Κινηματογραφικός οδηγός Οκτωβρίου - Εσείς ποιες θα δείτε;

Μάσκες, αστέρια, φεγγάρια, σπίτια του τρόμου κι ένας Venom.

Ο Οκτώβριος μπήκε σαν σίφουνας (pun intended) και μαζί του φέρνει έναν πλούσιο κινηματογραφικό μπουφέ, γεμάτο blockbuster, μιούζικαλ, επικά δράματα, ακόμα πιο επικά θρίλερ, δημιουργίες μεγάλων σκηνοθετών και πολυαναμενόμενες περιπέτειες. Το IGN Greece λοιπόν, πλάι στον κινηματογραφόφιλο, φέρνει και τον Οκτώβριο τον μηνιαίο του οδηγό, γεμάτο με επίσημες

πλοκές, κυκλοφορίες, πληροφορίες, trivia και ό,τι εν γένει είναι απαραίτητο για να κάνει ο καθένας τις επιλογές του και να τρέξει στο σινεμά!

Ξεφυλλίστε άφοβα και φτιάξτε τις λίστες σας, αυτές είναι οι ταινίες που κατακλύσουν αυτόν τον μήνα τις αίθουσες (περιεχόμενα ανά εβδομάδα):

Πέμπτη 04 Οκτωβρίου
Πέμπτη 11 Οκτωβρίου
Πέμπτη 18 Οκτωβρίου
Πέμπτη 25 Οκτωβρίου

Σημείωση: Οι ημερομηνίες κυκλοφορίας του ελληνικού κινηματογραφικού προγραμματισμού ενδέχεται να αλλάξουν. Θα ενημερώνουμε το άρθρο σε κάθε περίσταση.

Venom

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 04 Οκτωβρίου

Η Sony και η Marvel επιτέλους φέρνουν στη μεγάλη οθόνη τον Venom, ένας χαρακτήρα από τα κόμικ της Marvel που συνδέεται συνήθως με τον Spider-Man (αν και η εν λόγω ταινία δεν ανήκει στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel και δεν θα έχει κάποια αναφορά στον Spider-Man). Πρόκειται για μια εξωγήινη μορφή ζωής που για να επιβιώσει χρειάζεται έναν ξενιστή, κατά προτίμηση ανθρώπινο. Η πολυαναμενόμενη ταινία "Venom" έχει σκηνοθέτη τον Ruben Fleischer (Zombieland, 30 Minutes or Less) και σεναριογράφους τους Scott Rosenberg, Jeff Pinkner και Kelly Marcel, ενώ τον χαρακτήρα του Eddie Brock / Venom ανέλαβε ο Tom Hardy, ο οποίος μάλιστα χάρισε φωνή και σώμα για τα γυρίσματα του symbiote. Η πλοκή της ταινίας εμπνέεται από τις ιστορίες των κόμικ "Lethal Protector" και "Planet of the Symbiotes", ενώ βασικοί συντελεστές της έχουν δηλώσει ως πηγές έμπνευσης ταινίες των John Carpenter και David Cronenberg, όπως και τα "An American Werewolf in London" και "Ghost Busters". Η κινηματογραφική πορεία του Venom ξεκίνησε το 2007 όπου κι έκανε το ντεμπούτο του στην ταινία "Spider-Man 3". Έκτοτε η Sony προσπαθεί να τον επαναφέρει στο προσκήνιο, μόνο που επίσημες πηγές θέλουν το φιλμ να μην έχει κάποια σύνδεση με τις σύγχρονες ταινίες της Marvel (και ούτε με την ταινία "Life").

Πλοκή: Μετά από ένα σκάνδαλο, ο δημοσιογράφος Eddie Brock επιχειρεί να δώσει ξανά πνοή στην καριέρα του, διερευνώντας το ίδρυμα Life Foundation. Εκεί όμως έρχεται σε επαφή με μια εξωγήινη μορφή ζωής που δένεται μαζί του, του δίνει υπερδυνάμεις, με την προϋπόθεση όμως να μοιράζονται το ίδιο σώμα.

Cast: Tom Hardy, Riz Ahmed, Michelle Williams, Jenny Slate, Scott Haze, Woody Harrelson

A Star is Born (Ένα Αστέρι Γεννιέται)

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 04 Οκτωβρίου

O Bradley Cooper κάθεται για πρώτη φορά στην καρέκλα του σκηνοθέτη και παράλληλα και του πρωταγωνιστή για να μας φέρει το δραματικό μιούζικαλ "A Star is Born" (ελλ. τίτλος "Ένα Αστέρι Γεννιέται"), με συμπρωταγωνίστρια την διάσημη ποπ τραγουδίστρια και τραγουδοποιό, Lady Gaga. Ο Cooper, εκτός από σκηνοθέτης, παραγωγός και συνσεναριογράφος, συνέβαλε και στη δημιουργία των τραγουδιών που ακούγονται στην ταινία, μαζί με την Lady Gaga και τον Jason Isbell. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως οι δύο πρωταγωνιστές τραγουδούσαν ζωντανά στα γυρίσματα, μετά από παρότρυνση της Gaga. Η ταινία είναι τρίτο remake της ομώνυμης ταινίας του 1937, ακολουθώντας αυτά των 1954 και 1976 (με την Barbra Streisand και τον Kris Kristofferson). Το "A Star is Born" έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας.

