“Κλείδωσε” το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Συνάντηση στις 16 Μαΐου με τον Τζο Μπάιντεν στον Λευκο Οίκο

“Κλείδωσε” για τις 16 Μαΐου, η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

Την είδηση έκανε γνωστή σήμερα, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, η οποία όπως ανακοίνωσε “ο πρόεδρος Μπάιντεν ανυπομονεί να υποδεχθεί τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο στις 16 Μαΐου 2022. Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού παρέχει την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε την ισχυρή διμερή

μας συνεργασία και να γιορτάσουμε τα 201 χρόνια της ελληνικής ανεξαρτησίας”.

Η ατζέντα των θεμάτων

Η Τζεν Ψάκι αναφέρθηκε και στα ζητήματα που θα απασχολήσουν τους δύο ηγέτες. Εκτός από τον πόλεμο στην Ουκρανία, “στο τραπέζι” των συνομιλιών θα βρεθούν τα ενεργειακά και η κλιματική αλλαγή.

“Οι ηγέτες θα συζητήσουν τις συνεχιζόμενες προσπάθειες με τους Συμμάχους και τους εταίρους για την υποστήριξη του λαού της Ουκρανίας και την επιβολή οικονομικού κόστους στη Ρωσία για την απρόκλητη επιθετικότητά της. Θα συζητήσουν τη στενή μας συνεργασία σε παγκόσμιες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της κλιματικής αλλαγής και της ενεργειακής ασφάλειας” είπε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

“Οι ηγέτες θα κάνουν απολογισμό των κοινών μας προσπαθειών για την προώθηση της παγκόσμιας ασφάλειας μέσω του ΝΑΤΟ, καθώς και των κοινών μας στόχων για ειρήνη και ευημερία στην περιοχή. Θα γιορτάσουν επίσης την ιστορία, τις δημοκρατικές αξίες και τους εμπορικούς και επενδυτικούς δεσμούς που έχουν ενώσει τους λαούς και τις χώρες μας για γενιές” πρόσθεσε.

Το μήνυμα Μητσοτάκη για τη Μαριούπολη

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Twitter, αναφέρθηκε στους εγκλωβισμένους αμάχους στη Μαριούπολη, λέγοντας ότι οι προσευχές μας είναι μαζί τους, όπως και με όλους τους Ουκρανούς, ενώ τόνισε ότι πρέπει να τους δοθεί ασφαλής διέλευση από την πόλη.

“Αυτές τις Άγιες Ημέρες του Ορθοδόξου Πάσχα, οι προσευχές μας είναι με τους πολίτες της Ουκρανίας και, περισσότερο από ποτέ, τους ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στη Μαριούπολη. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τις αρχές του ανθρωπισμού, πρέπει να τους δοθεί η ασφαλής διέλευση από την πολιορκημένη πόλη” ανέφερε ο πρωθυπουργός.

On these Holy Days of Orthodox Easter, our prayers are with the citizens of Ukraine and, more than ever, the people trapped in Mariupol. In accordance with international law and common humanity, they must be given safe passage out of the besieged city.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) April 21, 2022

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα