«Κολοσσοί» Ρόσα και Κυριακίδης! (video)

Με «οβίδα» του Ρόσα και τον Κυριακίδη να αποκρούει πέναλτι του Ουάρντα, ο Παναιτωλικός πέρασε νικηφόρα από το Περιστέρι ,με 1-0 στο ντεμπούτο του Τραϊανού Δέλλα!

Ο «Κολοσσός», είχε φύγει από τον Ατρόμητο τον Σεπτέμβριο του 2016, μετά από μία εντός έδρας ήττα από τον Παναιτωλικό, για τον οποίον είχε σκοράρει τότε και ο Ουάρντα.

Το ποδόσφαιρο όμως τα έφερε έτσι και ο Δέλλας στην πρώτη του παρουσία ως τεχνικός της ομάδας του Αγρινίου, κατάφερε να κερδίσει στο Περιστέρι, με τον Αιγύπτιο αυτή την φορά να είναι ο μοιραίος!

Μετά από ένα πρώτο μέρος χωρίς συγκινήσεις, ο Παναιτωλικός άνοιξε το σκορ στο 48' με τρομερό σουτ του Ρόσα και από εκεί και πέρα ανέλαβε δράση ο Κυριακίδης, ο οποίος απόκρουσε πέναλτι του Ουάρντα στο 55', ενώ στην συνέχεια αποσόβησε και ένα σίγουρο γκολ του Βασιλακάκη.

ο Ατρόμητος έτσι απώλεσε το αήττητο εντός έδρας και έχασε για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο, ενώ ο Παναιτωλικός επέστρεψε στις νίκες μετά από τέσσερις αγωνιστικές, παίρνοντας σημαντική βαθμολογική ανάσα.

Τα αρχικά πλάνα

Με 4-2-3-1 ξεκίνησαν οι γηπεδούχοι, έχοντας τον Γιαννιώτη στο τέρμα και μπροστά του τους Κιβρακίδη, Χατζηισαΐα, Ρισβάνη και Γιαννούλη. Μάντσον και Μπουζουλάτζιτς το δίδυμο στο χαφ, οι Ουάρντα, Βασιλακάκης και Ντιγκινί πίσω από τον Ντάουντα.

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε ο Παναιτωλικός. Τερματοφύλακας ο Κυριακίδης, δεξί μπακ ο Μαρινάκης, αριστερό μπακ ο Τσοκάνης, σέντερ μπακ οι Μιχάι και Ροντρίγκες. Αμυντικά χαφ οι Πάουλο και Μπεχαράνο. Οι Ντίας και Ρόσα στα άκρα, ο Μάζουρεκ πίσω από τον Μοράρ.

Διαβασμένος ο Παναιτωλικός

Χωρίς ιδιαίτερη ποιότητα κύλησε το πρώτο μέρος στο Περιστέρι, με τις δύο ομάδες να μένουν στο μηδέν σε ένα ματς με αρκετή δύναμη. Ο Ατρόμητος είχε την κυριαρχία και τις περισσότερες τελικές προσπάθειες, όχι όμως κλασική ευκαιρία, καθώς ο Παναιτωλικός παρουσιάστηκε αρκετά διαβασμένος και κατάφερε να περιορίσει τα ατού των Περιστεριωτών και κυρίως τον Ουάρντα.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με πίεση ψηλά στα πρώτα λεπτά και αρκετή κατοχή μπάλας χάρη κυρίως στην καλή μέρα που βρέθηκε ο Ρόσα, χωρίς όμως να δημιουργήσουν κάποια ευκαιρία.
Η ομάδα του Κάναντι χρειάστηκε περίπου ένα 20λεπτο για να «διαβάσει» το παιχνίδι του αντιπάλου και να πάρει την πρωτοβουλία, απειλώντας όμως αρχικά μόνο με μακρινά σουτ (6', 21' Ντάουντα).

Στο 25' ο Ατρόμητος έχασε την πρώτη του καλή ευκαιρία, όταν ο Ντιγκινί βρήκε ωραία δεξιά τον Ντάουντα, αυτός γύρισε παράλληλα και η μπάλα έφτασε στον Βασιλακάκη, όμως ο Κυριακίδης απόκρουσε το συρτό σουτ του Έλληνα μέσου.

Ο Παναιτωλικός έφτασε στο 41ο λεπτό για να κάνει τελική με αριστερό φαλτσαριστό σουτ του Μάζουρεκ έξω από την περιοχή που πέρασε άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις του α' μέρους ο Ατρόμητος απείλησε όταν μετά από κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Ουάρντα έξω απο την περιοχή, όμως ο Κυριακίδης ήταν σε ετοιμότητα στο σουτ του Αιγύπτιου.