Πλοκή: Ένας καταξιωμένος και διάσημος μουσικός θα βοηθήσει μια νεαρή τραγουδίστρια να αποκτήσει δόξα και φήμη, όταν παράλληλα ο χρόνος και το αλκοόλ στέλνουν τη δική του καριέρα του προς μια δύσβατη κατηφόρα.

Cast: Bradley Cooper, Lady Gaga, Andrew Dice Clay, Dave Chappelle, Sam Elliott

Climax

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 04 Οκτωβρίου

Ο περίφημος Αργεντίνος σκηνοθέτης Gaspar Noé (Irréversible, Enter the Void) επιστρέφει τρία χρόνια μετά την τελευταία του ταινία, "Love", για ένα μουσικό φιλμ τρόμου, το οποίο μόνταρε ο ίδιος, και το σενάριο του, το οποίο υπογράφει, είχε μόνο πέντε σελίδες. Η ταινία γυρίστηκε μέσα σε 15 ημέρες κι απ' όλες τις σκηνές χορού, μόνο η πρώτη είναι χορογραφημένη, ενώ οι υπόλοιπες είναι αποτέλεσμα αυτοσχεδιασμού των χορευτών και της επιλογής της έκφρασής τους μέσα από τη δική τους γλώσσα. Σύμφωνα με τον Noé, η ταινία αντιπροσωπεύει κάποια από τα όνειρά του και τους εφιάλτες του.

Πλοκή: Γάλλοι χορευτές μαζεύονται σε ένα απομακρυσμένο, άδειο σχολείο για πρόβα. Η νύχτα όμως μεταμορφώνεται σε έναν εφιάλτη ψευδαισθήσεων όταν μάθουν πως η σαγκρία τους είχε μέσα LSD.

Cast: Sofia Boutella, Romain Guillermic, Souheila Yacoub, Kiddy Smile, laude Gajan Maull, Giselle Palmer, Taylor Kastle

The Old Man & the Gun (Ο Κύριος & το Όπλο)

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 04 Οκτωβρίου

Ο David Lowery του "A Ghost Story" επιστρέφει με μια crime δραματική κομεντί, η οποία βασίζεται στην πραγματική ιστορία του Forrest Tucker, διάσημου εγκληματία που έχει δραπετεύσει "18 φορές επιτυχώς και 12 φορές ανεπιτυχώς", σύμφωνα με τον ίδιο. Το σενάριο βασίζεται στο άρθρο του New Yorker του 2003, που είχε τίτλο "The Old Man and the Gun" και το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποίησε και για το βιβλίο του, "The Devil and Sherlock Holmes".

Πλοκή: Η αληθινή ιστορία του Forrest Tucker και της απόδρασής του από τη φυλακή του Σαν Κουεντίν στην ηλικία των 70 ετών, μετά από μια πρωτοφανή σειρά ληστειών που σύγχυσε τις αρχές και γοήτεψε τον κόσμο.

Cast: Robert Redford, Casey Affleck, Danny Glover, Tika Sumpter, Tom Waits, Sissy Spacek

The Little Stranger (Ο Ανήλικος Επισκέπτης)

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 04 Οκτωβρίου

Το "The Little Stranger" πρόκειται για ένα γκόθικ δραματικό φιλμ μυστηρίου, βρετανοϊρλανδικής παραγωγής, σκηνοθεσίας Lenny Abrahamson, σκηνοθέτης του βραβευμένου με Όσκαρ "The Room" του 2015. Το σενάριο της Lucinda Coxo βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Sarah Waters.

Πλοκή: Η ταινία διαδραματίζεται το 1948 κι ακολουθεί έναν γιατρό ο οποίος επισκέπτεται το σπίτι όπου εργαζόταν η μητέρα του. Παράξενα πράγματα όμως αρχίζουν να συμβαίνουν κι ο γιατρός θ' ανακαλύψει πως το σπίτι κρύβει ένα σκοτεινό μυστικό.

Cast: Domhnall Gleeson, Ruth Wilson, Will Poulter, Charlotte Rampling

Disobedience (Ανυπακοή)

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 04 Οκτωβρίου

Το "Disobedience" πρόκειται για ένα δραματικό φιλμ του Χιλιανού σκηνοθέτη Sebastián Lelio (A Fantastic Woman, Gloria, La Sagrada Familia), το οποίο βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Naomi Alderman κι αποτελεί την πρώτη αγγλόφωνη ταινία του σκηνοθέτη.

