Κορωνοϊός: Ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι 9 στους 10 στις ΜΕΘ – Ανησυχεί η αύξηση των εισαγωγών

Τρομάζουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ που δείχνουν αύξηση των εισαγωγών των ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία, την ώρα που στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι άνθρωποι που βρίσκονται διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι.

Σύμφωνα, με τη σημερινή ενημέρωση, οι διασωληνωμένοι ασθενείς σκαρφάλωσαν στους 364, όταν πριν από μόλις μία εβδομάδα ανέρχονταν σε 337. Από τους 364 συμπολίτες μας οι 328 είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι, με

το ποσοστό τους να φτάνει στο 90,11%, (9 στους 10) ενώ μόνο 36 (δηλαδή το 9.89%) έχουν εμβολιαστεί πλήρως. To 84,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ανησυχία προκαλεί και ο αριθμός των εισαγωγών νέων ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας. Το τελευταίο 24ωρο παρατηρήθηκε αύξηση 6,03%, με 246 εισαγωγές.

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 251 ασθενείς, η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων κινείται στα 39 έτη, ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι τα 78 έτη.

Θα αυξηθεί κι άλλο η μεταδοτικότητα

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα εντοπίστηκαν 2.729 κρούσματα, ενώ 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να αγγίζει τους 13.813. Παράλληλα, σε μίνι lockdown μπαίνουν Αχαΐα, Ηλεία και Ικαρία εξαιτίας της επιδημιολογικής τους εικόνας, με τη μετάλλαξη Δέλτα να σαρώνει και τη νέα παραλλαγή Mu να κάνει την εμφάνισή της και στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, κατά τη χθεσινή ενημέρωση ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνομώνων, Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε ότι σε ένα μήνα από τώρα αναμένουμε αύξηση της μεταδοτικότητας και η συμβολή όλων θα είναι κρίσιμη στην αντιμετώπιση αυτής της πιθανής αύξησης της επιδημικότητας.

Απηύθυνε έκκληση δε για άλλη μια φορά να επισπεύσουν τα ραντεβού εμβολιασμού όσοι ακόμα είναι ανεμβολίαστοι, ενώ ευχαρίστησε τους νέους που εμβολιάστηκαν πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, συμβάλλοντας στη δημιουργία του τείχους ανοσίας. “Το τείχος ανοσίας των νέων φαίνεται ότι συμβάλλει σημαντικά στον έλεγχο που παρατηρούμε τις τελευταίες εβδομάδες”, είπε ο καθηγητής.

Πηγή: The Toc.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα