ στο 64′ ο Μάνταλος σούταρε άουτ.

Ο Σαράνοφ στην επέμβαση που είχε στην ευκαιρία του Άμραμπατ. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Τρία λεπτά μετά, η Λαμία έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Αραμπούλι να πλασάρει από τη μικρή περιοχή και τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ, ενώ στο 76′ μετά από φάση διαρκείας και τον Τσιντώτα ουσιαστικά εξουδετερωμένο ο Ταϊρόν σούταρε πάνω από την εστία χάνοντας σπουδαία ευκαιρία για το 1-1.

Κι αφού η Λαμία δεν βρήκε το 1-1, ο Γρηγορίου ρίσκαρε και στο 83′ από ολέθριο λάθος στη μεσαία γραμμή, ο Άμραμπατ έκλεψε, πάσαρε στον Γέβτιτς ο οποίος νικήθηκε από τον Σαράνοφ, όμως στην εξέλιξη της φάσης ο Μαροκινός με ψυχραιμία σούταρε και έγραψε το 0-2.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να χάνει απίθανη ευκαιρία στο 89′ για το 0-3, όταν από ωραία αντεπίθεση του Λιβάι Γκαρσία, ο Χατζισαφί αστόχησε σε σχεδόν κενή εστία.

Οι συνθέσεις:
Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Γκόλεμιτς, Σκόνδρας, Τζανδάρης (63′ Ταϊρόν), Μπεχαράνο, Ρόμανιτς, Νούνιες (82′ Τσούκαλος), Ελευθεριάδης, Αραμπούλι (82′ Καραμάνος).

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Μοχαμαντί, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Σβάρνας, Λε Ταλέκ (71′ Σιμόες), Σιμάνσκι (77′ Σάκχοφ), Μάνταλος, Λιβάι Γκαρσία, Άμραμπατ, Ανσαριφάρντ (71′ Γέβτιτς).

Keywords
Τυχαία Θέματα