Πλοκή: Η εξοστρακισμένη Ronit επιστρέφει από την Νέα Υόρκη στην κοινότητα των Ορθόδοξων Εβραίων στο Λονδίνο για την κηδεία του ραβίνου πατέρα της. Συναντά την παιδική της φίλη, Esti, που είναι πια παντρεμένη με τον διάδοχο του πατέρα της, κι ένα για χρόνια καταπιεσμένο, απαγορευμένο πάθος επιστρέφει δριμύ.

Cast: Rachel Weisz, Rachel McAdams, Alessandro Nivola

No Date No Signature (Περίπτωση Συνείδησης)

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 04 Οκτωβρίου

Από το Ιράν μάς έρχεται η επόμενη δραματική ταινία για την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, σκηνοθετημένη από τον Vahid Jalilvand. Η ταινία έχει προς το παρόν αποσπάσει δύο βραβεία στο Φεστιβάλ Βενετίας, Αργυρό Αλέξανδρο & Βραβείο FIPRESCI στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ενώ αποτελεί και πρόταση της χώρας της για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας, στην επερχόμενη 91η Τελετή των Βραβείων της Ακαδημίας.

Πλοκή: Ένας ευυπόληπτος ιατροδικαστής εμπλέκεται σε ένα τροχαίο, όπου τραυματίζεται ένα οχτάχρονο αγοράκι. Ο άνδρας προτίθεται να πληρώσει αποζημίωση στον πατέρα του παιδιού και να το μεταφέρει στο νοσοκομείο, αλλά εις μάτην. Το άλλο πρωί, βρίσκει στο νοσοκομείο το πτώμα του αγοριού που έχει μεταφερθεί εκεί για αυτοψία, αλλά η πρώτη γνωμάτευση δείχνει θάνατο από δηλητηρίαση. Ένα εκλεκτό δείγμα του κινηματογράφου των ηθικών διλημμάτων, μπολιασμένo με την ιρανική κινηματογραφική παράδοση της ενδελεχούς μελέτης χαρακτήρων, μια ελεγεία για τους ανθρώπους που ονειρευόμασταν να γίνουμε κι όμως θάψαμε μέσα μας.

Cast: Navid Mohammadzadeh, Amir Agha’ee, Hediyeh Tehran

Blinky Bill (Το Απίθανο Κοάλα)

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 04 Οκτωβρίου

Η ταινία "Blinky Bill the Movie" του 2015, πρόκειται για μια κωμική περιπέτεια για παιδιά, που βασίζεται στον Blinky Bill, ένα κοάλα που έκανε την εμφάνισή του πίσω στο μακρινό 1933, όταν η Dorothy Wall κυκλοφόρησε στην Αυστραλία μια σειρά βιβλίων για ένα μικρό, ταξιδιάρικο, ατρόμητο και φιλικό κοάλα, που αργότερα έγινε διάσημο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πλοκή: Ο Blinky Bill είναι ένα μικρό και αξιαγάπητο κοάλα με μεγάλη φαντασία. Ένας εξερευνητής στην καρδιά, που ονειρεύεται να αφήσει την μικρή του πράσινη πόλη και να ακολουθήσει τον εξερευνητή πατέρα του στα ταξίδια του. Όταν όμως ο Μr. Bill χάνεται σε ένα ταξίδι του, ο Βlinky είναι ο μόνος που πιστεύει ότι ο πατέρας του είναι ακόμα ζωντανός. Κάπως έτσι ξεκινάει ένα μεγάλο ταξίδι, συναντάει νέους φίλους στην ατέλειωτη έρημο, σε μια περιπέτεια που τον φέρνει αντιμέτωπο με τον επικίνδυνο έξω κόσμο μακριά από το σπίτι του.

Cast: Στεφανία Φιλιάδη (Blinky Bill), Εβελίνα Αραπίδη (Μαμά), Ποίμης Πέτρου (Σπλουτζ), Κωνσταντίνος Κακάνας (Μπαμπάς), Νίκος Παπαδόπουλος (Τζάκο), Χαρά Ζησιμάτου (Μπέριλ), Γιάννης Υφαντής (Ρόμπερτ), Χρυσούλα Παπαδοπούλου (Νάτσι)
*H ταινία θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας μόνο μεταγλωττισμένη.

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε τις ταινίες που θα κυκλοφορήσουν στις 11 Οκτωβρίου.

Κινηματογραφικός οδηγός Οκτωβρίου - Εσείς ποιες θα δείτε;

Ακολουθούν οι ταινίες που θα κυκλοφορήσουν στις 11 Οκτωβρίου.

The House that Jack Built

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 11 Οκτωβρίου

Ο διάσημος Δανός σκηνοθέτης, Lars von Trier, επιστρέφει πέντε χρόνια μετά το "Nymphomaniac" για να μας φέρει ένα ιδιαίτερο -αν μη τι άλλο- ψυχολογικό θρίλερ τρόμου, με τον ίδιο να περιγράφει την ταινία ως μια γιορτή "της ιδέας πως η ζωή είναι διαβολική και χωρίς ψυχή". Με το "Τhe House that Jack Built" ο Trier επέστρεψε στις Κάννες μετά από έξι χρόνια, αφού είχε χαρακτηριστεί ως "persona non grata", μετά από ναζιστικά σχόλια που είχε κάνει κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για το "Melancholia".

Πλοκή: Η ιστορία ακολουθεί τον Jack, έναν εξαιρετικά ευφυή κατά συρροή δολοφόνο, περιγράφοντας μια περίοδο 12 χρόνων, όπου απεικονίζονται οι δολοφονίες που πραγματικά επηρέασαν κι ανέπτυξαν τον Jack ως δολοφόνο.

Cast: Matt Dillon, Bruno Ganz, Uma Thurman, Siobhan Fallon Hogan, Sofie Gråbøl

Alpha

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 11 Οκτωβρίου

Ο Albert Hughes των "From Hell" και "The Book of Eli" έρχεται με μια περιπετειώδης οικογενειακή ταινία, με σενάριο από τον Daniele Sebastian Wiedenhaupt, με την ιστορία να υπογράφει ο σκηνοθέτης. Η ταινία αφορά έναν νεαρό κυνηγό οποίος θα γίνει φίλος με έναν τραυματισμένο λύκο, τον οποίο "υποδύεται" ένα πεντάχρονο τσεχοσλοβάκικο λυκόσκυλο.

Πλοκή: Σ' ένα προϊστορικό σκηνικό, ένας νεαρός πασχίζει να επιστρέψει σπίτι του αφού διαχωριστεί από τη φυλή του κατά τη διάρκεια ενός κυνηγιού βουβαλιών. Στην περιπλάνησή του θα αποκτήσει μια ιδιαίτερη σχέση με έναν εξίσου "χαμένο" λύκο και η φιλία τους θα αλλάξει την ανθρωπότητα για πάντα.

Cast: Kodi Smit-McPhee, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Natassia Malthe, Leonor Varela, Jens Hultén

Colette

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 11 Οκτωβρίου

Η ιστορία της Colette, της εμβληματικής Γαλλίδας συγγραφέως κι ηθοποιού, έρχεται στη μεγάλη οθόνη από τον Wash Westmoreland, ο οποίος υπογράφει το σενάριο μαζί με τον Richard Glatzer, ενώ την Colette ενσαρκώνει η Keira Knightley.

Πλοκή: Η Keira Knightley ενσαρκώνει την εμβληματική Γαλλίδα συγγραφέα της αβάν γκαρντ Κολέτ που μέσα από το έργο της έγινε σύμβολο της γυναικείας χειραφέτησης κατά τον 20ο αιώνα. Ο γάμος της με τον συγγραφέα Ανρί Γκοτιέ Βιλάρ την απομάκρυνε από την απλοϊκή ζωή της επαρχίας και την εισήγαγε στη θορυβώδη ζωή του Παρισιού, όπου και ανέπτυξε το συγγραφικό της ταλέντο μεταξύ άλλων. Τα πρώτα της βιβλία εκδόθηκαν με το ψευδώνυμο του άντρα της "Ουίλι" και έγιναν ανάρπαστα. Εύστροφη, δυναμική και γεμάτη αυτοπεποίθηση, η Κολέτ δεν ήταν μόνο μια χαρισματική συγγραφέας, ηθοποιός και δημοσιογράφος, αλλά και μια πρωτεργάτρια του φεμινιστικού κινήματος που αγωνιζόταν για τα δικαιώματα της γυναίκας σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία.

Cast: Keira Knightley, Dominic West, Eleanor Tomlinson, Denise Gough

Journeyman (Το Ένστικτο της Επιβίωσης)

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 11 Οκτωβρίου

Ο Βρετανός ηθοποιός Paddy Considine κάθεται για δεύτερη φορά στην καρέκλα του σκηνοθέτη μετά το "Tyrannosaur" του 2011, για να μας φέρει το το αθλητικό δράμα "Journeyman", με σενάριο που υπογράφει ο ίδιος.

Πλοκή: Ο Μάτι Μπέρτον είναι παγκόσμιος πρωταθλητής στο μποξ. Πλησιάζοντας το τέλος της καριέρας του, θέλει να βγάλει χρήματα για να εξασφαλίσει μια άνετη ζωή στη σύζυγό του Έμμα και στην μικρή του κόρη Μία. Κατά τη διάρκεια ενός πολύωρου αγώνα, ο Μάτι τραυματίζεται σοβαρά και πέφτει σε κώμα. Όταν ξυπνά, ξεκινά ο πραγματικός αγώνας καθώς ο Μάτι που έχει χάσει τη μνήμη του, καλείται να ενώσει το παζλ της διαλυμένης ζωής του κομμάτι-κομμάτι. Μια όμορφη και δυνατή ιστορία για την απώλεια και τελικά τη νίκη.

Cast: Paddy Considine, Jodie Whittaker, with Paul Popplewell, Anthony Welsh, Tony Pitts

Down a Dark Hall (Σκοτεινός Διάδρομος)

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 11 Οκτωβρίου

Το "Down a Dark Hall" πρόκειται για ένα υπερφυσικό φιλμ τρόμου, αμερικανικής και ισπανικής παραγωγής, σκηνοθετημένο από τον Rodrigo Cortés (Buried) και γραμμένο από τους Chris Sparling και Michael Goldbach. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Lois Duncan.

