Κινδύνευσε, αλλά τελικά νίκησε

Ο ΠΑΟΚ πίστεψε ότι θα έχει εύκολο έργο με τον Εργοτέλη και παρ΄όλίγο να το πληρώσει. Τελικά με κορυφαίο παίκτη του τον Μπίσεσβαρ που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με σκορ 2-1 της κρητικής ομάδας, σε παιχνίδι για την 2η αγωνιστική στον 4ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδος.

Σπουδαίο ματς από τον Μπίσεσβαρ

Με αυτή τη νίκη του ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, έπιασε στους 4 βαθμούς στην κορυφή τον Άρη. Στον έναν έμειναν Αήττητος Σπάτων και Εργοτέλης.
Εξαιρετική
εικόνα έδειξε η ομάδα του Νίκι Παπαβασιλείου, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο γεγονός οι 3 νίκες σε ισάριθμα ματς που έχει πετύχει, στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος της Football League.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ με τον Μαουρίσιο να επιστρέφει στο αρχικό σχήμα μετά τον τραυματισμό του, ήταν καλύτερος, με τους Κρητικούς να προσέχουν περισσότερο την άμυνα τους. Ευτύχησε να προηγηθεί γρήγορα στο σκορ, μόλις στο 10ο λεπτό. Ο Μπίσεσβαρ, με ωραίο φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Καλογεράκη για το 0-1. Στη συνέχει μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, είχε δύο καλές φάσεις με τον Ελ Καντουρί και μία με τον Μπίσεσβαρ. Ο Εργοτέλης είχε μία καλή στιγμή στο 1ο 45λεπτο, όταν στο 15ο λεπτό ο Μαλεζάς πρόλαβε να κάνει την προβολή σε πλασέ του Έφορντ μέσα από την περιοχή.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν το γκολ του Μπίσεσβαρ

Με πολύ κινητικό τον Έφορντ από την αριστερή πλευρά και τον Γιακούμπου που έβγαινε σε βοήθεια του Αμερικανού, ο Εργοτέλης παρουσίασε πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο στο 2ο ημίχρονο και δημιούργησε προβλήματα στον ΠΑΟΚ, οι παίκτες του οποίου πίστεψαν ότι μάλλον είχε τελειώσει το παιχνίδι. Η ομάδα του Νίκι Παπαβασιλείου προειδοποίησε τον «δικέφαλο» σε δύο περιπτώσεις.
Στο 56΄ ωραία παράλληλη σέντρα του Γιακούμπου για τον Μπουρσέλη δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα για ελάχιστα εκατοστά και λίγο αργότερα, στο 63΄ είχε δοκάρι με ωραίο σουτ του Μπουρσέλη. Τελικά ο ΠΑΟΚ «πλήρωσε» την κακή του αμυντική λειτουργία, στο 68΄με ένα πολύ όμορφο σε δημιουργία γκολ που πέτυχαν οι Κρητικοί. Έγινε «μαγικός» συνδυασμός, με τον Τσέλιο, να πασάρει στον Έφορντ, αυτός με τη μια στον Ιατρούδη που από κοντά έγραψε το 1-1.

Ο σκόρερ Ιατρούδης με τον Μαλεζά

Ο ΠΑΟΚ έκανε την 1η τελική του προσπάθεια στο 76΄, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπίσεσβαρ ο Καλογεράκης έκανε άστοχη έξοδο και η μπάλα χτύπησε πάνω στο στήθος του Μάτος παίρνοντας πορεία προς την κενή εστία, αλλά ο Μπάτζιος πρόλαβε και την απομάκρυνε πριν αυτή περάσει τη γραμμή.

Τελικά η λύτρωση ήρθε λίγο αργότερα για την ομάδα του Λουτσέσκου. Στο 79ο λεπτό, ο κορυφαίος παίκτης του ΠΑΟΚ, Ντιέγκο Μπίσεσβαρ έβγαλε την σέντρα για τον Βέρνμπλουμ κι ο Σουηδός, στο 10ο παιχνίδι του με την φανέλα του «δικεφάλου» με σκαστή κεφαλιά σκόραρε για το 1-2. Αυτή ήταν η 13η νίκη στα 14 τελευταία ματς Κυπέλλου (έχει και μία ισοπαλία) για τον ΠΑΟΚ.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκκι Παπαβασιλείου): Καλογεράκης, Γιακούμπου, Μπάτζιος, Οικονόμου, Μαζουλουξής (46' Μπρους), Μπουρσέλης (79' Καπνίδης), Τσέλιος, Κοζορώνης, Έφορντ, Ιατρούδης, Ροβίθης (52' Μπουτσάκης).

ΠΑΟΚ (Ραζβαν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Χατσερίντι, Μαλεζάς, Κίτσιου, Μαουρίσιο (64' Σάκχοφ), Βέρνμπλουμ, Ζαμπά (64' Κάνιας), Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ (87' Κρέσπο), Άκπομ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Άρης 4

2. ΠΑΟΚ 4

3. Εργοτέλης 1

4. Αήττητος Σπάτων 1

3η αγωνιστική

Εργοτέλης - Άρης (5/12)

Αήττητος Σπάτων (5/12)

Live Blog Εργοτέλης-ΠΑΟΚ
Keywords
Τυχαία Θέματα