Λαμία – ΠΑΟΚ 0-2: Τάισον και Μπάμπα προσυπέγραψαν την πρωτιά του «Δικεφάλου» (video)

Η τελευταία αγωνιστική πρόβα του ΠΑΟΚ πριν από το ευρωπαϊκό ραντεβού στο Ζάγκρεμπ, έλαβε χώρα στη Λαμία και στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία!

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Λεωνίδας Βόκολος ήταν υποχρεωμένος να προετοιμάσει την ομάδα του και τα πλάνα του χωρίς να υπολογίζει πλέον τον Καρλίτος αλλά και τους δύο τιμωρημένους ακραίους της άμυνας, Σιμόν και Σίντκλεϊ λόγω καρτών. Στην ίδια κατηγορία και ο Ομάρ. Σε σχηματισμο 5-3-2, μαζί με το ποδοσφαιρικό σενάριο της

πυκνής συνοχής σε φάση άμυνας με βραχύσωμους και ταχύτατους ποδοσφαιριστές μεσοεπιθετικά, για να πιέσουν, να δημιουργήσουν παγίδες στο χώρο της μεσαίας γραμμής και να φύγουν τάχιστα στην αντεπίθεση.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αποφάσισε ν’ αξιοποιήσει την τελευταία αγωνιστική ευκαιρία που είχε πριν από το πρώτο ευρωπαϊκό ματς με τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ ως πρόβα, βάζοντας ό,τι καλύτερο διέθετε στο δικό του 4-2-3-1 κι έχοντας τους Ζ. Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Εκόνγκ, Μιχαηλίδη στο ιατρικό δελτίο και τον Σβαμπ τιμωρημένο.

Επιθετικός μονόλογος…

Τα δεδομένα της αναμέτρησης τέθηκαν εξ αρχής με τον ΠΑΟΚ να επιβάλει τον ρυθμό του, να έχει τον πλήρη έλεγχο με όλη τη Λαμία πίσω από την μπάλα να περιμένει το λάθος, το κλέιψιμο προκειμένου να βρει ανοργάνωτη άμυνα και να απειλήσει.

Μετά από ένα πρώτο 10λεπτο φλύαρης κατοχής της μπάλας από τους ποδοσφαιριστές του Ράζβαν Λουτσέσκου, ξεκίνησε δειλά – δειλά να πατάει αντίπαλη περιοχή και να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Κοσέλεφ.

Στο 11’ έξυπνη εκτέλεση του Τάισον με συρτό σουτ από πλάγια θέση, ο Κοσέλεφ μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Στο 12’ ο ΠΑΟΚ άρχισε να δρτηριοποιείται κι εντός περιοχής με πολύ όμορφη συλλογική προσπάθια, συνεργασία Κωνσταντέλια, Τάισον, ο Βραζιλιάνος τροφοδότησε τον Μεϊτέ στο ύψος του πέναλτι που υπό πίεση πλάσαρε με το δεξί, λίγο άουτ.

Στο 14’ πολύ καλή εκτέλεση κόρνερ από τον Ζίβκοβιτς με την μπάλα να περνάει παράλληλα προς την εστία και τον Οζντόεφ να μγν μπορεί ν’ αξιοποιήσει το μπέρδεμα το Κοσέλεφ με τον Κ. Παπαδόπουλο.

Σο 16’ πολύ ωραία σέντρα του Όττο ο Ζίβκοβιτς προσπάθησε για την κεφλιά με πλάτη προς ην εστία αλλά δεν τη βρήκε όπως ήθελε.

Ένα λεπτό μετά ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τη Λαμία με συρτό σουτ του Νούνιες, που έδιωξε σε κόρνερ ο Κοτάρσκι.

Στο 22’ ατομική προσπάθεια του Κωνσταντέλια με σουτ εκτός περιοχής από τον άξονα και την μπάλα να περνάει λίγο έξω από τη δεξιά δοκό της εστίας του Κοσέλεβ κι ενώ στο ξεκίνημα της φάσης οι γηπεδούχοι διαμαρυρήθηκαν για φάουλ στον Μάλτσι.

Στο 25’ σημειώθηκε απίστευτη φάση για τον ΠΑΟΚ με τον Μπάμπα να βγάζει εξαιρετική σέντρα από αριστερά και τον Σαμάτα στο δεύτερο δοκάρι σε κενή εστία να στέλνει την μπάλα…. παράλληλα.

Βασικό στοιχείο στην όλη εικόνα της ομάδας του «Δικεφάλου» το κυρίαρχο κέντρο που συνέθεταν οι Μεϊτέ – Οζντόεφ.

