Κατηγορούμενος για βιασμό έδειξε το μόριό του στους ενόρκους για να δείξει ότι είναι αθώος

Το πράσινο φως για να προχωρήσει σε μια «ανάρμοστη» πράξη έδωσε δικαστής σε κατηγορούμενο. Ο Desmond James καθόταν στο εδώλιο δικαστηρίου στο New Haven στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ κατηγορούμενος για το βιασμό μιας γυναίκας το 2012. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του θύματος, ο δράστης ήταν αφροαμερικανός και όπως περιέγραψε το μόριό του ήταν πιο ανοιχτόχρωμο από το υπόλοιπο σώμα του και κατά τη διάρκεια της αναγνώρισης, έδειξε τον 26χρονο ως τον άντρα που της είχε επιτεθεί.

Ωστόσο, ο δικηγόρος του James διαφώνησε αναφορικά με την απόχρωση που έχουν τα γεννητικά όργανα του εντολέα του, υποστηρίζοντας ότι έχουν μάλιστα ακόμη πιο σκούρα επιδερμίδα από το σώμα του και άρα ο καλύτερος τρόπος για να αποδείξει την αθωότητά του ήταν μέσω της αποκάλυψης.

Ο δικαστής Elpedio Vitale συμφώνησε σε αυτή την ασυνήθιστη επίδειξη ως τρόπο για να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Τα... αποκαλυπτήρια έγιναν ενώπιον της αίθουσας των ενόρκων -δυο γυναίκες και έξι άντρες-οι οποίοι δεν προειδοποιήθηκαν για το τι θα ακολουθούσε. Οπότε οι ένορκοι «πάγωσαν» όταν ο κατηγορούμενος κατέβασε το παντελόνι του και αποκάλυψε τον ανδρισμό του. Η όλη έκθεση κράτησε για τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα.

Ο εισαγγελέας πάντως είχε αντίθετη άποψη. «Έχουν περάσει έξι χρόνια. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι είδους τριχοφυία είχε τότε στην περιοχή, πώς ήταν ο φωτισμός, τι ακριβώς μπορεί να είχε δει το θύμα στην επώδυνη αυτή στιγμή της ζωής της. Η ενοχή ή όχι του δράστη εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και όχι μόνο σε αυτό που βρίσκεται ανάμεσα στα πόδια του» δήλωσε ο εισαγγελέας.

Πηγή: Νews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα