Λαμία – ΟΦΗ 2-1: Μανούσο εσύ σούπερ σταρ!

Με δύο γκολ του Γιώργου Μανούσου στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Λαμία έκανε την ανατροπή στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ και επικράτησε 2-1 της κρητικής ομάδας.

Σπουδαία εμφάνιση από την ομάδα της Φθιώτιδας, “χρυσή” αλλαγή του Γρηγορίου ο πρώην παίκτης του ΟΦΗ, Γιώργος

Μανούσος, ο οποίος κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Κρητικοί είχαν προηγηθεί με τον Τσιλιανίδη.

Κρητική υπεροχή

Οι Κρητικοί απείλησαν στο 4ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λάμπρου και κεφαλιά του Σελίμοβιτς, ενώ στο 8ο λεπτό ο Σαράνοφ μπλόκαρε τη μπάλα μετά από σουτ του Τοράλ.

Οι γηπεδούχοι έχασαν σημαντική ευκαιρία στο 23ο λεπτό με σουτ του Μπανγκουρά και τη μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι της ομάδας του Ηρακλείου, ενώ στο 27ο λεπτό ο ΟΦΗ “άγγιξε” το γκολ με εξαιρετική ατομική ενέργεια του Λάμπρου και σουτ στην κίνηση, δίχως να καταφέρει να βρει στόχο.

Στο 33ο λεπτό ήρθε το γκολ για την ομάδα του Νιόπλια. Μετά από σουτ του Γκαγιέγος, ο Τσιλιανίδης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Λαμίας με κοντινό πλασέ, ο διαιτητής έδωσε αρχικά επιθετικό φάουλ και ακύρωσετο τέρμα, ωστόσο μετά από εξέταση της φάσης στο VAR το γκολ μέτρησε και ο ΟΦΗ έκανε το 1-0.

Ο Σαράνοφ έκανε άλλη μια επέμβαση στο 36ο λεπτό σε κεφαλιά του Σελίμοβιτς, ενώ η Λαμία έφτασε κοντά στην ισοφάριση, ωστόσο ο Βάτερμαν έδιωξε τη μπάλα μετά το σουτ του Νούνιες στο 40ο λεπτό.

Η “χρυσή” αλλαγή του Γρηγορίου

Οι Κρητικοί μπήκαν με ενέργεια και στο δεύτερο μέρος, χάνοντας ευκαιρία στο 47ο λεπτό με κεφαλιά “ψαράκι” του Τοράλ, ενώ η Λαμία είχε καλή στιγμή με σουτ του Μαρτίνεθ στο 51′.

Στο 56ο λεπτό η Λαμία απείλησε τον ΟΦΗ με κεφαλιά του Τσούκαλου, ενώ στο 61ο λεπτό οι Κρητικοί έφτασαν κοντά στην επίτευξη και δεύτερου τέρματος. Ο Ντουρμισάι δεν μπόρεσε με πλασέ να κερδίσει τον Σαράνοφ και να κάνει το 2-0.

Στο 81ο λεπτό ο Καμάου έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βάτερμαν με κοντινό πλασέ, ωστόσο η φάση ελέγχθηκε από το VAR και ο επιθετικός του ΟΦΗ υποδείχθηκε οφσάιντ. Στην επόμενη φάση η Λαμία ισοφάρισε!

Μετά από εξαιρετική πάσα του Αραμπούλι, ο Μανούσος στο 82ο λεπτό έκανε το 1-1 με πλασέ, σκοράροντας απέναντι στην πρώην του ομάδα.

Ο Μανούσος ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε τα δεδομένα στο παιχνίδι, καθώς στο 87ο λεπτό έκανε το 2-1 και ολοκλήρωσε την ανατροπή! Μετά από λάθος γύρισμα του Καμάου, ο Μανούσος έκλεψε τη μπάλα και με πλασέ πέτυχε το δεύτερο τέρμα της Λαμίας!

Λαμία – ΟΦΗ 2-1
Σκόρερ: 82′, 87′ Μανούσος – 33′ Τσιλιανίδης
Κίτρινες κάρτες: 19′ Μπεχαράνο, 80′ Προβυδάκης – 45′ Τοράλ, 62′ Γκαγιέγος. 69′ Σελίμοβιτς
Κόκκινη κάρτα:

Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσακαλίδης

Βοηθοί: Κωνσταντίνος Στάικος, Ανδρέας Φωτόπουλος

Τέταρτος : Άγγελος Αγγελάκης

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Μαζουλουξής, Αντέτζο, Προβυδάκης, Μαρτίνεθ (78′ Σαραμαντάς), Μπεχαράνο (46′ Τζανδάρης), Νούνιες, Μπανγκουρά, Καραμάνος (72′ Μανουσάκης), Ρόμανιτς (63′ Αραμπούλι), Τσούκαλος (63′ Μανούσος)

ΟΦΗ (Νιόπλιας): Βάτερμαν, Πασαλίδης, Σελίμοβιτς, Μαρινάκης, Λάμπρου, Γκαγιέγος, Ντουρμισάι (74′ Φαν Ντάινεν), Τσιλιανίδης (74′ Καμάου), Τοράλ (90′ Φελίπε), Ντε Γκουζμάν, Μπαλογιάννης

Keywords
Τυχαία Θέματα