Κι όμως, έπαιξε στο Champions League!

Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα η καλύτερη ομάδα. Υπάρχει ο αστάθμητος παράγοντας. Τα φτηνά λάθη που κοστίζουν ακριβά, ένα κακό σφύριγμα από τον διαιτητή, η τύχη που μπορεί να βοηθήσει τη χειρότερη ομάδα να κερδίσει την καλύτερη.

Στην Τούμπα χθες η καλύτερη ομάδα ήταν η Μπενφίκα που πήρε δίκαια τη νίκη και την πρόκριση κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Το τι θα είχε γίνει ΑΝ ο Λημνιός έδινε την μπάλα στον Πρίγιοβιτς στην ξαφνική αντεπίθεση του δικεφάλου μετά το 1-0 και τι θα είχε γίνει ΑΝ ο Βαρέλα δεν έχανε τον Ζαρντέλ στη φάση
της ισοφάρισης ή τι θα είχε γίνει ΑΝ ο Πασχαλάκης άφηνε την μπάλα να βγει κόρνερ για να μη κάνει πέναλτι αμέσως μετά, είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία.

Με την ιστορία του... "ΑΝ" ποδόσφαιρο δεν παίζεται!

Η Μπενφίκα πήρε ότι δικαιούταν με βάση την εικόνα των δύο αγώνων με τον ΠΑΟΚ.

Και ο ΠΑΟΚ όμως, που έφτασε μια ανάσα από τους ομίλους του Champions League οφείλει να μείνει όρθιος και πιστός στο πλάνο του ενόψει της συνέχειας.

Διότι έδωσε ήδη 6 ματς επιπέδου Champions League στα προκριματικά της διοργάνωσης.

Η Βασιλεία, η Σπαρτάκ Μόσχας και η Μπενφίκα θα μπορούσαν να συγκροτούν άνετα μαζί με τον ΠΑΟΚ έναν από τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στη σημερινή κλήρωση του Μονακό.

Η ομάδα του Λουτσέσκου έδωσε 6 ματς τέτοιου επιπέδου. Κέρδισε τα τρία, έφερε δύο ισοπαλίες και έχασε ένα παιχνίδι.

Με τέτοια πορεία θα ήταν ήδη στην επόμενη φάση. Και θα είναι. Όχι στο Champions League, αλλά στο Europa.

Κι εκεί μπορεί να τα καταφέρει μια χαρά, αν μείνει στο ίδιο επίπεδο ψυχολογίας με τα πέντε πρώτα ματς της σεζόν, παίρνοντας από το χθεσινό μόνο το μάθημα που θα τον κάνει καλύτερο!

Ναι, το Champions League είναι λαμπερό, είναι φωτεινό, είναι το... χαϊλίκι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Αλλά είναι σε άλλο επίπεδο από το ελληνικό ποδόσφαιρο, του οποίου είναι μεγάλη τιμή να μετέχουν σε ευρωπαϊκούς ομίλους η ΑΕΚ (CL), ο ΠΑΟΚ (EL) και ελπίζουμε και ο Ολυμπιακός (EL).

Αρκεί να ρίξουμε (όλοι μας) μια ματιά σε όσα βιώνουμε τα τελευταία χρόνια στο ποδόσφαιρό μας για να αντιληφθούμε γιατί δεν πρέπει να παραπονιόμαστε.

Ο ΠΑΟΚ πήρε απίστευτες εμπειρίες από τα 6 ματς της προκριματικής φάσης. Αυτές οι παραστάσεις θα τον βοηθήσουν να είναι καλύτερος στο Europa League.

Και θα είναι. Ίσως μάλιστα πάρει αποτελέσματα που δύσκολα θα μπορούσε να πάρει στο Champions League, όπως δύσκολα θα μπορέσει να τα πάρει και η ΑΕΚ, που ήδη κατέχει το ασύλληπτο ρεκόρ των 12 αήττητων αγώνων στην Ευρώπη.

Γι αυτό δεν υπάρχει χώρος για... δάκρυα παρά μόνο για ανασυγκρότηση και άμεση αντίληψη της πραγματικότητας.

Κι αυτό ισχύει και για τους τρεις εκπροσώπους μας (θέλουμε να ελπίζουμε και σε πρόκριση του Ολυμπιακού απόψε) στη συνέχεια της ευρωπαϊκής τους παρουσίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα