Κόκο Γκοφ, η νέα “βασίλισσα” της Νέας Υόρκης (video)

Στα 19 της χρόνια, η Αμερικανίδα τενίστρια απέδειξε και κόντρα στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης πως το μέλλον της ανήκει. Με μία φανταστική εμφάνιση στον τελικό της Νέας Υόρκης, η Γκοφ επιβλήθηκε της Αρίνα Σαμπαλένκα και πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο Grand Slam στην καριέρα της.

Για να τα καταφέρει, ωστόσο, χρειάστηκε να κάνει μία τεράστια ανατροπή. Η Σαμπαλένκα μπήκε με φόρα στον τελικό και κατέκτησε σχετικά άνετα το πρώτο σετ,

κάνοντας τρεις φορές break στο σερβίς της Γκοφ (6-2), βάζοντας τεράστια πίεση στην Αμερικανίδα.

Η Γκοφ, ωστόσο, δεν πτοήθηκε και έδειξε σημάδια του χαρακτήρα της. Μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο σετ, είχε σωστές επιλογές και κατάφερε να «σπάσει» το σερβίς της αντιπάλου της στο τέταρτο game (3-1), αποκτώντας προβάδισμα για την κατάκτηση του σετ, το οποίο και τελικά πήρε με 6-3.

Η Αμερικανίδα είχε πάρει για τα καλά… φόρα και έμοιαζε ασταμάτητη. Το τρίτο σετ ήταν επιθετικός μονόλογος για την Κόκο Γκοφ. «Έσπασε» τρεις φορές το σερβίς της Σαμπαλένκα για να φέρει τη διαφορά στα τρία game (4-1). Η Λευκορωσίδα έβγαλε αντίδραση και μείωσε με break σε 4-2, όμως η απάντηση της Γκοφ ήταν άμεση με νέο break για το 5-2 και σέρβιρε για το τελικό 6-2.

Coco Gauff won the US Open in epic fashion.

Match point pic.twitter.com/QMAwRod7B7

US Open Tennis (@usopen) September 9, 2023
Keywords
Τυχαία Θέματα