Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Οι υποψηφιότητες για το 2027 (pic)

H συνομοσπονδία αφρικανικού ποδοσφαίρου (CAF) έβγαλε ανακοίνωση σήμερα (27/4), με το Μαρόκο να φαίνεται πλεόν ως φαβορί για το τουρνουά του 2025. Η CAF έλαβε προτάσεις υποψηφιότητας από Αλγερία, Μποτσουάνα, Αίγυπτο και μια κοινή υποψηφιότητα από την Κένυα, την Τανζανία και την Ουγκάντα για το τουρνουά του 2027.

Η CAF

δεν έχει αποφασίσει ακόμα ποιος θα αντικαταστήσει τη Γουινέα ως οικοδέσποινα για το 2025. Από τη Γουινέα αφαιρέθηκε πέρυσι τι δικαίωμα φιλοξενίας αφού διαπιστώθηκε ότι ήταν πολύ πίσω στην κατασκευή υποδομών.

Η Αλγερία και το Μαρόκο είναι οι δύο κορυφαίες υποψήφιες χώρες για το 2025, αλλά με την Αλγερία να αναδεικνύεται τώρα ως υποψήφια και για το τουρνουά του 2027, ο δρόμος ανοίγει στο Μαρόκο για να αναλάβει τη φιλοξενία των τελικών του 2025 και στη συνέχεια στην Αλγερία για το τουρνουά δύο χρόνια μετά. Οι τελικοί του Κυπέλλου Εθνών του 2023 ήταν να διεξαχθούν στην Ακτή Ελεφαντοστού, αλλά μεταφέρθηκαν για τον Ιανουάριο του επόμενου έτους λόγω των φόβων ότι η περίοδος των βροχών θα επηρεάσει το τουρνουά.

CAF receives declaration of interest from six countries for the Africa Cup of Nations 2027 hosting https://t.co/tIKz4PFfX4

CAF Media (@CAF_Media) April 27, 2023
Keywords
Τυχαία Θέματα