Κροατία: Ο Λιβάκοβιτς «κατέβασε ρολά» και έγραψε ιστορία!

Η Κροατία κατάφερε να επικρατήσει στη διαδικασία των πέναλτι επί της Ιαπωνίας και να προκριθεί για δεύτερο διαδοχικό Μουντιάλ στους «8» της διοργάνωσης. Με τον ίδιο τρόπο που το έκαναν το 2018: κερδίζοντας στο πέναλτι.

Η Κροατία έχει μάθει να κερδίζει με αυτόν τον τρόπο και αυτό αποδεικνύεται από το ότι στο Παγκόσμιο Κύπελλο έχει 3 στα 3 σε αυτή τη διαδικασία. Το 2018, όπου έφτασε μέχρι τον τελικό, πέρασε δύο διαδοχικούς γύρους (φάση των 16 και προημιτελικό) επικρατώντας στα πέναλτι.

Αυτό είναι ακόμη ένα Μουντιάλ στο οποίο οι τερματοφύλακες

της Κροατίας γράφουν ιστορία. Ο Λιβάκοβιτς, τερματοφύλακας της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, έπιασε 3 πέναλτι ισοφαρίζοντας την εξαιρετική επίδοση του συμπατριώτη του Σούμπασιτς που είχε κάνει κάτι ανάλογο το 2018 κόντρα στη Δανία. Σε αυτήν τη λίστα με τερματοφύλακες που έχουν αποκρούσει 3 πέναλτι σε ένα ματς Παγκοσμίου Κυπέλλου, υπάρχει μόνο άλλος ένας κι αυτός είναι ο Ρικάρντο σε ματς του 2006 απέναντι στην Αγγλία.

3 – Croatia’s Dominik Livakovic is the third goalkeeper to make three saves in a single World Cup penalty shootout after Portugal’s Ricardo in 2006 versus England and Croatia’s Danijel Subasic versus Denmark in 2018. Hero. pic.twitter.com/7BrtzYZbmM

— OptaJoe (@OptaJoe) December 5, 2022
Keywords
Τυχαία Θέματα