Κορωνοϊός: Πληροφορίες για νέο ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα – Συναγερμός για την αύξηση των μολύνσεων

Ανησυχητικές είναι οι πληροφορίες που καταφτάνουν γύρω από τον κορωνοϊό, καθώς σήμερα Δευτέρα, 1η Νοεμβρίου, αναμένεται νέο “μαύρο” ρεκόρ κρουσμάτων στη χώρα μας. Το ρεκόρ θα καταγράφει η έκθεση του ΕΟΔΥ που θα δοθεί το απόγευμα στη δημοσιότητα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Το τελευταίο διάστημα σημειώνεται κατακόρυφη αύξηση όχι μόνο στον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά και στον αριθμό των διασωληνωμένων και των νεκρών, με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων να είναι κάθε άλλο παρά αισιόδοξες. Σήμερα, αναμένεται δυστυχώς να επιβεβαιωθούν οι αρνητικές προβλέψεις.

Σημειώνεται

πως, έως και 5.000 κρούσματα ημερησίως μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένει η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλλου, ενώ αντίστοιχη είναι και η εκτίμηση του καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

Στη σκιά της αναζωπύρωσης της πανδημίας, έχουν επιστρέψει στο “τραπέζι” των ειδικών οι συζητήσεις για νέα μέτρα που θα αφορούν πρωτίστως τους ανεμβολίαστους. Οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών που θα γίνει την προσεχή Τετάρτη.

Παράλληλα, συνεχίζεται η “μάχη” της πειθούς για την αύξηση του αριθμού των εμβολιασμένων.
Παράλληλα ενισχύεται με δυνάμεις από τον ιδιωτικό τομέα το δημόσιο σύστημα Υγείας με τη θέσπιση περαιτέρω κινήτρων για την ένταξη ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία λόγω των αυξημένων αναγκών.

Βόρεια Ελλάδα: Έλεγχοι για τους ανεμβολίαστους και…καμπάνια πειθούς

Στο μεταξύ, μέτρα ασπιρίνες για την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού, προκρίνει η κυβέρνηση σε αυτή τη φάση, παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα πλέον πλησιάζουν τα 5.000 ημερησίως, οι νεκροί είναι όλο και περισσότεροι και πλέον υπάρχει πρόβλημα και με τις κλίνες στις ΜΕΘ αφού οι διασωληνωμένοι έφθασαν και θα ξεπεράσουν σύντομα τους 400.

Ετσι μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου και την τηλεδιάσκεψη Πλεύρη, Γκάγκα, Σκέρτσου και Γεραπετρίτη με τους Περιφερειάρχες, ουσιαστικά το μόνο που αποφασίστηκε είναι να γίνονται περισσότεροι έλεγχοι, ώστε να ελέγχονται αν όσοι δηλώνουν εμβολιασμένοι είναι όντως εμβολιασμένοι και να τσεκάρονται και οι ταυτότητές τους, πριν εισέλθουν σε κλειστούς χώρους.

Πηγή: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα