Κλώτσησαν την ευκαιρία

To Champions League απέδειξε για ακόμα μία φορά πως το παραμικρό λάθος θα το πληρώσεις. Όχι απαραίτητα λάθη μόνο στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και στο πνευματικό κομμάτι. Αν δεν είσαι συγκεντρωμένος και αποφασισμένος οι πιθανότητες για κάτι καλό λιγοστεύουν. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δήλωνε παραμονή του αγώνα πως η ομάδα του πήρε το μάθημά της μετά τον αγώνα με τον Άγιαξ.

Και στο πρώτο εντός έδρας ματς θα περίμενε κανείς από τους παίκτες της ΑΕΚ
να μπουν στον αγώνα με αποφασιστικότητα και ενθουσιασμό και με τη βοήθεια του κόσμου να τρομάξουν τη Μπενφίκα. Αυτό όχι μόνο δεν έγινε, αλλά συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Η Ένωση μπήκε φοβισμένη, σαν μην ήξερε τι πρέπει να κάνει στον αγωνιστικό χώρο. Κάθε μονομαχία χαμένη και η Μπενφίκα χωρίς να κάνει κάτι το εντυπωσιακό βρέθηκε να προηγείται με 2-0 στο 15'!

Που να γυρίσει αυτό το ματς και με τη ψυχολογία... Κι όμως, οι παίκτες του Ουζουνίδη έβγαλαν τρομερή αντίδραση μετά το 0-2, έπαιξαν το ποδόσφαιρο που ξέρουν και μπορούν και έβαλαν σε μπελάδες τους αλαζόνες Πορτογάλους που πίστεψαν πως το ματς τελείωσε στο 0-2. Η τεράστια επέμβαση του Βλαχοδήμου στην ευκαιρία του Μπακασέτα στο 45' θα έβαζε πιο γρήγορα την ΑΕΚ ξανά στο παιχνίδι, όμως και πάλι με την αποβολή του Ρούμπεν Ντίας στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων το ματς έδειχνε πως θα γυρίσει.

Οι “κιτρινόμαυροι” πραγματοποίησαν εκπληκτική εμφάνιση στο δεύτερο μέρος. Με πίεση ψηλά, καλή κυκλοφορία της μπάλας και κάθετες πάσες “βραχυκύκλωσαν” την Μπενφίκα, η οποία λεπτό με λεπτό ήταν όλο και πιο νευρική. Μπακασέτας από τον άξονα και Χουλτ από τα αριστερά “έσπειραν πανικό” στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Το 0-2 έγινε 2-2 μέσα σε 18 λεπτά στο Β' μέρος.

Και η ΑΕΚ είχε στη διάθεσή της ακόμα 37 για να φτάσει στην ανατροπή, την οποία άγγιξε στο 73' με τον Κλωναρίδη, μετά από φανταστική κάθετη μπαλιά του Μπακασέτα. Ο επιθετικός της ΑΕΚ δεν δικαιώθηκε στην επιλογή του να τελειώσει τη φάση μόνος του, αντί να σιγουρέψει το γκολ με πάσα στον Γιακουμάκη που για εμάς απ' έξω ήταν το πιο εύκολο. Όσοι όμως κατηγορούν τον επιθετικό της ΑΕΚ για την επιλογή του να τελειώσει τη φάση μόνος του, οι 99 στους 100 πιθανότατα να έκαναν ακριβώς το ίδιο.

Η ανατροπή έμεινε στη μέση και η ΑΕΚ με το γκολ που δέχθηκε στην αμέσως επόμενη φάση κλώτσησε μια τεράστια ευκαιρία για μια επική ανατροπή που θα της γέμιζε με οξυγόνο τους πνεύμονές της ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Δυστυχώς οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη αδίκησαν την τεράστια προσπάθειά τους την οποία ο κόσμος αναγνώρισε με το χειροκρότημά του στο τέλος του αγώνα.

Οι εμπειρίες σε τέτοια παιχνίδια αποδεικνύονται καθοριστικές γιατί μπορούν και κάνουν τη διαφορά στις λεπτομέρειες. Η ΑΕΚ δεν έχει εμπειρίες, μαθαίνει ακόμα πράγματα. Απλά κόντρα στη Μπενφίκα θα μπορούσε και να είχε μάθει και να είχε κερδίσει.

Πλέον, το μυαλό των “κιτρινόμαυρων” κατευθύνεται στο ματς της Κυριακής και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ έχει τον τρόπο να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα των “ερυθρόλευκων” και φυσικά να πάρει τη νίκη, η οποία δεν θα είναι μόνο οι τρεις βαθμοί...
Keywords
Τυχαία Θέματα