Κέρκεζ: "Ο Αρης είναι το φαβορί αλλά έχουμε τις πιθανότητές μας"

Ο Ντούσαν Κέρκεζ, ο προπονητής της ΑΕ Λεμεσού, έκανε δηλώσεις και σε αυτές αναφέρθηκε και στον Αρη. Οπως είναι γνωστό οι δύο σύλλογοι θα τεθούν αντιμέτωποι στο Europa League.
Ο Βόσνιος τεχνικός έκανε στον Super Sport FM 104.0 και είπε:
Για την εξέλιξη του προγραμματισμού, είπε: «Λόγω της κατάστασης στην ΑΕΛ
με τα διοικητικά και τις εκλογές είναι δύσκολο. Τελειώσαμε το ρόστερ εκτός και αν έρθει κάποιος Κύπριος όπως π.χ. ο Μακρής και ο Αντωνίου. Δεν μπορούμε λόγω οικονομικού. Για την ώρα πάμε με αυτούς».
Για την αποχώρηση παικτών, είπε: «Ναι, έφυγαν πολλοί παίκτες. Είναι εύκολο να λες ότι θα έρθει ο ένας και ο άλλος αλλά πρέπει κάποιος να πληρώνει».
Για το πόσο επηρεάζει η οικονομική κατάσταση τη δουλειά του, είπε: «Κάθε ομάδα θέλει παίκτες. Εμείς θέλαμε ακόμα δύο. Στο τέλος φέραμε μόνο δύο, ενώ ήρθαν και κάποιοι δανεικοί πίσω ο Μαρκόφσκι και ο Ράσο και ο Τόρες θα είναι έτοιμος. Επηρεάζει αλλά πρέπει να κοιτάζουμε και το οικονομικό κομμάτι».
Για τους στόχους της ομάδας είπε: «Δεν μπορώ να μιλώ τώρα για στόχους. Πρώτος στόχος είναι να περάσουμε κόντρα στον Άρη Θεσσαλονίκης, αν μπορέσουμε να προκριθούμε. Για το πρωτάθλημα δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Όλες οι ομάδες ενισχύθηκαν. Είμαι ευχαριστημένος που έμειναν αρκετοί ποδοσφαιριστές έμεινε ο κορμός αλλά πάντα χρειάζεσαι φρέσκους ποδοσφαιριστές, να φρεσκάρουν την ομάδα».
Για το αν θα υπάρχει η ίδια πίεση και τη νέα σεζόν, είπε: «Η πίεση πάντα υπάρχει στην ΑΕΛ αλλά και ο κόσμος πρέπει να καταλάβει την κατάσταση στην ομάδα. Ξέρω ότι αγαπούν πολύ την ομάδα αλλά πρέπει να βοηθήσουν με τα εισιτήρια διαρκείας. Το μπάτζετ δεν είναι μόνο οι παίκτες και οι προπονητές, είναι πολλά πράγματα. Οι άλλες ομάδες είναι πολύ πιο μπροστά από εμάς. Δεν πρέπει να περιμένουν κάτι σαν το περσινό».
Για τον κόσμο και για τη συμμετοχή του είπε: «Ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα και τη νέα χρονιά μπορεί να είναι. Ξέρουμε πόσο αγαπούν την ομάδα αλλά ήταν λίγος ο κόσμος».
Για το αν θα αποκτηθούν επιτελικός μέσος και στόπερ αφού έφυγαν ο Ντα Σίλβα και ο Λεάντρο, είπε: «Άλλο το θέλω και άλλο το μπορώ. Θέλει και ο πρόεδρος αλλά στο ποδόσφαιρο δεν είναι έτσι ποιός θα τους πληρώνει. Έχουμε προβλήματα. Θα είναι δύσκολη η χρονιά και το καλοκαίρι θα είναι δύσκολο».
Για τις διοικητικές εξελίξεις είπε: «Ξέρουμε ότι ο πρόεδρος δεν θα φύγει αύριο και θα αφήσει την ομάδα ακέφαλη. Σίγουρα θέλει βοήθεια και αυτός. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει, αυτό είναι το νούμερο «1» θέμα στην ΑΕΛ».
Για το ότι ο Αρης έχασε στο πρώτο του φιλικό με 5-1 είπε: «Στην προετοιμασία δεν μετρά το αποτέλεσμα στα πρώτα φιλικά. Δεν κοιτάζω το αποτέλεσμα. Ξέρουμε ότι ο Άρης είναι καλή ομάδα αλλά ο στόχος είναι να είναι έτοιμη η δική μας ομάδα».
Για το αν ο Αρης είναι το φαβορί είπε: «Σίγουρα ο Άρης είναι το φαβορί αλλά δεν λέω ότι δεν έχουμε πιθανότητες, έχουμε τις πιθανότητες μας και θα δουλέψουμε σκληρά για να δώσουμε χαρά στον κόσμο».
Για τον Γκαζαριάν είπε: «Είναι προσωπικότητα, παίζει σε δύο θέσεις, έπαιξε σε πολλά παιχνίδια με την Εθνική του. Περισσότερο τον θέλω σαν αριστερό ακραίο αλλά εξαρτάται και από το σύστημα, μπορεί να παίξει και 10άρι και δεύτερος επιθετικός. Όταν έχει την προσωπικότητα θα βοηθά πολύ εντός και εκτός γηπέδου και στα αποδυτήρια».
Για την κριτική που γίνεται είπε: «Η κριτική πάντα υπάρχει. Βγήκαμε στην Ευρώπη και πήραμε Κύπελλο μετά από 30 χρόνια, δεν ξέρω αν μπορεί κανείς να έχει παράπονο. Δεν έχουν τώρα παράπονο αλλά σε δύο μήνες μπορεί να έχουν».
Για τις υπόλοιπες ομάδες που ενισχύονται και κάνουν υπερβάσεις, είπε: «Ναι είναι αλήθεια αυτό αλλά εμείς έχουμε έναν κορμό, μια οικογένεια από πέρσι και αυτό είναι το όπλο μας. Κάποιοι θα είναι καλύτεροι από πέρσι και όλο αυτό θα είναι η δύναμη μας, ξέρουν τι δουλεύαμε έναν χρόνο. Πέρσι κανείς δεν μας πίστεψε και το ίδιο γίνεται και φέτος το καλοκαίρι».
Για το αν συνεχίζει με το ίδιο προπονητικό τιμ, είπε: «Ναι είμαι πολύ ευχαριστημένος με την ομάδα μου».
Το μήνυμα προς τον κόσμο ήταν το εξής: «Περιμένω από τον κόσμο να έρθει να βοηθήσει με τα εισιτήρια διαρκείας. Πετύχαμε κάτι που πέρασαν 30 χρόνια για να γίνει. Για στόχους δεν μπορώ να μιλήσω, κοιτάζουμε τα παιχνίδια με τον Άρη, να περάσουμε και να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο».
Πηγή: omada.reporter.com.cy
Keywords
Τυχαία Θέματα