Κιβωτός του Κόσμου: Τα ήξεραν όλα από τον Αύγουστο – Έγγραφο “βόμβα” εργαζομένων της δομής

Πληθαίνουν οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την Κιβωτό του Κόσμου. Ολοένα και περισσότερες καταγγελίες γίνονται γνωστές για τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης και ξυλοδαρμών.

Σήμερα Τρίτη ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ και η εκπομπή “Αταίριαστοι” παρουσίασε έγγραφο, στο οποίο αποκαλύπτει ότι στην Κιβωτό του Κόσμου ήταν ενήμεροι για τα περιστατικά κακοποίησης από το καλοκαίρι.

Πιο

συγκεκριμένοι, στις 12 Αυγούστου του 2022 οκτώ εργαζόμενοι της δομής στον Βόλο έστειλαν επιστολή στον γενικό διευθυντή όλων των δομών της ΜΚΟ και τον ενημέρωναν ότι υπάρχει σοβαρότατη καταγγελία για άσκηση σωματικής βίας από συγκεκριμένο υπάλληλο.

Στην επιστολή τους, οι εργαζόμενοι καλούν τον γενικό διευθυντή των δομών της ΜΚΟ να διερευνήσει άμεσα το συγκεκριμένο περιστατικό. Ζητούν μάλιστα να γνωστοποιηθεί το περιστατικό στον πατέρα Αντώνιο το περιστατικό και να απομακρυνθεί ο συγκεκριμένος υπάλληλος από την δομή.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας Αντώνιος σε τηλεοπτικές του συνεντεύξεις ισχυριζόταν ότι πέφτει από τα σύννεφα για τις καταγγελίες και δήλωνε πως δεν γνώριζε τίποτα.

Την ίδια ώρα νέες καταγγελίες έρχονται στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του θείου 19χρονου, από την καταγγελία του οποίου ξεκίνησαν οι φρικτές αποκαλύψεις για την κακοποίηση των παιδιών, ο πατέρας Αντώνιος πήγαινε κρουαζιέρες μαζί με κάποια από τα φιλοξενούμενα παιδιά, επισημαίνοντας ότι ο ιδρυτής της της “Κιβωτού του Κόσμου”, επέλεγε ο ίδιος ποια παιδιά θα τον συνοδεύσουν, τα οποία ως επί το πλείστον ήταν αγόρια.

Οι κρουαζιέρες αυτές έγιναν και στο εσωτερικό της Ελλάδας, σε διάφορες πόλεις. Ωστόσο κρουαζιέρες έγιναν και στο εξωτερικό, στη βόρεια Ευρώπη, στο Βέλγιο και στην ανατολική Μεσόγειο, στην Ισπανία. Αποτελούνταν από γκρουπ 7-10 ατόμων, με ενήλικες και αγόρια, ωστόσο γίνονταν και… ατομικές με 1-2 παιδιά, όπως μετέδωσε χθες το Mega, επικαλούμενο επαφές του με συγκεκριμένη εταιρεία που τις διοργάνωνε.

Πρώην εργαζόμενος αποκάλυψε στον τηλεοπτικό σταθμό ότι ο π. Αντώνιος διάλεγε όμορφα και γυμνασμένα παιδιά. “Ρώτησα να μάθω ποια ήταν τα παιδιά αυτά που πήγανε πέρυσι και ήτανε παιδιά με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Δηλαδή, ήταν τα πιο αρρενωπά, τα πιο γυμνασμένα και παιδιά όμορφα με τα πρότυπα της ομορφιάς που έχουμε τη σημερινή εποχή. Μου έκανε φοβερή εντύπωση. Σκέφτηκα, καλά τόσα εκατοντάδες παιδιά σε όλες τις δομές τις Κιβωτού, δεν υπάρχει ένα καλό παιδί πουνα είναι παχύσαρκο, να φοράει γυαλιά και να μην γυμνάζεται; Μου έκανε μεγάλη εντύπωση και με υποψίασε”.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα