Κολοσσός – Ολυμπιακός 69-87: Πέρασε από τη Ρόδο χωρίς Βεζένκοφ, Μακίσικ (vid)

Οι Ροδίτες απέδειξαν πως η ως τώρα εξαιρετική πορεία τους στο πρωτάθλημα μόνο τυχαία δεν ήταν, όμως υποτάχθηκαν φυσιολογικά στην ποιοτική ανωτερότητα των ερυθρόλευκων, για τους οποίους δεν έπαιξε εκτός Σακ Μακίσικ (δεν ταξίδεψε) ούτε ο Σάσα Βεζένκοφ για προληπτικούς λόγους.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 19-16 στο 10΄ και άνοιξε τη διαφορά στο 44-32 στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου χάρη σε buzzer beater του Σλούκα. Εντούτοις ο Κολοσσός δεν παράτησε τα όπλα: με οργανωτή τον Ξανθόπουλο και τους Μίλερ – Φλόιντ να τελειώνουν τις φάσεις, οι Ροδίτες μείωσα σε 43-51 προκαλώντας τον εκνευρισμό του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Η αντίδραση των ερυθρόλευκων εκφράστηκε με σερί 10-0 και πρωταγωνιστή τον Γουόκαπ, η διαφορά πήγε στους 18 (43-61) και στους 16 στο φινάλε του δεκαλέπτου (45-61), απόσταση την οποία ήταν αδύνατον να καλύψουν οι θαλασσί. Ο Ολυμπιακός έκανε διαχείριση ως το φινάλε και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα για την Ευρωλίγκα.

Για τους νικητές ο Γουόκαπ σημείωσε νταμπλ-νταμπλ με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ, ο Χασάν Μάρτιν πρόσθεσε άλλους 13 πόντους, ο Σλούκας 14 και ο Λαρεντζάκης 10. Για τον Κολοσσό ο Φλόιντ είχε 21 πόντους και 6 ασίστ και ο Μίλερ 19 πόντους.

Keywords
Τυχαία Θέματα