Κόλαση πολέμου στη Μέση Ανατολή: Εκατόμβες νεκρών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων

Σε περισσότερους από 700 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών Ισραηλινών και Παλαιστινίων μετά την επίθεση που εξαπέλυσε χθες η Χαμάς στο Ισραήλ και τις ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις στη Γάζα που ακολούθησαν.

Ο αριθμός των Ισραηλινών που σκοτώθηκαν από την επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς ανήλθε σε 400, όπως μετέδωσαν ισραηλινοί τηλεοπτικοί σταθμοί.Ο αριθμός των Παλαιστίνιων νεκρών ανέρχεται σε 313, σύμφωνα με παλαιστίνιους αξιωματούχους υγείας.Ενεργοποιήθηκε το άρθρο 40

Το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ ενεργοποίησε

το Άρθρο 40 Aleph, κηρύσσοντας επίσημα τον πόλεμο για πρώτη φορά μετά το 1973 και τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ. Πλέον, η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει πλήρη ελευθερία κινήσεων για να απαντήσει με όποιον τρόπο κρίνει κατάλληλο στις παλαιστινιακές επιθέσεις. Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε χθες βράδυ ότι “η Χαμάς ξεκίνησε έναν σκληρό και μοχθηρό πόλεμο” με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να δεσμεύεται για μια “πανίσχυρη εκδίκηση”, μιλώντας για μια μαύρη μέρα για το εβραϊκό κράτος.

Μπλίνκεν: Τρομοκρατική επίθεση από τρομοκρατική οργάνωση

Ως μία τρομοκρατική επίθεσεις χωρίς διακρίσεις χαρακτήρισε την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στο δίκτυο CNN. Ο Άντονι Μπλίνκεν χαρακτήρισε επίσης “τρομοκρατική οργάνωση” την Χαμάς και όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο εμπλοκής της Χεζμπολάχ στην διείσδυση ενόπλων στο Ισραήλ το Σάββατο, απάντησε: “Δεν έχω αποδείξεις πως το Ιράν ήταν πίσω από την τελευταία επίθεση στο Ισραήλ, αν και υπάρχουν επί μακρόν δεσμοί του Ιράν με την Χαμάς”.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε πως “υπάρχουν πολλές αναφορές για νεκρούς Αμερικανούς στο Ισραήλ. Εργαζόμαστε για την διασταύρωση αυτών των πληροφοριών”. Παράλληλα, αποκάλυψε πως οι ΗΠΑ εξετάζουν αιτήματα βοήθειας προς το Ισραήλ και θα προβούν σε ανακοινώσεις αργότερα μέσα στην μέρα.

Όπως είπε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία στο μεγαλύτερο μέρος του Ισραήλ, ωστόσο γίνονται σφοδρές μάχες στην Γάζα.Η Χεζμπολάχ στηρίζει την Χαμάς

Ο ανώτερος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ Χάσεμ Σαφιεντίν είπε ότι “τα όπλα και οι ρουκέτες” της οργάνωσής του είναι με τους ένοπλους Παλαιστίνιους της Χαμάς που πραγματοποίησαν χθες επίθεση στο Ισραήλ. “Η ιστορία μας, τα όπλα μας και οι ρουκέτες μας είναι μαζί σας. Ό,τι έχουμε είναι μαζί σας”, είπε ο Σαφιεντίν σε εκδήλωση στο προπύργιο της Χεζμπολάχ, Ντάχιεχ, στα περίχωρα της Βηρυτού σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους παλαιστίνιους μαχητές.

Στην Μόσχα ο επικεφαλής του Αραβικού συνδέσμου

Ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου Αχμέντ Αμπούλ Γκέιτ μετέβη σήμερα στη Μόσχα για συνομιλίες με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σχετικά με την κατάσταση στη Γάζα μετά την επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στο Ισραήλ, την μεγαλύτερη που σημειώνεται τα τελευταία χρόνια.

Ο Αμπούλ Γκέιτ, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου κατά τα τελευταία επτά χρόνια της διακυβέρνησης του Χόσνι Μουμπάρακ, θα έχει συνομιλίες για τη “συνεχιζόμενη κλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας“, δήλωσε εκπρόσωπος της ένωσης αραβικών κρατών που εδρεύει στο Κάιρο.

Η Μόσχα χαρακτήρισε απαραίτητη μια σωστή διαπραγμάτευση για να προετοιμαστεί η δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους εντός των συνόρων του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η Παλαιστινιακή Αρχή υπέβαλε σήμερα υπόμνημα ζητώντας την έκτακτη σύγκληση του Αραβικού Συνδέσμου σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα