Κόβεντρι – Ντέρμπι 1-1: Τα «κριάρια» έβαλαν τέλος στο απόλυτο

Οι «γαλάζιοι ουρανοί» μετρούσαν μόνο νίκες έως τώρα εντός έδρας στο πρωτάθλημα και έδειχναν έτοιμοι για μία ακόμα, όταν στο 20ό λεπτό ο Μπιουκάναν ανέτρεψε τον Γκόντεν στην περιοχή και ο τελευταίος έγραψε το 1-0 από τη «βούλα».

Η Ντέρμπι, έστω και χωρίς τον κλινήρη προπονητή της Γουέιν Ρούνι – στον πάγκο κάθισε ο βοηθός του Λίαμ Ροσίνιορ – έδειξε αντίδραση και κατάφερε να μείνει αήττητη πέμπτη σερί αγωνιστική, με τέταρτη σερί ισοπαλία.

Ο Ροσίνιορ έριξε στο β’ μέρος τον πρώην παίκτη – μεταξύ άλλων του Ολυμπιακού

– Καζίμ Ρίτσαρντς, ο οποίος στο 69′ είχε δοκάρι και στο 78′ ξεκίνησε τη φάση του 1-1, το οποίο διαμόρφωσε με ωραίο αριστερό σουτ στην περιοχή ο Σίνι.

Η Κόβεντρι είχε πάντως πριν από αυτό τη δική της ευκαιρία να καθαρίσει το ματς, όταν ο Χάμερ με τρομερή εκτέλεση φάουλ στο 72′ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ρόος και στην επαναφορά ο Γκόντεν που σκόραρε υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ.

Οι γηπεδούχοι παρά την πρώτη γκέλα φέτος εντός παραμένουν πάντως σε θέση πλέι – οφ στην Τσάμπιονσιπ, ενώ η Ντέρμπι εξακολουθεί να είναι τελευταία καθώς της έχουν αφαιρεθεί 12 πόντοι λόγω χρεοκοπίας.

Kόβεντρι (Ρόμπινς): Μουρ – Χάιαμ, ΜακΦάτζιαν, Καρλ-Σόλτερ – Νταμπό, Χάμερ, Σιφ (66′ Κέλι), Μάατσεν – Ο’ Χερ, Γκόντεν, Γκιόκερες (67′ Ουόκερ).
Ντέρμπι (Ροσίνιορ): Ρόος – Μπερν, Τζαγκιέλκα, Ντέιβις, Μπιουκάναν – Μόρισον, Μπερντ, Σίνι – Εμποσέλε (54′ Καζίμ – Ρίτσαρντς), Λόρενς, Γιόζβιακ (54′ Σίμπλι).

Keywords
Τυχαία Θέματα