Οι γηπεδούχοι έχασαν τον Μαρτίνεθ στο 28’ με μυϊκό τραυματισμό, με τον Τζανδάρη να τον αντικαθιστά. Ταυτόχρονα, η άμυνα της Λαμίας προσαρμόστηκε πολύ καλά κι αποτελεσματικά στην αριστερή πτέρυγα του ΠΑΟΚ, αναγκάζοντάς τον να εκδηλώνει το μεγαλύτερο μέρος της δημιουργίας του περισσότερο από την απέναντι πλευρά και λιγότερο από τον άξονα.

Στο 32’ σε φάση αντεπίθεσης, ο Τσιλούλης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση εντός περιοχής δεξιά, καθυστέρησε, προσπάθησε να γεμίσει στο 2ο δοκάρι με τον Κεντζιόρα να κόβει.

Στο 40’ ο Μπάμπα έστρωσε την μπάλα για τον επερχόμενο Οζντόεφ, δυνατό σουτ, κόντραρε η μπάλα σε προβολή αμυντικού και πέρασε κόρνερ. Από την εκτέλεση αυτού, ο Μεϊτέ στο 1ο δοκάρι έπιασε τη γυριστή κεφαλιά με τον Κορνέζο να διώχνει πάνω στη γραμμή! Και στο 45’ μια εκτέλεση φάουλ του Οζντόεφ από καλή θέση με την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία.

Και στις καθυστερήσεις, πολύ ωραία ενέργεια του Κωνσταντέλια από αριστερά με παράλληλη σέντρα και τον επερχόμενο Όττο να πιάνει το δυνατό σουτ στέλνοντας την μπάλα ψηλά.

Ουσία κι αποτέλεσμα

Οι δύο ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας να εκμεταλλευτούν την αναπλήρωση της ενέργειας από το 15λεπτο δημιουργώντας πολύ γρήγορα ευκαιρίες. Η πρώτη ήταν στοο 51΄όταν από εκτέλεση κόρνερ και πάλι από τον Ζίβκοβιτς, ο Μεϊτέ έπιασε την καρφωτή κεφαλιά με τον Κοσέλεφ να του λέει “όχι”, όπως έκαν και στην αμέσως επόμενη φάση ο πορτέρε της Λαμίας σε μακρινό σουτ του Τάισον.

Νέα απίστευτη χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 58’, όταν σε νέα ομαδική προσπάθεια κι αφού η μπάλα άλλαξε πολλά πόδια, ο Όττο γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι με τον Τόμας να εκτελεί με δύναμη στέλνοντας την μπάλα ψηλά!

Ένα λεπτό μετά ο Κωνσταντέλιας δοκίμασε το σουτ από τον άξονα με την μπάλα να περνάει μόλις έξω και στο 65’ από στατική φάση ήταν η σειρά του Κεντζιόρα να απειλήσει με κεφαλιά.

Η λύτρωση για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 71’ με ατομική ενέργεια του Τάισον που πήρε την μπάλα από αριστερά, κινήθηκε παράλληλα προς την εστία, έπιασε το σρτό σουτ στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Κοσέλεφ για το 0-1!

Δύο λεπτά μετά ο κ. Λουτσέσκου απέσυρε τη δεξιά του πλευρά, ήτοι Όττο – Ζίβκοβιτς, για να περάσει τους Βιεϊρίνια – Ντεσπόντοφ. Και λίγο μετά πέρασαν στο ματς οι Τσιγγάρας – Μουργκ αντί των Οζντόεφ – Κωνσταντέλια, με τον τελευταίο να καταχειροκροτείται!

Και το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Μπάμπα όταν με τη συμπλήρωση 90λεπτου, ο Τάισον έκλεψε την μπάλα, τροφοδότησε τον Τόμας, εκείνος βρήκε τον Μπάμπα στο κέντρο της περιοχής που με γυριστό σουτ έκανε το 0-2 ρίχνοντας τίτλους τέλους στο ματς.

Διαιτητής

Κωνσταντίνος Πουλικίδης (Δράμας)

VAR

Στέφανος Κουμπαράκης (Κυκλάδων)

AVAR

Γιώργος Στεφανής (Καρδίτσας)

Βοηθοί

Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας)

Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας)

Τέταρτος

Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών)

Οι συνθέσεις

Λαμία (Λ. Βόκολος) (3-5-2): Koσέλεφ, Αμαράλ (81’ Κοντονίκος), Τζανετόπουλος (81’ Βασιλαντωνόπουλος), Κορνέζος, Παπαδόπουλος, Νούνιες, Στάνκο, Μαρτίνες (29’ Τζανδάρης), Τσιλούλης, Μάλτσι (60’ Τσούκαλος), Σλίβκα.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου) (4-2-3-1): Koτάρσκι, Γιόνι (75’ Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (85’ Τσιγγάρας), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (74’ Ντεσπόντοφ), Τάισον, Κωνσταντέλιας (84’ Μουργκ), Σαμάτα (36’ Τόμας).

Keywords
Τυχαία Θέματα