Γκολάρα Ρόσα, ρεσιτάλ Κυριακίδη!

Αντίθετα με το πρώτο μέρος, οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το δεύτερο αποφασισμένες για να διεκδικήσουν τη νίκη και το ματς άνοιξε γρήγορα.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι με μακρινό σουτ του Μάντσον που μπλόκαρε ο Κυριακίδης, όμως τρία λεπτά αργότερα ο Παναιτωλικός πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό.

Συγκεκριμένα, σε φάση που δεν «μύριζε» στο 48' ο Ρόσα βρέθηκε με χώρο πολύ έξω από την περιοχή και με έναν δεξί «κεραυνό», άνοιξε το σκορ στέλνοντας την μπάλα στο δεξί δοκάρι και στα δίχτυα του Γιαννιώτη!

Ο Ατρόμητος βγήκε άμεσα στην επίθεση για την ισοφάριση και στο 53' έφτασε πολύ κοντά, όταν ο Ουάρντα εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα «συστημένη» στο αριστερό «παραθυράκι» του Κυριακίδη, που όμως πετάχτηκε και απόκρουσε σε κόρνερ!

Το ρεσιτάλ του Έλληνα τερματοφύλακα όμως δεν σταμάτησε εκεί. Δύο λεπτά αργότερα, μετά από μία σέντρα από αριστερά, ο Αρετόπουλος καταλόγισε πέναλτι για χέρι του Ντίας στην περιοχή, ο Ουάρντα ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Κυριακίδης έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε!

Ο Παναιτωλικός απάντησε στις ευκαιρίες με ένα μακρινό σουτ του Μάζουρεκ στο 63' που πέρασε άουτ, ενώ ο Κάναντι έκανε στο 66'την πρώτη του αλλαγή, με τον Ούμπιδες να παίρνει την θέση του Μπουσουλάτζιτς και να απειλεί αμέσως με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ, αναγκάζοντας τον Κυριακίδη σε άλλη μία απόκρουση.

Ο Ατρόμητος πλέον πίεζε για να ισοφαρίσει αλλά αυτό τον καθιστούσε ευάλωτο στην κόντρα και στο 76' παραλίγο να την πατήσει, όταν ο Ρόσα βγήκε εκπληκτικά μπροστά και την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε αριστερά του τον Τσοκάνη, όμως ο Γιαννιωτης ήταν σε ετοιμότητα σε σουτ από πλάγια θέση.

Οι γηπεδούχοι, προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να βρουν τον δρόμο προς την εστία του Κυριακίδη, αλλά ο Παναιτωλικός έκλεινε τους χώρους και έτσι ο Ατρόμητος περιοριζόταν σε μακρινά σουτ, όπως αυτό του Κιβρακίδη στο 81' που δεν προκάλεσε πρόβλημα στον φιλοξενούμενο γκολκιπερ.

Ο Κυριακίδης κατέβασε τα ρολά και στο 85', όταν ο Ούμπιδες εκτέλεσε φάουλ από αριστερά,
ο Βασιλακάκης ανενόχλητος έπιασε δυνατή κεφαλιά, αλλά ο πορτιέρε του Παναιτωλικού έπεσε στην ...αγαπημένη του αριστερή γωνία και έβγαλε με το ένα χέρι!

Ο Παναιτωλικός παράλληλα περίμενε την ευκαιρία για άλλη μία κόντρα και στο 90' ο Ρόσα βρέθηκε έξω από την περιοχή και σούταρε λίγο άουτ, στην τελευταία ουσιαστική φάση του ματς.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-1
Σούπερ Λιγκ Σουρωτή 2017/18, 17η Αγωνιστική, Δημοτικό Περιστερίου
Γκολ: 48' Ρόσα
Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Βλάσσης (Λασιθίου)
Κίτρινες: Ρισβάνης, Μπουσουλάτζιτς - Ροντρίγκες, Μοράρ
Κόκκινες: -
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κάναντι, 4-2-3-1): Γιαννιώτης - Κιβρακίδης, Ρισβάνης (88' Καρασαλίδης), Χατζηισαΐας, Γιαννούλης (86' Σάκιτς) - Μάντσον, Μπουσουλάτζιτς (66' Ούμπιδες) - Βασιλακάκης, Ουάρντα, Ντιγκινί- Ντάουντα.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Δέλλας, 4-2-3-1): Κυριακίδης - Μαρινάκης, Μιχάι, Ροντρίγκες, Τσοκάνης - Μπεχαράνο, Πάουλο - Ντίας (85' Κλέσιο), Ρόσα (90+3' Γιαννιώτης), Μάζουρεκ (88' Χαντάκιας) - Μοράρ.
Keywords
Τυχαία Θέματα