Κρστίτσιτς: "Ένας γεννημένος νικητής"

Η ζωή του Νέναντ Κρστίτσιτς δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο. Είναι μια μάχη στην οποία ο 28χρονος Σέρβος βγήκε νικητής. Για την ακρίβεια είναι ένας γεννημένος νικητής. Σε εφηβική ηλικία τέθηκε αντιμέτωπος με την πιο δύσκολη ασθένεια για τον άνθρωπο. Και την κέρδισε.

Η ΑΕΚ θα είναι ο έβδομος σταθμός της ποδοσφαιρικής καριέρας του Νέναντ Κρστίτσιτς. Ο 28χρονος μέσος δεν θα περάσει τα σύνορα της πατρίδας του για πρώτη φορά στην καριέρα του, καθώς αυτό συνέβη όταν ήταν αρκετά νεαρός. Σε
ηλικία 17 ετών τον Σεπτέμβριο του 2008 ο Τζουζέπε Μαρότα τον έφερε στη Γένοβα και τη Σαμπντόρια καθώς πίστευε πως ήταν ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της χώρας, αλλά και που φορούσε τη φανέλα του συλλόγου. Μάλιστα είχε δαπανήσει 1 εκατ. Ευρώ για να τον εντάξει αρχικά στην Primavera της Ιταλικής ομάδας.

Η τύχη όμως δεν ήταν στο πλευρό του Κρστίτσιτς, καθώς κατά τη διάρκεια τουρνουά κάτω των 19 ετών υπέστη τραυματισμό στο γόνατο με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση της ζημιάς στον μηνίσκο. Και σαν να μην έφτανε αυτό λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως ο Σέρβος ποδοσφαιριστής είχε προσβληθεί από το λέμφωμα Μπέρκετ και μάλιστα οι γιατροί φέρεται να του είπαν πως είχε ζωή 48 ωρών, καθώς επρόκειτο για έναν τύπο καρκίνου με επιθετική βιολογική συμπεριφορά.

«Τα πρώτα συμπτώματα της νόσου άρχισαν αφού είχα φάει ένα σακουλάκι chips. Ένιωσα αφόρητους πόνους στο στομάχι. Αρχικά σκέφτηκα πως ήταν χαλασμένα, αλλά οι πόνοι δεν υποχωρούσαν και έτσι μαζί με τον πατέρα μου πήγα στο νοσοκομείο» είχε δηλώσει μετά την περιπέτεια της υγείας του ο Σέρβος άσος για να προσθέσει: «Ήμουν στο νοσοκομείο και δεν γνώριζα ιταλικά. Δεν καταλάβαινα ούτε τι μου έλεγαν, ούτε τι είχα. Ίσως ήταν καλύτερα έτσι γιατί διαφορετικά δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα».

Ο Κρστίτσιτς όμως ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του καθώς το ιατρικό προσωπικό της Σαμπντόρια και οι γιατροί της πόλης κατόρθωσαν να αποτρέψουν την ανάπτυξη του καρκίνου και έτσι απέφυγε τα χειρότερα. Είναι χαρακτηριστικό πως κατά τη διάρκεια της περιπέτειας που είχε με τον καρκίνο έχασε 25 κιλά, ενώ παρουσίασε προβλήματα και με το αίμα του με τα δημοσιεύματα να αναφέρουν πως ταλαιπωρήθηκε από λευχαιμία.

«Οι άνθρωποι της ομάδας ήταν καθημερινά στο νοσοκομείο. Είμαι ευγνώμων στον σύλλογο για την στήριξη που μου παρείχε κατά τη διάρκεια της θεραπείας μου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη στιγμή που επέστρεψα στις προπονήσεις. Θυμάμαι ότι με είχε πλησιάσει ο Αντόνιο Κασάνο και μου είχε πει πως δεν πρέπει να ανησυχώ και ότι θα παίξω ποδόσφαιρο για άλλα 20 χρόνια» είχε αποκαλύψει ο Κρστίτσιτς.

Τελικώς μετά από τις απαραίτητες θεραπείες που του έγιναν κατόρθωσε να παίξει ποδόσφαιρο και να κάνει ντεμπούτο με τη Σαμπντόρια σε έναν αγώνα Europa League κόντρα στην Ντέμπρετσεν στις 16 Δεκεμβρίου του 2010. Το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Σαμπντόρια το σημείωσε στις 2 Δεκεμβρίου του 2012 κόντρα στην Φιορεντίνα.

Δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας του και την αποφυγή κινδύνου για τη ζωή του, ο Κρστίτσιτς έκανε ένα όνειρο πραγματικότητα. Κλήθηκε στην Εθνική Σερβίας. «Ήταν μια μεγάλη ημέρα για μένα. Όλοι ονειρεύονται μια κλήση στην Εθνική ομάδα και σε μένα ήρθε στην πιο σκληρή περίοδο της ζωής μου. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα του 2009 βρισκόμουν στο νοσοκομείο καθώς δεν είχαν κυλήσει όλα ομαλά με το χειρουργείο στον μηνίσκο. Υπήρχαν κάποια προβλήματα τα οποία όμως επεκτάθηκαν με την λευχαιμία που παρουσίασα. Οι γιατροί μου είπαν πως την είχα στο σώμα μου για 48 ώρες όμως έπρεπε να με βλέπουν τακτικά για να παρακολουθούν την κατάστασή μου. Την τελευταία φορά που ο γιατρός μου είπε πως δεν χρειάζεται να τον επισκεφθώ ξανά ένιωσα πως θεραπεύθηκα» ανέφερε ο Σέρβος μέσος.

Στην Γένοβα έμεινε έξι χρόνια έχοντας αγωνιστεί σε 101 παιχνίδια με τη Σαμπντόρια πετυχαίνοντας τρία γκολ, πέντε ασίστ, ενώ είχε και δύο αποβολές. Στις 2 Φεβρουαρίου του 2015 αποκτήθηκε δανεικός για έξι μήνες από την Μπολόνια, με την οποία αγωνίστηκε σε 16 ματς στην Serie B μετρώντας 934 λεπτά.

Η σεζόν 2015-16 τον βρήκε ξανά στην Σαμπντόρια όπου ήθελε να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στην ομάδα της Γένοβας. Δυστυχώς για τον ίδιο δεν πήρε τις ευκαιρίες που περίμενε με το πρώτο ματς της σεζόν να έρχεται τον Φεβρουάριο του 2016. Συνολικά η σεζόν τον βρήκε με 10 ματς, όλα στον Β’ γύρο.

Ο κύκλος του Κρστίτσιτς στην Ιταλική ομάδα είχε κλείσει. Το καλοκαίρι του 16 έμεινε ελεύθερος και υπέγραψε στην Ντεπορτίβο Αλαβές δοκιμάζοντας την τύχη του στην Primera Division. Με την ισπανική ομάδα αγωνίστηκε σε 14 παιχνίδια πρωταθλήματος σημειώνοντας και δύο γκολ. Κόντρα σε Ρεάλ Μπέτις και Λεγκανές εκτός έδρας.

Το καλοκαίρι του 2017 ο Νέναντ Κρστίτσιτς επιστρέφει στην Σερβία για λογαριασμό του Ερυθρού Αστέρα υπογράφοντας διετές συμβόλαιο. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς τον τοποθέτησε στον άξονα της μεσαίας γραμμής και ο Σέρβος μέσος αποδείχθηκε καθοριστικός για την πορεία της ομάδας προς την κατάκτηση του τίτλου. Από τις 27 συμμετοχές που μέτρησε τη σεζόν 2017-18 οι 25 ήταν στο αρχικό σχήμα, ενώ πρόσφερε και 4 γκολ. Είχε ακόμα 8 παρουσίες στο Europa League με συνολικό χρόνο συμμετοχής 1130 λεπτά.

Ο Κρστίτσιτς είχε γίνει σημαντικός για το παιχνίδι του Ερυθρού Αστέρα, στον οποίο βρήκε ξανά τον καλό του εαυτό. Φέτος ήταν από τους πρωτεργάτες της τεράστιας επιτυχίας του Σερβικού συλλόγου στην πρόκριση στους ομίλους του Champions League, ενώ στο πρωτάθλημα είχε 13 συμμετοχές και ένα γκολ. Άλλες τόσες συμμετοχές μέτρησε και στο Champions League πετυχαίνοντας ένα γκολ.
Keywords
Τυχαία Θέματα