Κηφισιά-Ατρόμητος 2-1: Έγραψε ιστορία! (vids)

Την ιστορική πρώτη νίκη της στη μεγάλη κατηγορία πέτυχε η Κηφισιά που νίκησε τον Ατρόμητο με 2-1 . Η φάση “κλειδί” της αναμέτρησης έγινε στο 34ο λεπτό όταν ο Ίλιεφ έβγαλε τέτ α τετ τον Οζέγκοβιτς ο οποίος ανατράπηκε από τον Ντε Μποκ στην προσπάθειά του να εκτελέσει και με την αρωγή του VAR αποβλήθηκε. Ο Οζέγκοβιτς εκτέλεσε το φάουλ και έκανε το 1-0. Ο Ατρόμητος προσπάθησε, είχε κάποιες καλές στιγμές παρά το αριθμητικό του μειονέκτημα, αλλά το υπέροχο 2-0 του Παπασάββα ήρθε στο 69′ για να βάλει βάσεις νίκης. Στο 90′

ο Ατρόμητος μείωσε στο σκορ με τον Ασεβέδο μετά από φάουλ του Καμαρά, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση. Δοκάρι είχε ο Νίνης με φάουλ.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε την ομάδα του με διάταξη 4-2-3-1 έχοντας στο αρχικό σχήμα και τον Μπιφουμά, ο οποίος μόλις τρεις μέρες πριν αποκτήθηκε από τον ΟΦΗ. Οι εκλεκτοί του Έλληνα τεχνικού ήταν οι Κρίστινσον, Μασούρας, Βαφέας, Τσάπαν, Λούμορ, Παπασάββας, Πέιος, Μπαρμπόσα, Ίλιεφ, Μπιφούμα, Οζέγκοβιτς.

Από την άλλη ο Κρις Κόλμαν που δεν είχε στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Τσιντώτα αλλά και τους Κουέν και Τζοβάρα παρέταξε την ομάδα του επίσης με διάταξη 4-2-3-1. Οι ένδεκα του Ουαλού τεχνικού ήταν οι Μαρκετζάνι, Φριντζόνσον, Ασεβέδο, Τσακμάκης, Ντε Μποκ, Έρλινγκμαρκ.

Το πρώτο ημίχρονο

Το ματς άρχισε σε χαμηλό τέμπο με τον Ατρόμητο να κρατά τη μπάλα περισσότερο στα πόδια και την Κηφισιά να αμύνεται με οργάνωση στο παιχνίδι της και κοντινές αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές και τους παίκτες. Οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν ως πλάνο να βγουν σε γρήγορες μεταβάσεις όταν ανακτούσαν την κατοχή της μπάλας. Για 22 λεπτά στο ματς δεν συνέβη απολύτως τίποτα.

Σε εκείνο το λεπτό ο Ατρόμητος αναπτύχθηκε πολύ ωραία από δεξιά, ο Φριτζόνσον έκανε επικίνδυνη σέντρα αλλά ο Αντζιέλσκι δεν κατάφερε να πάρει την κεφαλιά, έδιωξε σε κόρνερ ο Μασούρας. Στο 25′ από σέντρα του Ντιρκς από τα αριστερά αυτή τη φορά ο Αντζιέλσκι έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Τσάπαν έβαλε την κόντρα και παραχώρησε κόρνερ. Στο 27′ από γρήγορη μετάβαση της Κηφισιάς, ο Μπιφουμά βρέθηκε στην περιοχή αλλά τον έκοψε ο Ασεβέδο πριν ολοκληρώσει την προσπάθειά του.

Στο 32′ ο Ατρόμητος έχασε καλή ευκαιρία όταν μετά από απομάκρυνση σε κόρνερ, ο Έντερ γέμισε και ο Ντιρκς δεξιά στην περιοχή έπιασε το δυνατό σουτ για να δει τον Κρίστινσον να αποκρούει σε νέο κόρνερ.

Μια στιγμή κι όλα αλλάζουν!Αποβολή Ντε Μποκ και 1-0 η Κηφισιά!

Στο 34′ η Κηφισιά έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς όταν μετά από γρήγορη μετάβαση ο Ίλιεφ έβγαλε τετ α τετ τον Οζέγκοβιτς που τσίμπησε τη μπάλα για να τη δει να σταματά στο δεξί δοκάρι του Μαρκετζάνι.

