Κορωνοϊός: Μίνι lockdown σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κιλκίς και Χαλκιδική – Η εισήγηση των Λοιμωξιολόγων

Μίνι lockdown στη Θεσσαλονίκη εισηγείται σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα μαλιστα με τις ίδιες πληροφορίες στο “κόκκινο” μπαίνουν επίσης η Λάρισα, το Κιλκίς και η Χαλκιδική, ενώ αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση των μέτρων για τις παραπάνω

περιοχές από την Πολιτική Προστασία.

Επιπλέον, η αρμόδια επιτροπή φέρεται να έχει εισηγηθεί οι πολίτες να εισέρχονται σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή rapid test.

Τα περιοριστικά μέτρα που εξετάζει η Επιτροπή είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1.00′ τα ξημερώματα έως τις 6.00′ το πρωί, η απαγόρευση μουσικής στα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας όλο το 24ωρο και η απαγόρευση διενέργειας οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Όπως αναφέρει το Voria.gr η Θεσσαλονίκη είναι σε καθεστώς αυξημένης παρακολούθησης από την αρχή της εβδομάδας. Τα περιοριστικά μέτρα εφόσον ληφθούν θα είναι προληπτικά για να μην υπάρξει έξαρση της πανδημίας -που συνεπάγεται με ουσιαστικό lockdown- και θα έχουν διάρκεια σε πρώτη φάση μιας εβδομάδας.

Πίεση στα νοσοκομεία – Τι δείχνουν τα λύματα

Στη θεσσαλονίκη, η αυξητική τάση των κρουσμάτων κορονοϊού είναι ίδια, αλλά η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία από τους γειτονικούς νομούς που είναι στο κόκκινο είναι μεγάλη και αυτό οδηγεί στην αναβάθμιση του επιπέδου κινδύνου.

Το επιδημιολογικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα προβληματίζει και προκαλεί ανησυχία, λόγω της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης και των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζουν ορισμένες από τις περιοχές, όπως είναι οι συχνές επισκέψεις ταξιδιωτών από όμορες χώρες και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Όσον αφορά τα λύματα, οι καθαρά αυξητικές τάσεις κυμάνθηκαν από +36% στο Βόλο μέχρι +198% στην Αλεξανδρούπολη, ενώ οριακές ήταν οι αυξήσεις που παρατηρήθηκαν στη Θεσσαλονίκη (+18%), στο Ηράκλειο (+18%) και στον Άγιο Νικόλαο (+17%).

Οπως φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί η Αλεξανδρούπολη, η Ξάνθη, η Λάρισα, η Αττική, τα Ιωάννινα, ο Βόλος καταγράφουν ανησυχητική εικόνα.

ΠΗΓΗ: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα