Κόντης: "Αξίζει πάντα πρώτος ο Ολυμπιακός"

Το 100% πρέπει να δίνουν όσοι αγωνίζονται στον Ολυμπιακό, όπως είπε ο Χρήστος Κόντης στη συνέντευξη Τύπου, που αναφέρθηκε στα νεαρά παιδιά που έπαιξαν κόντρα στον Παναιτωλικό.

Αναλυτικά μίλησε για:

Τα νεαρά παιδιά που έπαιξαν όπως οι Χουτεσιώτης και Βρουσάι: Απόλυτα ικανοποιημένος είμαι. Απ' όλα τα παιδιά. Έκαναν μία μεγάλη προσπάθεια. Ο Χουτεσιώτης δουλεύει εξαιρετικά όλη την χρονιά με τον Προτό. Άξιζε μία ευκαιρία να δείξει την αξία του και αξίζει γενικότερα.
Όλα τα παιδιά πήγαν πολύ καλά.

Το μέλλον του Χουτεσιώτη: Είναι παίκτης του Ολυμπιακού. Η δουλειά του είναι όταν παίζει να κάνει ότι έκανε σήμερα. Να συνεχίσει έτσι. Είναι παίκτης του Ολυμπιακού.

Τον Απόλλωνα και τον σημερινό αγώνα: Στην Ριζούπολη μας έλλειψε το γκολ. Εάν έμπαινε νωρίς θα ήταν αλλιώς. Είχαμε και τα πέναλτι. Σήμερα ήταν το τελευταίο ματς στο Καραϊσκάκη με τον κόσμο και θέλαμε το καλύτερο. Σήμερα όλα τα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια.

Το υλικό των Ακαδημιών και εάν υπάρχουν και άλλα παιδιά: Όπως βλέπετε υπάρχει. Υπάρχει υλικό από πίσω. Και άλλα παιδιά. Ο Ολυμπιακός έχει βαριά φανέλα και είναι μεγάλη ομάδα. Δεν είναι εύκολο. Όποια παιδιά έχουν τα προσόντα θα παίρνουν ευκαιρίες και μετά στο χέρι τους είναι να δείξουν και να πουν πως 'είμαι εδώ'.

Το εάν ήταν ξέσπασμα το σημερινό 4-0: Δεν νομίζω ότι ήταν ξέσπασμα. Το παιχνίδι με τον Απόλλωνα κρίθηκε στο γκολ. Είχαμε 3 ή 4 φάσεις με πέναλτι που δεν δόθηκαν. Είχαμε και ευκαιρίες. Όταν μπαίνει το γκολ και το 1-0 ανεβαίνει η αυτοπεποίθηση και η σιγουριά.

Τον απολογισμό της σεζόν: Σίγουρα ήταν μία δύσκολη χρονιά. Υπάρχουν κάποια νέα παιδιά που διεκδικούν φανέλα βασικού. Όσοι αγωνίζονται στον Ολυμπιακό να καταλάβουν ότι είναι μία μεγάλη ομάδα και να δίνουν το 100% γιατί εκτός των άλλων αξίζει να είναι πάντα πρώτος.

Το τι έχει πει με τον Πέδρο Μαρτίνς και το κατά πόσον έχει δώσει ή όχι έκθεση: Όχι δεν έχω κάνει κάποια τελική έκθεση. Έχουμε μιλήσει. Ο ίδιος είναι αρκετό καιρό στην ομάδα και βλέπει, μαθαίνει, αντιλαμβάνεται και αξιολογεί και είναι στο χέρι του να δει και να αποφασίσει».

Δέλλας: «Θα συζητήσω με τη διοίκηση και θα δούμε»

Από τη μεριά του ο Τραϊανός Δέλλας είπε πως από αυτά τα παιχνίδια οι παίκτες του μπορούν να κερδίζουν πράγματα, ενώ αναφέρθηκε και στο μέλλον του.

«Ήρθαμε εδώ για να παίξουμε ποδόσφαιρο απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο, ξέροντας τις δυσκολίες. Αυτό που με ενδιέφερε περισσότερο ήταν οι παίκτες μου να μπορέσουν να πάρουν εμπειρίες. Δεν υπήρχε σκοπιμότητα από την πλευρά μας και για αυτό έγινε ανοικτό ματς.

Πριν δεχτούμε το πρώτο γκολ είχαμε τη στιγμή μας να βάλουμε το γκολ και κόντρα στη ροή του ματς μπήκε το γκολ του Ολυμπιακού. Στη δεύτερη ευκαιρία πέσαμε πάνω σε έναν πολύ καλό Έλληνα τερματοφύλακα που δεν μας επέτρεψε να βάλουμε γκολ. Θεωρώ ότι είναι δίκαιο το αποτέλεσμα, μας στενοχωρεί η ήττα.

Η προσπάθεια όμως έγινε και μέσα από αυτά τα ματς θα μάθουν τα παιδιά, θα πάρουν εμπειρίες και μεγαλώνουμε σαν ομάδα. Η ήττα είναι κάτι που δεν μας αρέσει.

Στα τελευταία ματς όμως δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον για εμάς. Επομένως και το επόμενο παιχνίδι θα το παίξουμε ανοικτά και χωρίς σκοπιμότητες και να πάρουμε μαθήματα απ' όλα τα ματς που έχουμε δώσει εώς τώρα».

Εχετε καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα;

«Η έκθεσή μου έχει γίνει προς τη διοίκηση, την έχουν στα χέρια τους, θα την αξιολογήσουν και θα δούμε».

Αυτό σημαίνει ότι θα παραμείνετε;

«Όχι, δεν σημαίνει αυτό. Θα το δούμε»

Θα θέλατε να μείνετε;

«Θα συζητήσω με τη διοίκηση και θα δούμε».

Δεχτήκατε τέσσερα γκολ πανομοιότυπα...

«Σας έχω ξαναπεί ότι δεν είναι μόνο οι τέσσερις πίσω που παίζουν άμυνα. Όλη η λειτουργία της ομάδας δεν πήγε καλά. Το τέταρτο γκολ νομίζω ότι είναι από παιδικό λάθος, από αφέλεια. Τα παιδιά είναι νεαρά. Μέσα από αυτά θα μάθουν και θα γίνουν καλύτεροι απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους».

Είναι σε περίοπτη θέση το όνομα του Ρόσα για να παραμείνει στην ομάδα;

«Έχω δώσει την έκθεσή μου στη διοίκηση. Από εκεί και πέρα δεν έχουμε κάνει περαιτέρω συζητήσεις. Τις επόμενες μέρες θα πούμε περισσότερα».

Για το τελευταίο ματς στο Αγρίνιο τι προοπτικές υπάρχουν;

«Η ομάδα παίζει πάντα για να κερδίζει, είτε εντός, είτε εκτός έδρας. Το πώς το κάνεις στη μία περίπτωση και στην άλλη, είναι θέμα τακτικής. Από εκεί και πέρα θέλουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο. Είμαστε και κάπου πρωταθλητές. Ο Παναιτωλικός έχει γύρω στις 100 κίτρινες. Αυτό σημαίνει ότι πάμε χωρίς κάποιους παίκτες για πολλές αγωνιστικές».
Keywords
Τυχαία Θέματα