Κερ: «Άλλο πατριωτισμός, άλλο εθνικισμός»

Ο Στιβ Κερ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με την επίσκεψη των πρωταθλητών στον Λευκό Οίκο και υπογράμμισε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει μετατρέψει τα πάντα σε έκφραση εθνικισμού. Ο τεχνικός των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς άφησε αιχμές κατά του Τραμπ και ξεκαθάρισε πως είναι διαφορετικό πράγματα να είναι κάποιος πατριώτης και να βοηθάει τους συνανθρώπους του και διαφορετικό να είναι εθνικιστής και να κάνει διαχωρισμούς.

Αρχικά, ο Κερ δήλωσε: «Αυτό που βλέπεις είναι, τους αθλητές να δείχνουν πατριωτισμό μέσω της κοινωνικής τους προσφοράς. Ο πρόεδρος τα έχει μετατρέψει όλα αυτά σε ένα πολιτικό παιχνίδι κι αυτό το παιχνίδι είναι μια καταφανής έκφραση εθνικισμού. Ο πατριωτισμός βοηθά τους συμπολίτες σου, είτε είναι αυτό που έκανε ο Κέβιν Ντουράντ, είτε αυτό που κάναμε εμείς όταν επισκεφθήκαμε την Ουάσινγκτον».

Στη συνέχεια, ο κόουτς των πρωταθλητών συμπλήρωσε: «Αυτό που έκαναν οι Lynx σήμερα. Αυτός είναι πατριωτισμός. Είμαι περίεργος για την ειρωνεία με την ματαίωση της πρόσκλησης των Ιγκλς. Όταν διαβάζεις για τις καλές πράξεις που έχουν κάνει στις κοινότητές τους. Ο Μάλκολμ Τζένκινς έχει απευθυνθεί σε νομοθέτες, επιχειρώντας να φτάσει στη ρίζα των ζητημάτων που έχουμε. Αντ’ αυτού έχουμε τα στρατιωτικά τραγούδια στον Λευκό Οίκο για να δείξουμε πόσο πατριώτες είμαστε, παρ’ όλο που δεν γνωρίζουμε τα λόγια. Είναι απλά απίστευτο».
Keywords
Τυχαία Θέματα