Κόσοβο – Ελλάδα 0-1: Σπουδαία νίκη με καλό ποδόσφαιρο! (hls)

Η Ελλάδα πανηγύρισε την δεύτερη της νίκη στο Group 2 του Nations League και μάλιστα μετρώντας δύο εκτός έδρας νίκες με Βόρειο Ιρλανδία και Κόσοβο! Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ, έφτασε τους έξι βαθμούς, είναι στην κορυφή του ομίλου και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία! Καλή εμφάνιση απ΄όλους τους παίκτες της Εθνικής, με το Κόσοβο

ν΄αγωνίζεται με εννέα παίκτες λόγω αποβολής του Αλίτι στο 72 και του τερματοφύλακα Μούριτς στο 92!

Τα στιγμιότυπα του αγώνα

Η Εθνική, είχε σοβαρή αμυντική λειτουργία, καλές αλληλοκαλύψεις και βοήθειες σε όλο τον αγώνα και δεν άφησε σε πολλές περιπτώσεις το Κόσοβο να γίνει απειλητικό, ακόμη και όταν έπαιζε με έντεκα παίκτες! Αυτό είναι ένα κομμάτι που βελτίωσε ο Γκουστάβο Πογέτ και σε συνδυασμό με τις νίκες, επιστρέφει και η αυτοπεποίθηση στους διεθνείς ποδοσφαιριστές.

Πως ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Γκουστάβο Πογέτ παρέταξε την Ελλάδα με διάταξη 4-3-3. Στο τέρμα ο Βλαχοδήμος, κέντρο άμυνας οι Χατζηδιάκος και Μαυροπάνος, δεξιά ο Μπάλντοκ, αριστερά ο Τσιμίκας, εξάρι ο Κουρμπέλης, οχτάρια οι Μάνταλος και Μπακασέτας, δεξιά ο Λημνιός, αριστερά ο Μασούρας και στην κορυφή ο Γιακουμάκης.

Ο Μπάλντοκ ξεκίνησε ως βασικός για πρώτη φορά με την φανέλα της Ελλάδας, ωστόσο ντεμπούτο έκανε στο ματς κόντρα στη Βόρειο Ιρλανδία περνώντας ως αλλαγή. Η παρουσία του μπορεί να χαρακτηριστεί απολύτως θετική, ενώ είχε και ευκαιρία για γκολ!

4-2-3-1 για το Κόσοβο με Αλίτι, Κριεζίου, Ραχμάνι και καστράτι στην άμυνα, Φαζλίγι και Λοσάι ως αμυντικά χαφ, ο Ζενέλι μπροστά τους, Ρασίτσα αριστερά, Ζέγκροβα δεξιά και στην κορυφή ο Μουρίκι.

Στην ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδας, όλο το γήπεδο αποδοκίμαζε καθ΄όλη την διάρκεια, κάτι που φαίνεται πως πείσμωσε τους διεθνείς μας!

Μπήκε δυνατά το Κόσοβο, το γκολ όμως η Ελλάδα!

Το Κόσοβο μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, θέλοντας να αιφνιδιάσει την Ελλάδα και να πάρει από νωρίς κεφάλι στο σκορ!

Πράγματι οι παίκτες του Ζιρές ξεκίνησαν, ασκώντας έντονη πίεση στην Ελλάδα, η οποία όμως άντεξε για αυτό το χρονικό διάστημα των 6-7 λεπτών.

Η καλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε μόλις στο πέμπτο λεπτό. Αλίτι και Ζενέλι συνεργάστηκαν, ο τελευταίος έγινε αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή, βρέθηκε αριστερά της εστίας τους Βλαχοδήμου, έκανε το σουτ, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να κάνει σπουδαία επέμβαση και να παραχωρεί το κόρνερ.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, μετά το πρώτο «σοκ» η Ελλάδα κατάφερε να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή της. Οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ άλλαζαν πολλές μικρές πάσες, και χάλασαν το ρυθμό του Κοσόβου. Με αυτό τον τρόπο είχαν την κατοχή και παράλληλα την δυνατότητα να ψάξουν για καλή δημιουργία στην επίθεση.

Στο 17 ο Κουρμπέλης έκανε καλή μπαλιά για τον Μασούρα στα δεξιά ο οποίος δεν πρόλαβε να βάλει σωστά το σώμα του και να σουτάρει.

Στο 27 ο Φαζλίγι δοκίμασε το πόδι του από μεγάλη απόσταση χωρίς ωστόσο να προβληματίσει τον Βλαχοδήμο που είδε την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Η Ελλάδα είχε την κατοχή και επιχειρούσε σε πολλές περιπτώσεις με σέντρες να βρει τον Γιακουμάκη.

Στο 36 η Εθνική μας κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα!

Ο Μάνταλος έδωσε πάσα στον Μπακασέτα, αυτός ζύγισε το πόδι του έξω από την περιοχή και με φοβερό σουτ έκανε το 0-1!Έβδομο γκολ με την «γαλανόλευκη» για τον Μπακασέτα, που είχε σκοράρει και κόντρα στην Β. Ιρλανδία!

Ο ίδιος παίκτης στο 39΄, δοκίμασε και πάλι το πόδι του με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Είχε ευκαιρίες για δεύτερο γκολ, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο!

Στο 49 η Ελλάδα άγγιξε το 2-0! Ο Μπακασέτας έκανε τη σέντρα με στόχο το Γιακουμάκη που δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του στην μπάλα, ο Μουρίκι αιφνιδιάστηκε και παραχώρησε το κόρνερ!

Στο 53, ο Ρασίτσα έκανε τη σέντρα με τη μπάλα να αιφνιδιάζει αρχικά τον Βλαχοδήμο, που έδιωξε με γροθιές.

Η ομάδα του Πογέτ, λίγο έλλειψε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Μασούρα! Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής, έκανε επικίνδυνη σέντρα από τ΄αριστερά με στόχο τον Λημνιό με τη μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι!

Το Κόσοβο, απείλησε στο 54 με τον Ρασίτσα. Η μπάλα κόντραρε και ο Βλαχοδήμος με δυσκολία παραχώρησε το κόρνερ!

Στο 63 η Ελλάδα φλέρταρε με το 2-0! Μπάλντοκ και Λημνιός συνεργάστηκαν, ο πρώτος έγινε αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή και πλάσαρε τον Μούριτς ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ!

Στο 64 ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία του Κοσόβου μετά την φάση του πέμπτου λεπτού! Ο Ζεγκρόβα έπιασε καλό σουτ έξω από την περιοχή με τη μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Βλαχοδήμου!

Στο 72΄ο Αλίτι αντίκρισε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα του διαιτητή και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες! Ο Λημνιός τον υποχρέωσε και στις δύο περιπτώσεις να του κάνει φάουλ, που είχε ως αποτέλεσμα την κόκκινη κάρτα!

Ένα λεπτό αργότερα, η Ελλάδα άγγιξε γι΄ακόμη μια φορά το 2-0! Ο Λημνιός γύρισε τη μπάλα στην καρδιά της άμυνας, ο Μαυροπάνος δεν κατάφερε να την σπρώξει στα δίχτυα!

Στο 74΄ο Μπάλντοκ προσπάθησε να δώσει στον Μπακασέτα, αρχικά δεν τα κατάφερε, επέμεινε πήρε τη μπάλα την έστρωσε στον Μπακασέτα που σούταρε και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Μούριτς!

Το Κόσοβο θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει στο 83. Ο Ραχμάνι πήρε κεφαλιά η μπάλα είχε πορεία προς τα δίχτυα και ο Βλαχοδήμος έκανε ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ επέμβαση για να κρατήσει το 1-0!

Το Κόσοβο έμεινε με εννέα παίκτες στο 92. Ο Παυλίδης «τσίμπησε» την μπάλα και ο Μούριτς έξω από την περιοχή την βρήκε με το χέρι με αποτέλεσμα ν΄αντικρίσει την κόκκινη κάρτα του διαιτητή!

Κόσοβο: Μούριτς – Λ. Καστράτι, Ραχμάνι, Κριεζίου και Αλίτι – Λοσάι(75΄Μπερίσα) και Φαζλίγι(75΄Ντρέσεβιτς, Ζεγκρόβα(92΄Ουικάνι), Ζενέλι(56΄Μπιτίκι) Ρασίτσα(56΄Κολόλι) – Μουρίκι.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος,Χατζηδιάκος Μαυροπάνος, Μπάλντοκ, Τσιμίκας, Κουρμπέλης(56΄Σιώπης), Μάνταλος(86΄Μπουχαλάκης) Μπακασέτας, Λημνιός, Μασούρας(77΄Δουβίκας), Γιακουμάκης(Παυλίδης)

Κίτρινη: Γιακουμάκης, Κουρμπέλης Φαζλίγι, Αλίτι

Κόκκινη: Αλίτι Μούριτς

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το Match Center του Novasports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα