Κρέσπο: “Έχουμε 90 λεπτά για την πρόκριση!”

Ο Χοσέ Κρέσπο δεν έπεσε… ηρωικά μαχόμενος στο Βελοντρόμ. Αν και με μπαταρισμένο κεφάλι, έβγαλε το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Μαρσέιγ μέχρι τέλους. Έκανε το κόψιμο του αγώνα στη φάση που ο Εμπακαμπού έφευγε μόνος απέναντι στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη και γενικώς πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια των “ασπρόμαυρων” να φύγουν από τη γαλλική έδρα με σκορ (2-1 ήττα), που αφήνει ανοικτό το θέμα της πρόκρισης στη φάση των “4” του Europa Conference League.

Επί όλων αυτών, αλλά και του γεγονότος ότι η τρέχουσα σεζόν μπορεί να είναι η τελευταία του στον ΠΑΟΚ, καθώς τελειώνει το συμβόλαιό του και ακόμη δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση για ανανέωση της συνεργασίας με τους διοικούντες το σύλλογο, ο Ισπανός αμυντικός μίλησε μετά την αναμέτρηση το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (7/4).

Αρχικά, στις δηλώσεις που έκανε, σχολίασε:

«Πολλοί ήταν αυτοί που υποστήριξαν, με το που έγινε γνωστό το αποτέλεσμα της κλήρωσης, πως η Μαρσέιγ είναι ήδη στην ημιτελική φάση. Εμείς είπαμε πως έστω και 1% να είναι η πιθανότητα πρόκρισης, θα πρέπει να παλέψουμε για αυτό. Και είδατε στον αγώνα πως η εικόνα μας διαψεύδει όλους αυτούς και οι πιθανότητες μας είναι παραπάνω από 1%. Πλέον θα παίξουμε στην Τούμπα με τον κόσμο στο πλευρό μας και φυσικά με όλες μας τις δυνάμεις για τα καταφέρουμε“.

Στη ερώτηση σχετικά με το τι είναι αυτό που κρατάει από το πρώτο παιχνίδι με τη Μαρσέιγ εν όψει και του δεύτερου αγώνα, απάντησε:

“Νομίζω πως αυτό που πρέπει να κρατήσουμε όλοι από αυτό το παιχνίδι είναι πως δεν τα παρατήσαμε και δώσαμε τη μάχη μας μέχρι το τέλος. Το πιστέψαμε και τώρα θα δώσουμε τα πάντα στο δεύτερο ματς για να βρεθούμε εμείς στην ημιτελική φάση. Αρκετοί ήταν αυτοί που θεώρησαν μετά το αποτέλεσμα της κλήρωσης ότι η Μαρσέιγ θα ήταν ήδη στους “4”, αλλά αποδείξαμε πόσο πολύ το θέλουμε. Έχουμε μπροστά μας 90′ λεπτά, ίσως και παραπάνω, για να τα δώσουμε όλα για την πρόκριση”.

Όσο για τη φάση που προλαβαίνει τον Εμπακαμπού και διώχνει την μπάλα κι αν ήταν από τις καλύτερες στιγμές του στον ΠΑΟΚ, είπε:

«Θα ήθελα να τη δω αυτή τη φάση. Σκέφτηκα πως έπρεπε να προλάβω την μπάλα και πως δεν έπρεπε να δεχθούμε γκολ και να παραμείνουμε ζωντανοί στην πρόκριση. Αυτό και έγινε και όπως είπα και νωρίτερα έχουμε πλέον μια δεύτερη ευκαιρία στην Τούμπα για να τα καταφέρουμε“.

Ερωτώμενος για τους φίλους του ΠΑΟΚ που υπό δύσκολες συνθήκες στήριξαν την ομάδα στο Βελοντρόμ και για το ενδεχόμενο της γεμάτης Τούμπας στη ρεβάνς, τόνισε:

«Θέλω να πω στον κόσμο πως εγώ και όλη η ομάδα αισθανόμαστε απεριόριστη εκτίμηση για το ότι βρέθηκαν στη Γαλλία και ξέρω πως δεν ήταν εύκολο ταξίδι και οι συνθήκες ήταν δύσκολες. Ελπίζω να τους κάναμε χαρούμενους με την προσπάθεια μας. Αυτό που ζητώ είναι αυτές τις μέρες που μεσολαβούν μέχρι τον αγώνα της Πέμπτης να μας στείλουν τη θετική τους ενέργεια. Και φυσικά περιμένω μια γεμάτη Τούμπα ώστε να μας στηρίξουν σε αυτή την ιστορική στιγμή για τον ΠΑΟΚ!»

Για τη ρεβάνς είπε:

«Είμαστε εδώ γιατί το αξίζουμε! Δεν σας το κρύβω πως θα ήθελα στην πιθανώς αυτή τελευταία μου χρονιά με τον ΠΑΟΚ να φτάσουμε σε έναν τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Φυσικά, πρέπει να πηγαίνουμε βήμα βήμα, αλλά ναι, εδώ που φτάσαμε, όλοι το σκεφτόμαστε. Γιατί, επαναλαμβάνω, αξίζουμε και βρισκόμαστε εδώ».

Σχετικά με αυτό που είπε περί “πιθανώς τελευταίας χρονιάς του στον ΠΑΟΚ” του έγινε σχετική ερώτηση και απάντησε, στέλνοντας μήνυμα στους διοικούντες την ομάδα:

«Το είπα αυτό, γιατί τίποτε δεν είναι δεδομένο. Βρισκόμαστε, πλέον, στον Απρίλιο και θέλω να πω ότι δεν είμαι από τους ανθρώπους εκείνους, που τους αρέσει να αφήνουν τα πράγματα για την τελευταία στιγμή. Στο ποδόσφαιρο τίποτε δεν πρέπει να θεωρείς δεδομένο. Θα δούμε… Απλά θέλω να ξεκαθαρίσω πως αρνούμαι να συζητήσω με άλλες ομάδες, γιατί σέβομαι απεριόριστα το σωματείο και δεν είναι δίκαιο. Νομίζω ότι κάνουν συζητήσεις στην ομάδα (σ.σ. γελώντας) για μένα και περιμένω… Απλώς θεωρώ πως βρισκόμαστε πλέον στον Απρίλιο, στο τέλος της σεζόν, και πρέπει να συζητήσουμε».

ΠΗΓΗ: Metrosport

Keywords
Τυχαία Θέματα