Πλοκή: Μια ατίθαση έφηβη εξαναγκάζεται να μπει στο οικοτροφείο Blackwood, όπου θα βρεθεί παγιδευμένη από σκοτεινές δυνάμεις που περικλείουν τη μυστηριώδη διευθύντρια.

Cast: AnnaSophia Robb, Julia Stressen-Reuter, Uma Thurman, Victoria Moroles, Isabelle Fuhrman, Taylor Russell

The Song of Scorpions

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 11 Οκτωβρίου

Το δραματικό "The Song of Scorpions" μάς έρχεται από την Ινδία , σκηνοθεσίας και σεναρίου Anup Singh. Στην ταινία πρωταγωνιστεί μια γυναίκα μιας φυλής που μαθαίνει την αρχαία τέχνη της επούλωσης κι ένας έμπορος καμήλας. Η ταινία έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο το 2017.

Πλοκή: Μια ιστορία ενός κεραυνοβόλου έρωτα, της εκδίκησης και της λυτρωτικής δύναμης ενός τραγουδιού.

Cast: Golshifteh Farahani, Irrfan Khan, Waheeda Rehman, Shashank Arora

The Charmer (Με Διαβατήριο τη Γοητεία)

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 11 Οκτωβρίου

Το "The Charmer", το νέο αυτό δραματικό ρομαντικό θρίλερ, πρόκειται για το ντεμπούτο φιλμ μεγάλου μήκους του ιρανικής καταγωγής σκηνοθέτη Μιλάντ Αλαμί ,που ζει κι εργάζεται στη Δανία.

Πλοκή: Ο Ισμαήλ βρίσκεται στην Δανία. Είναι γύρω στα 30, πάντα καλοντυμένος, γοητευτικός και ευγενικός. Φλερτάρει επίμονα με τις γυναίκες και θέλει άμεσα να παντρευτεί. Ως εδώ τα πράγματα θα έμοιαζαν σχεδόν φυσιολογικά, αν η άδεια παραμονής του Ισμαήλ στη χώρα, δεν έληγε μέσα στις επόμενες ημέρες. Προκειμένου να μη δρομολογηθεί η επιστροφή του στο Ιράν, ο Ισμαήλ προσποιείται κάθε μέρα έναν άλλο εαυτό, προσπαθώντας να γοητεύσει μία ακόμη γυναίκα. Κυριευμένος από την αγωνία να τα καταφέρει, το σχέδιό του γίνεται εμμονή, μέχρι που συναντά τη Σάρα, μία Ιρανή που ζει στη Δανία και καταλαβαίνει αμέσως τα σχέδιά του

Cast: Ardalan Esmaili, Soho Rezanejad, Lars Brygmann, Susan Taslimi, Austa Lea Jespersen

Πηγαίνετε στην επόμενη σελίδα για να δείτε τις ταινίες που θα κυκλοφορήσουν στις 18 Οκτωβρίου.

Κινηματογραφικός οδηγός Οκτωβρίου - Εσείς ποιες θα δείτε;

Ακολουθούν οι ταινίες που θα κυκλοφορήσουν στις 18 Οκτωβρίου.

First Man (Ο Πρώτος Άνθρωπος)

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 18 Οκτωβρίου

Ο (προσφάτως) βραβευμένος με Όσκαρ Damien Chazelle (Whiplash, La La Land) αναλαμβάνει να φέρει στη μεγάλη οθόνη την ιστορία του Neil Armstrong, του πρώτου ανθρώπου που περπάτησε στο φεγγάρι. Πρόκειται για την πρώτη ταινία στην οποία δεν υπογράφει το σενάριο, το οποίο έγραψε ο Josh Singer, βασισμένος στο βιβλίο First Man: The Life of Neil A. Armstrong του James R. Hansen. Η ταινία έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ της Βενετίας.

Πλοκή: Μια ματιά στη ζωή του αστροναύτη Neil Armostrong και στην θρυλική του αποστολή στο διάστημα, κατά την οποία έγινε ο πρώτος άνθρωπος που περπάτησε στο Φεγγάρι, στις 20 Ιουλίου 1969.

Cast: Ryan Gosling, Claire Foy, Corey Stoll, Kyle Chandler, Jason Clarke, Shea Whigham, Jon Bernthal, Brian d'Arcy James

Loro

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 18 Οκτωβρίου

Ο πολυβραβευμένος Ιταλός σκηνοθέτης Paolo Sorentino φέρνει μια ταινία για τους ανθρώπους που ζουν και δρουν δίπλα στον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Silvio Berlusconi, στο διάστημα μεταξύ 2006 και 2009.

Cast: Toni Servillo, Elena Sofia Ricci, Riccardo Scamarcio, Kasia Smutniak, Euridice Axen

Bad Times at the El Royale (Δύσκολες Ώρες στο Ελ Ροαγιάλ)

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 18 Οκτωβρίου

Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Drew Goddard (The Martian, The Cabin in the Woods, Cloverfield) έρχεται με ένα νέο θρίλερ, όπου εφτά άγνωστοι έχουν ο καθένας το δικό του σκοτεινό μυστικό και λαμβάνει χώρα σε ένα ξενοδοχείο, το οποίο βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ των πολιτειών Νεβάδα και Καλιφόρνια.

Πλοκή: Επτά άγνωστοι, ο καθένας με ένα κρυμμένο μυστικό, συναντιούνται στο Ελ Ροαγιάλ της Λίμνης Τάχο, ένα ερειπωμένο ξενοδοχείο με σκοτεινό παρελθόν. Κατά τη διάρκεια μιας μοιραίας νύχτας, όλοι θα έχουν μια τελευταία ευκαιρία για λύτρωση… πριν όλα πάνε κατά διαόλου.

Cast: Jeff Bridges, Cynthia Erivo, Dakota Johnson, Jon Hamm, Cailee Spaeny, Lewis Pullman, Nick Offerman, Chris Hemsworth

The Happytime Murders

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 18 Οκτωβρίου

Το "The Happytime Murders" πρόκειται για μια μαύρη crime κωμωδία για ενηλίκους, σκηνοθετημένη από τον Brian Henson (γιος των κουκλοθετών Jim και Jane Henson), σε σενάριο Todd Berger.

Πλοκή: Όταν αρχίζει να δολοφονείται το puppet cast μιας παιδικής τηλεοπτικής σειράς, τα ηνία της υπόθεσης θα αναλάβει ένας ατιμασμένος, πρώην αστυνομικός που στράφηκε στον ιδιωτικό τομέα.

Cast: Melissa McCarthy, Maya Rudolph, Joel McHale, Elizabeth Banks, Bill Barretta

Third Murder (Το Τρίτο Εγκλημα)

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 18 Οκτωβρίου

Το "The Third Murder" πρόκειται για τη νέα ταινία του βραβευμένου φέτος με τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ Καννών, Hirokazu Kore-Eda. Το δικαστικό δράμα από την Ιαπωνία έκανε την πρεμιέρα του στο Επίσημο Διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Βενετίας το 2017, και συνέχισε τη φεστιβαλική του πορεία στα Φεστιβάλ Τορόντο, Σαν Σεμπαστιάν, Ζυρίχης, Μουμπάι, Βιέννης ανάμεσα σε άλλα, ενώ έχει διανεμηθεί με επιτυχία σε όλο τον κόσμο αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Η ταινία επιπλέον κέρδισε 6 βραβεία της Ιαπωνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ανάμεσα τους και αυτό της Καλύτερης Ταινίας.

Πλοκή: Ο επιτυχημένος δικηγόρος Σιγκεμόρι αναλαμβάνει την υπεράσπιση του Μισούμι, κατηγορούμενου για φόνο και κλοπή, ο οποίος είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης και για έναν άλλο φόνο πριν τριάντα χρόνια. Οι πιθανότητες να κερδίσει ο Σιγκεμόρι την υπόθεση είναι μικρές αφού ο πελάτης του ομολογεί ελεύθερα την ενοχή του, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει τη θανατική ποινή αν καταδικαστεί. Καθώς διερευνά όλο και πιο βαθιά την υπόθεση, μελετώντας τις καταθέσεις της οικογένειας του θύματος και του ίδιου του Μισούμι, ο συνήθως σίγουρος Σιγκεμόρι αρχίζει να αμφιβάλλει για το αν ο πελάτης του είναι ο πραγματικός δολοφόνος.

Cast: Masaharu Fukuyama, Kōji Yakusho, Suzu Hirose, Yuki Saito, Kōtarō Yoshida

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε τις ταινίες που θα κυκλοφορήσουν στις 25 Οκτωβρίου.

Κινηματογραφικός οδηγός Οκτωβρίου - Εσείς ποιες θα δείτε;

Ακολουθούν οι ταινίες που θα κυκλοφορήσουν στις 25 Οκτωβρίου.

Halloween (Η Νύχτα με τις Μάσκες)

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 25 Οκτωβρίου

Το νέο "Halloween" λοιπόν, σκηνοθετημένο από τον David Gordon Green (Stronger, Pineapple Express), πρόκειται για την άμεση συνέχεια της πρωτότυπης ταινίας του 1978. Στο σενάριο θα βρούμε τόσο τον Green όσο και τον Danny McBride, ενώ ο John Carpenter, ο σκηνοθέτης της ταινίας του 1978, θα επιστρέψει όχι μόνο για την εκτέλεση παραγωγής, αλλά και για το soundtrack της ταινίας.

Πλοκή: Η Laurie Strode θα έρθει ξανά πρόσωπο με πρόσωπο με τον Michael Myers, τον μασκοφόρο ψυχοπαθή που στοίχειωσε τη ζωή της σαράντα χρόνια πριν.

Cast: Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Will Patton, Nick Castle

Boy Erased

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 25 Οκτωβρίου

Ο ηθοποιός Joel Edgerton κάθεται και πάλι στην καρέκλα του σκηνοθέτη για να μας φέρει το δραματικό φιλμ ενηλικίωσης "Boy Erased", βασισμένο στα απομνημονεύματα του Garrard Conley.

Πλοκή: Ο Garrard, ετών 19 και γιος του βαπτιστή πάστορα μιας μικρής αμερικανικής πόλης, αποκαλύπτει στους γονείς του πως είναι ομοφυλόφιλος. Πολύ σύντομα θα πιεστεί να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα θεραπείας ομοφυλόφιλων, ειδάλλως θα αποκοπεί από την οικογένειά του, τους φίλους του και την εκκλησία. Σε αυτό το πρόγραμμα, ο Garrard θα έρθει σε σύγκρουση με τον επικεφαλής θεραπευτή του.

Cast: Lucas Hedges, Russell Crowe, Nicole Kidman, Joel Edgerton

Mandy

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 25 Οκτωβρίου

Ο Πάνος Κοσμάτος φέρνει φιλμ τρόμου και δράσης, με σενάριο που υπογράφει ο ίδιος μαζί με τον Aaron Stewart-Ahn. Πρόκειται για μία από τις τελευταίες ταινίες για τις οποίες έγραψε μουσική ο Ισλανδός συνθέτης Jóhann Jóhannsson, ο οποίος απεβίωσε τον Φεβρουάριο που μας πέρασε. Η ταινία είναι αφιερωμένη σε αυτόν.

Πλοκή: Ο Ρεντ και η Μάντι ζουν ευτυχισμένοι σε ένα απομονωμένο σπίτι στο δάσος, όταν μια μοχθηρή συμμορία απόκοσμων μηχανόβιων τους επιτίθεται με μανία. Μετά την επίθεση, ό,τι έχει απομείνει στον Ρεντ είναι η πιο άγρια δίψα για εκδίκηση και το φονικότερο όπλο όλων: η οργή αυτού που έχει μόλις χάσει τα πάντα.

Cast: Nicolas Cage, Andrea Riseborough, Linus Roache, Ned Dennehy, Olwen Fouéré, Richard Brake, Bill Duke

Hunter Killer

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 25 Οκτωβρίου

Το "Hunter Killer" πρόκειται για ένα θρίλερ δράσης από τον Donovan Marsh (iNumber Number, Spud), βασισμένο στο βιβλίο των Don Keith και George Wallace, "Firing Point".

Πλοκή: Ο κυβερνήτης ενός αμερικανικού υποβρυχίου αποστέλλεται σε βαθιά ρωσικά ύδατα για να σώσει τον εκλεγμένο Ρώσο πρόεδρο εν μέσω ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Cast: Gerard Butler, Gary Oldman, Michael Nyqvist, Common, Toby Stephens

Blindspotting (Τυφλό Σημείο)

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 25 Οκτωβρίου

Το "Blindspotting" πρόκειται για μια δραματική κομεντί με πρωταγωνιστές τους ηθοποιούς και ράπερ, Daveed Diggs και Rafael Casal, οι οποίοι, ως φίλοι από παιδιά, έγραψαν το σενάριο στα μέσα της δεκαετίας του 2000, με σκοπό να μιλήσουν για την πόλη του Όουκλαντ, η οποία πίστευαν πως δεν έχει μια "σωστή" παρουσίαση στις ταινίες. Η σκηνοθεσία έρχεται από τον Μεξικανό σκηνοθέτη Carlos López Estrada.

Πλοκή: Όουκλαντ, Καλιφόρνια. O Κόλιν (Νταβίντ Ντίγκς) προσπαθεί να περάσει τις τελευταίες τρεις ημέρες της αστυνομικής του επιτήρησης όσο πιο ομαλά γίνεται στην ύστατη προσπάθειά του να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Ωστόσο, ο παιδικός του φίλος Μάιλς (Ραφαέλ Κασάλ) είναι ένας πραγματικός μαγνήτης για μπελάδες. Οι δύο κολλητοί επιστρέφουν στην παλιά τους γειτονιά όπου η νοσταλγία μπλέκεται με καινούργια απρόσμενα σκηνικά και σπαρταριστά γεγονότα. Μία αναποδιά όμως αρκεί ώστε να βάλει τον Κόλιν σε νέες περιπέτειες και να κάνει τα πράγματα να σοβαρέψουν.

Cast: Daveed Diggs, Rafael Casal, Janina Gavankar, Jasmine Cephas Jones, Ethan Embry, Tisha Campbell-Martin, Utkarsh Ambudkar, Wayne Knight

Ποιες ταινίες σάς έκαναν το κλικ;

Η Στελίνα, Editor-in-Chief του Entertainment, χάνεται σε μικρές και μεγάλες οθόνες. Μπορείτε να την βρείτε σε Facebook και Twitter.

