Κιέζα: «Δεν έχω πετύχει τίποτα ακόμα»

Στις συγκρίσεις με τον πατέρα του Ενρίκο, αλλά και στους στόχους του για το μέλλον αναφέρθηκε ο Φεντερίκο Κιέζα, σε συνέντευξή του στην «Corriere della Sera».

Ο 20χρονος επιθετικός, που έχει αναδειχθεί ως πρόσωπο της Φιορεντίνα το τελευταίο διάστημα, έκανε ντεμπούτο με τους «βιόλα» στις 20 Αυγούστου 2016 κόντρα στη Γιουβέντους. Είναι γιος του άσου της Πάρμα και της Φιορεντίνα Ενρίκο Κιέζα.

«Όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα. Όταν άρχισα προετοιμασία το 2016, δεν ήξερα που θα παίξω εκείνη τη χρονιά, αλλά μου έδωσαν την πρώτη ευκαιρία
στο πρώτο ματς της χρονιάς με τη Γιουβέντους. Ηταν μία αξέχαστη εμπειρία. Ωστόσο, ο πατέρας μου λέει ότι γίνεται κανείς πραγματικός ποδοσφαιριστής όταν φτάνει τις 300 συμμετοχές στη Serie A και εγώ έχω 50», σχολίασε.

«Εχουμε κοινά στοιχεία με τον πατέρα μου, αλλά είμαι διαφορετικός από εκείνον. Είχε εκπληκτικό σουτ, ενώ εγώ δουλεύω ακόμα πάνω στο δικό μου. Περπατάω στους δρόμους και με αναγνωρίζουν πλέον, αλλά ξέρω πολύ καλά ότι δεν έχω κάνει τίποτα ακόμα και δεν νιώθω διαφορετικά. Δεν βλέπω τον εαυτό μου ως ηγέτη. Κάθε εβδομάδα προσπαθώ να αποδείξω ότι αξίζω να είμαι στην ενδεκάδα», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο ενδιαφέρον άλλων ομάδων όπως η Νάπολι, η Γιουβέντους, η Ιντερ, η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μπάγερν Μονάχου, ο Κιέζα τζούνιορ υποστήριξε ότι «με κάνει περήφανο το γεγονός ότι με παρακολουθούν τόσες σπουδαίες ομάδες, αλλά ανανέωσα με τη Φιορεντίνα μέχρι το 2022. Είναι τιμή να φοράω τη φανέλα της».
Keywords
Τυχαία Θέματα