Κλοπ: “Ευτυχώς αποφύγαμε ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ”

Ο Γερμανός προπονητής της Λίβερπουλ ανακουφίστηκε βλέποντας την ομάδα του να πέφτει πάνω στη Μπενφίκα για τους προημιτελικούς της κορυφαίας διοργάνωσης της Ευρώπης. Οι άλλοι εκπρόσωποι της Αγγλίας, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι, κληρώθηκαν με τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Ατλέτικο Μαδρίτης αντίστοιχα, ενώ η Βιγιαρεάλ θα παίξει με την Μπάγερν Μονάχου.

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, ο Κλοπ είπε ότι θα ήταν «λάθος» να υποτιμήσει την Μπενφίκα, αλλά είπε ότι ήλπιζε να αποφύγει πιο γνωστές αντιπαραθέσεις. «Το μόνο πράγμα που δεν ήθελα να έχω – θα έπαιρνα τους

πάντες – αλλά το μόνο πράγμα που δεν ήθελα ήταν μια αγγλική ομάδα», είπε. «Το είχαμε στο παρελθόν και περάσαμε [2018 εναντίον Μάντσεστερ Σίτι], παίξαμε έναν τελικό εναντίον μιας αγγλικής ομάδας [2019 εναντίον Τότεναμ], είναι απολύτως εντάξει, στον τελικό πάντως, παίρνεις όποιον πάρεις. «Αλλά στην πραγματικότητα ήμουν χαρούμενος που δεν είναι αγγλικός σύλλογος, όχι μόνο λόγω της ποιότητας αλλά και λόγω του ανταγωνισμού, τους παίζουμε αρκετά συχνά κατά τη διάρκεια μιας σεζόν και είναι καλό να παίζεις με κάποιον άλλον στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Ο σύλλογος της Λισαβόνας απέκλεισε τον Άγιαξ και ο Κλοπ ανυπομονεί. «Πραγματικά ανυπομονώ. Είναι ένας προημιτελικός τόσο δύσκολος. Η Μπενφίκα προφανώς τα πήγε πολύ καλά κόντρα στον Άγιαξ. Ξέρω ότι ο κόσμος θα πει ότι είμαστε το φαβορί και άλλα τέτοια, αλλά αυτό είναι ήδη το πρώτο λάθος που μπορείς να κάνεις. Είναι ένας τεράστιος σύλλογος. Επιπλέον, πέρασα την τελευταία μου εβδομάδα κάνοντας διακοπές [πριν πάρω τη δουλειά στη Λίβερπουλ], άρα και αυτή είναι μια ωραία ανάμνηση”.

The Reds’ #UCL quarter-final meeting with Benfica will take Jürgen Klopp back to where it all started for him with the club.

Read exclusive #UCLdraw reaction from the boss

Liverpool FC (@LFC) March 18, 2022
Keywords
Τυχαία Θέματα