IGN GreeceFahrenheit 11/9 - TrailerΧριστούγεννα στο Λονδίνο για την Emilia Clarke και τον Henry GoldingA Simple Favor - Επίσημο Trailer

Πηγή: IGN Greece

Keywords
οδηγος, εν λόγω, bradley cooper, lady gaga, sherlock holmes, tom waits, rachel weisz, rachel mcadams, uma thurman, ryan gosling, jeff bridges, jon hamm, russell crowe, nicole kidman, nicolas cage, gerard butler, emilia clarke, venom, σίφουνας, ign, sony, marvel, zombieland, scott, planet, john, david, london, ghost, φιλμ, life, jenny, haze, star, ποπ, lady, gaga, jason, dice, gaspar, void, love, sofia, smile, taylor, gun, devil, holmes, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, room, wilson, woman, gloria, naomi, νέα, κηδεία, date, signature, θεσσαλονικη, bill, movie, house, jack, melancholia, hogan, book, sebastian, west, δραμα, μνήμη, παζλ, paul, buried, julia, victoria, isabelle, scorpions, khan, soho, land, josh, singer, james, ryan, berlusconi, times, cynthia, dakota, Johnson, nick, ηνία, melissa, mccarthy, maya, ιαπωνια, halloween, green, express, lee, lucas, russell, aaron, cage, brake, hunter, don, keith, butler, facebook, twitter, henry, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, βιβλια, Γόνδολες της Βενετίας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Ελιζαμπεθ Τειλορ, βασιλικος γαμος, www.facebook.com, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, alpha bank, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, η ζωη, ξανα, κοινωνια, uma thurman, ign, φεστιβαλ θεσσαλονικης, διαβατηριο, μνήμη, khan, ηνία, αδεια, αυστραλια, γαμος, γυναικα, δανια, ηθοποιος, θριλερ, ινδια, ιραν, καριερα, λονδινο, λυκοσκυλο, μητερα, μουσικη, οθονες, ονειρα, προγραμμα, ρωσικα, ταινιες, υφαντης, φιλια, ghost, james, jenny, julia, lady gaga, ryan, scott, sony, star, times, αγωνια, αρθρο, αξιζει, αλκοολ, ανθρωπος, ανρι, αποζημιωση, αρχαια, απωλεια, αστερια, αυτοπεποιθηση, βιβλιο, βρειτε, βρισκεται, γεγονοτα, γεγονος, γειτονια, γινει, γινεται, γλωσσα, γοητευτικος, γονεις, γυρισματα, δασος, διαστημα, δειτε, διψα, δικη, δειχνει, δοξα, δολοφονιες, δωσει, δειγμα, εγινε, ευκαιρια, εκκλησια, εβδομαδα, εμμονη, εν λόγω, ενστικτο, εμφάνιση, εξι, επτα, επιτυχια, ερχεται, ετων, εφιαλτες, τεχνη, ζωη, ζωης, κηδεία, ιδιο, ηλικια, υποθεση, ισμαηλ, θανατικη ποινη, ιδρυμα, φιλμ, κλοπη, κοαλα, κωμωδια, μακρια, ματια, ματι, μυστικο, μιουζικαλ, μικρο, μορφη, μπορειτε, μυθιστορημα, νεα υορκη, νεβαδα, νικη, νυχτα, ξεκινημα, ξενοδοχειο, ξυπνα, παντα, οθονη, οικογενεια, οκτωβριος, ομορφη, παιδια, παζλ, παθος, παρουσιαση, πιθανοτητες, πνοη, ποπ, πρασινη, πρωταγωνιστες, πρωι, σελιδες, σεναριο, σιγουρος, συζυγο, συνεχεια, συντομα, σειρα, σίφουνας, σκηνες, σκηνοθεσια, σωμα, σπιτι, σπιτια, συμπαν, σχεδια, σχεδιο, σχολειο, σχολια, ταξιδια, τοροντο, τραγουδιστρια, τρια, τιτλος, φυλακη, φαντασια, φεγγαρι, φεστιβαλ, φημη, φωνη, φορα, χρονος, χαρα, κωνσταντινος, ωρες, aaron, green, αγωνας, ανηκει, bill, book, bradley cooper, berlusconi, butler, cage, cynthia, dakota, date, devil, dice, δικαιωματα, don, david, εκδικηση, φεγγαρια, φιλοι, jack, gaga, gaspar, gerard butler, γιορτη, gloria, john, gun, house, haze, henry, hogan, χωρα, ιδιαιτερο, ιδιαιτερη σχεση, isabelle, jason, jeff bridges, jon hamm, josh, keith, κομματι, καρδια, lady, lee, life, nick, lucas, marvel, maya, mccarthy, melissa, μια ματια, naomi, nicolas cage, nicole kidman, νοσοκομειο, paul, οργη, woman, πηγες, πληροφοριες, rachel mcadams, rachel weisz, russell crowe, russell, ryan gosling, sebastian, signature, singer, σκηνικα, smile, sofia, soho, spider, stewart, ταξιδι, taylor, tom waits, τριαντα, brake, venom, victoria, west, wilson, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα