Κέρδος οι βαθμοί και ο Αλμπάνης

Τριτη θητεία, τρίτο ντεμπούτο, τρίτη νίκη και μάλιστα χωρίς να δεχθελί γκολ. Ο Μανόλο Χιμένεθ βρίσκεται στον πάγκο της ΑΕΚ τέσσερις ημέρες, με την ομάδα του να πετυχαίνει δύο ισάριθμες νίκες με το ίδιο σκορ, 1-0. Νίκες που δεν συνοδεύθηκαν από πειστικές εμφανίσεις, αλλά εύκολα ή δύσκολα ήρθαν για την Ένωση.

Έγραφα και πριν τον αγώνα με τον Ατρόμητο πως αυτή τη φορά οι προσδοκίες είναι μεγαλύτερες από τον
Ανδαλουσιανό τεχνικό, ο οποίος πέρα από την ψυχή που είναι δεδομένο ότι βγάζουν οι παίκτες επί των ημερών του, καλείται να βρει λύση και στο αγωνιστικό κομμάτι. Να μεταμορφώσει την ΑΕΚ προς το καλύτερο. Γιατί για την ώρα ο προπονητής άλλαξε, αλλά η εικόνα της ομάδας παραμένει ίδια.

Κόντρα στον ΟΦΗ την Κυριακή το μεσημέρι η Ένωση δεν πραγματοποίησε κάποια εντυπωσιακή εμφάνιση. Η ατυχία με τον τραυματισμό του Χουλτ έφερε... τύχη με την είσοδο του Αλμπάνη, ο οποίος “άρπαξε” και την δεύτερη ευκαιρία που του δόθηκε από τον Χιμένεθ και ήταν αυτός που με την ασίστ του έκρινε το ματς με τους Κρητικούς. Εκτός από τους βαθμούς και η παρουσία του νεαρού επιθετικού συγκαταλέγεται στα κέρδη της ΑΕΚ.

Από εκεί και έπειτα, εάν εξαιρέσουμε κάποιες εκλάμψεις με αφορμή την ατομική ποιότητα των παικτών η ΑΕΚ δεν έβγαλε συνεργασίες, δεν έβγαλε αυτοματισμούς, δεν ήταν το... φόβητρο για τον ΟΦΗ, ο οποίος στάθηκε εξαιρετικότατα στο τερέν και αν ήταν πιο τολμηρός ίσως να δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα στους “κιτρινόμαυρους”.

Για να αλλάξει η εικόνα της ΑΕΚ προς το καλύτερο χρειάζεται πολλή δουλειά από τον Μανόλο και το τιμ του. Οι παροτρύνσεις και η τόνωση της αυτοπεποίθησης για την ώρα κάνουν τη δουλειά τους και η ΑΕΚ κερδίζει τα ματς. Σύντομα όμως θα πρέπει να παρουσιάσει και κάτι διαφορετικό, κάτι καλύτερο.

Για τον αγώνα με τον ΟΦΗ πάντως δικαιολογίες υπάρχουν πολλές αφού έλειπαν παίκτες όπως οι Πόνσε, Μπακασέτας, Άλεφ, Τσιγκρίνσκι και ο όχι 100% έτοιμος Κρίστιτσιτς για να δώσουν επιπλέον λύσεις στα χέρια του Ανδαλουσιανού. Όπως και να ΄χει ο χρόνος είναι χρήμα.

Η δεύτερη θέση παίζεται την Κυριακή στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” και εάν η ΑΕΚ θέλει να ελπίζει οφείλει να παρουσιαστεί κατά πολύ βελτιωμένη και να κερδίσει το ματς. Διαφορετικά, θα εστιάσει αποκλειστικά στο Κύπελλο Ελλάδας και την προσπάθεια για κατάκτησή του.

ΥΓ: Φυσικά και εάν δινόταν το πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ στο μαρκάρισμα του Χουλτ στο 2ο λεπτό στον Δεληγιαννίδη θα μιλούσαμε για τελείως διαφορετικό παιχνίδι.
Keywords
Τυχαία Θέματα