Ωστόσο μετά από επανεξέταση της φάσης στο VAR, o Πολυχρόνης είδε μαρκάρισμα του Ντε Μποκ στον Οζέγκοβιτς πριν την εκτέλεσή του και του έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα. Σα να μην έφτανε μόνο αυτό για τον Ατρόμητο, ο Οζέγκοβιτς εκτέλεσε το φάουλ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να ανοίξει το σκορ για την Κηφισιά. Το πρώτο ποτέ εντός έδρας γκολ της ομάδας των βορείων προαστίων στη μεγάλη κατηγορία. Ο Κόλμαν έβγαλε τον Γιουμπιτάνα για να βάλει τον Αθανασίου εκεί που υπήρχε πλέον το κενό του Ντε Μποκ.

Ο Ατρόμητος προσπάθησ να συνέλθει και θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις όταν και είχε δύο πολύ καλές στιγμές. Πρώτα με τον Αθανασίου στο 4ο λεπτό να κάνει τη σέντρα σουτ που έδιωξε δύσκολα στο γάμα της εστίας του ο Κρίστινσον και έν α λεπτό μετά ο Αντζιέλσκι δε μπόρεσε να νικήσει τον Κρίστινσον ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Ακγιμπού υπό καλές προϋποθέσεις σούταρε ψηλά πάνω από την εστία. Έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Κηφισιά μπροστά στο σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο

Μετά την ανάπαυλα ο Ατρόμητος θέλησε να βγει πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο παρά το ότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο, αλλά η Κηφισιά είχε την πρώτη καλή στιγμή με τον Ίλιεφ στο 55′ να σουτάρει και να αναγκάζει τον Μαρκετζάνι σ επέμβαση με διπλή προσπάθεια. Ήταν φανερό ότι λόγω του αριθμητικού πλεονεκτήματος η Κηφισιά είχε τον έλεγχο στην αναμέτρηση. Στο 66ο λεπτό είχαμε και την επίσημη επιστροφή του Μποτία στην Superleague καθώς πήρε τη θέση του Τσάπαν.

Η γκολάρα του αρχηγού

Στο 69′ η Κηφισιά έβαλε θεμέλια νίκης με ένα υπέροχο γκολ του Παπασάββα, αρχηγού της ομάδας. Μετά από μια επίθεση των γηπεδούχων, ο Λούμορ έστρωσε τη μπάλα στον Παπασάββα κι εκείνος με ένα αριστοτεχνικό σουτ να στέλνει τη μπάλα στο γάμα της εστίας του Μαρκετζάνι για το 2-0. Υπέροχο το πρώτο του γκολ στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Ατρόμητος στο 77′ είχε μια καλή στιγμή για να μπει ξανά στο παιχνίδι, αλλά το πλασέ του Κεσχρίντα μέσα από την περιοχή μπλόκαρε σταθερά ο Κρίστινσον. Στο 80′ από γρήγορη αντεπίθεση ο Μασούρας από δεξιά σούταρε δυνατά αλλά ο Μαρκετζάνι με δυσκολία απέκρουσε σε κόρνερ.

Ο Ασεβέδο τον έβαλε και πάλι στο ματς

Στο 90′ ο Ατρόμητος κέρδισε φάουλ σε εξαιρετικό σημείο, ο Αγκιμπού το εκτέλεσε δυνατά, ο Κρίστινσον απέκρουσε και στην επαναφορά ο Ασεβέδο αμαρκάριστος την έστειλε στα δίχτυα δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι για τα τελευταία λεπτά. Ο Βέργος είχε μια κεφαλιά κι ένα σουτ που εξουδετέρωσε εύκολα ο Κρίστινσον, ενώ ο Νίνης είχε φάουλ στο δοκάρι. Αυτές ήταν και οι τελευταίες φάσεις στην αναμέτρηση που δεν άλλαξαν το αποτέλεσμα με την Κηφισιά να πανηγυρίζει την ιστορική πρώτη νίκη της στη μεγάλη κατηγορία.

Οι συνθέσεις

Κηφισιά (Γιάννης Αναστασίου): Κρίστινσον, Μασούρας, Βαφέας, Τσάπαν (66′ Μποτία), Λούμορ, Παπασάββας, Πέιος (66′ Αντούνες), Μπαρμπόσα (74′ Ιπαλίμπο), Ίλιεφ (82′ Νίνης), Μπιφούμα (74′ Σάκιτς), Οζέγκοβιτς.

Ατρόμητος (Κρις Κόλμαν): Μαρκετζάνι, Φριντζόνσον, Ασεβέδο, Τσακμάκης, Ντε Μποκ, Έρλινγκμαρκ (65′ Κεσχρίντα), Έντερ, Γιουμπιτάνα (40′ Αθανασίου), Καμαρά, Ντιρκς (65′ Ρομπάιγ), Αντζιέλσκι (72′ Βέργος).

Keywords
Τυχαία Θέματα