Κορυφαίος Αφρικανός όλων των εποχών ο Γουεά

Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής από τις 21 Ιουνίου ξαναμπαίνει στη ζωή μας, με την Αίγυπτο να διοργανώνει τη 32η διοργάνωση. Εξ αφορμής της γιορτής του ποδοσφαίρου στη «Μαύρη Ήπειρο» το γαλλικό περιοδικό «France Football» διοργάνωσε ψηφοφορία αναζητώντας τον καλύτερο Αφρικανό ποδοσφαιριστή όλων των εποχών.

Στην ψηφοφορία
συμμετείχαν δημοσιογράφοι από όλα τα κράτη της Αφρικής με τον Ζορζ Γουεά να πρωτεύει λαμβάνοντας 185 βαθμούς. Πίσω από το νυν πρόεδρο της Λιβερίας ακολούθησαν ο Καμερουνέζος Σαμουέλ Ετόο (119 βαθμούς) κι ο συμπατριώτης του Ροζέ Μιλά (108 βαθμούς). Την πεντάδα ολοκληρώνουν ο Ιβοριανός Ντιντιέ Ντρογκμπά κι ο Γκανέζος Αμπεντί Πελέ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό περιοδικό, ο κάτοχος της Χρυσής Μπάλας του 1995 δήλωσε πως ο ίδιος θα ψήφιζε ως κορυφαίο Αφρικανό τον Ροζέ Μιλά, ενώ αναφέρθηκε στη γιαγιά του, η οποία τον ώθησε προς το ποδόσφαιρο: «Είναι ο σωτήρας μου. Με έσωσε από το να καταλήξω στον δρόμο ή στα ναρκωτικά, όπως πολλοί νέοι που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά και να φροντίσουν τον εαυτό τους. Έκανε τα πάντα για εμένα. Σ’ εκείνο το κρίσιμο χρονικό σημείο, ήλθε το ποδόσφαιρο και μου έσωσε την ζωή, δίνοντάς μου τόσες πολλές ευκαιρίες να προχωρήσω. Μερικές φορές σκέφτομαι όλα αυτά και δακρύζω, γιατί η πορεία μου ήταν θαυμάσια».
Keywords
Τυχαία Θέματα