«Καθάρισε» εύκολα και βλέπει τελικό (video)

Ο ΠΑΟΚ με ένα γκολ του Πέλκα και δύο του Πρίγιοβιτς ολοκλήρωσε νικηφόρα το πρωτάθλημα κόντρα στον καταδικασμένο Πλατανιά (3-0) και βλέπει πλέον τον τελικό Κυπέλλου.

Μπροστά σε αρκετό κόσμο στην Τούμπα που αποθέωσε τους παίκτες και ζήτησε την κατάκτηση του τροπαίου, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου σκόραρε στο πρώτο τέταρτο με Πέλκα και Πρίγιοβιτς, κάνοντας συντήρηση στην συνέχεια εν' όψει ΟΑΚΑ, πριν ο Σέρβος
πάρει ισχυρό προβάδισμα για την θέση του πρώτου σκόρερ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στις καθυστερήσεις.

Οι Κρητικοί από την πλευρά τους αποχαιρέτισαν την κατηγορία με αξιοπρεπές αποτέλεσμα.

Τα αρχικά πλάνα

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Πασχαλάκης, δεξί μπακ ο Μάτος, αριστερό ο Βιεϊρίνια, σέντερ μπακ οι Βαρέλα και Μιχόγεβιτς. Οι Σάκχοφ και Μαουρίσιο αμυντικά χαφ, οι Μακ και Μπίσεσβαρ στα άκρα, ο Πέλκας πίσω από τον Πρίγιοβιτς.

Ο Πλατανιάς ξεκίνησε με 4-1-4-1. Τερματοφύλακας ο Κλιάιτς, δεξί μπακ ο Ουές, αριστερό ο Βάντερσον, σέντερ μπακ οι Ντικαμονά και Καρυπίδης. Αμυντικό χαφ ο Μαλσά, στα άκρα Ουντότζι και Ενσικουλού, οι Ντουαλά και Ζίκο πίσω από τον Κασάλιτσα.

Μπροστά από νωρίς

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο ΠΑΟΚ μπήκε από νωρίς πιέζοντας για να ανοίξει το σκορ και παρ'ολο που ο Πλατανιάς είχε την πρώτη τελική με σουτ του Μαλσά που πέρασε άουτ (6'), οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα πριν βγει στο πρώτο δεκάλεπτο.

Στο 9' συγκεκριμένα, ο Μάτος έκανε σέντρα από δεξιά, η μπάλα κόντραρε στον Βάντερσον και πήρε ύψος, πέφτοντας στην περιοχή. Ο Μάτος την διεκδίκησε ξανά μαζί με τον Ντικαμονά και τελικά ο Πέλκας βρέθηκε στην κατάλληλη θέση για να νικήσει τον Κλιάιτς με δυνατό δεξί σουτ.

Έξι λεπτά αργότερα, το έργο των γηπεδούχων έγινε ακόμα πιο εύκολο όταν ο Μακ με ωραία κάθετη μπαλιά τροφοδότησε τον Μάτος και αυτός έβγαλε παράλληλα στον Πρίγιοβιτς, που πρόλαβε τον Κλιάιτς από την μικρή περιοχή για το 2-0.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να κυριαρχεί και στο 26'ο Μακ με σουτ στην περιοχή ανάγκασε τον τερματοφύλακα του Πλατανιά να αποκρούσει σε κόρνερ. Στην συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κάπως, ωστόσο οι γηπεδούχοι είχαν αρκετές τελικές. Ο Μπίσεσβαρ συγκεκριμένα στο 33' αστόχησε από το ημικύκλιο, ο Μιχόγεβιτς στο 39' έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά μετά από κόρνερ, ο Σάκχοφ δεν μπόρεσε από κοντά να σκοράρει μετά απο΄γύρισμα του Μακ στο 40' και ο Πέλκας είχε ένα άστοχο άουτ στο 45' και άλλο ένα πάνω στον Κλιάιτς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το «κερασάκι» στο τέλος

Στο ίδιο τέμπο ξεκίνησε και το β' με τον ΠΑΟΚ να κυριαρχεί απόλυτα και τον Ραζβάν Λουτσέσκου να βάζει στο 50' τον Ελ Καντουρί αντί του Πέλκα, με το μυαλό προφανώς στον τελικό Κυπέλλου.

Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να διασπάσουν μία πολυπρόσωπη άμυνα και παραλίγο να το καταφέρουν στο 55', όταν ο Βιεϊρίνια από αριστερά έβγαλε στη μικρή περιοχή για τον Πρίγιοβιτς, που δεν κατάφερε να νικήσει τον Κλιάιτς με ωραίο γυριστό.

Ο Λουτσέσκου είχε την ευχέρεια να ξεκουράσει και τον Μακ δίνοντας χρόνο συμμετοχής στον Κάμπος από το 62' και μετά, ενώ ο ΠΑΟΚ πλησίασε στο γκολ στο 65' με ωραίο δεξί σουτ του Μπίσεσβαρ έξω από την περιοχή που έδιωξε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των Κρητικών.

Η χαλάρωση όμως ήταν μάλλον υπερβολική για τους γηπεδούχους και λίγο έλειψε να την πληρώσουν στο 67' όταν μετά από λάθος του Βαρέλα ο Κασάλιτσα βρέθηκε μόνος του στην περιοχή, αλλά το σουτ του έδωσε την ευκαιρία στον Πασχαλάκη να συμμετάσχει με καλή απόκρουση.

Το σκηνικό μεταφέρθηκε όμως αμέσως στα καρέ του Κλιάιτς, ο οποίος στο 73' αποσόβησε το 3-0 με απόκρουση σε καλό μακρινό σουτ του Μαουρίσιο.

Ο ρυθμός έπεσε αισθητά στην συνέχεια, με τον ΠΑΟΚ να ξανακάνει ευκαιρία στο 89ο λεπτό με ωραία εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια από τον άξονα και εξ' ίσου όμορφη επέμβαση του Κλιάιτς.

Ωστόσο, έλειπε το «κερασάκι στην τούρτα» και το έβαλε στις καθυστερήσεις ο Πρίγιοβιτς, που έκανε το τελικό 3-0 με κεφαλιά στην κίνηση στην μικρή περιοχή μετά από έξοχη μπαλιά του Βιεϊρίνια.

ΠΑΟΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 3-0
Σούπερ Λιγκ Σουρωτή 2017-18, 30ή Αγωνιστική, Γήπεδο Τούμπας
Γκολ: 9' Πέλκας, 15', 90+3' Πρίγιοβιτς
Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)
Βοηθοί: Σίπκας (Πέλλας), Χατζηνάκος (Δράμας)
Κίτρινες: Πέλκας
Κόκκινες: -
ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου, 4-2-3-1): Πασχαλάκης - Μάτος, Βαρέλα, Μιχόγεβιτς, Βιεϊρίνια - Σάκχοφ (75' Λημνιός), Μαουρίσιο - Μακ (62' Κάμπος), Μπίσεσβαρ, Πέλκας (50' Ελ Καντουρί) - Πρίγιοβιτς.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Χατζηνικολάου, 4-1-4-1): Κλιάιτς - Ουές, Καρυπίδης, Ντικαμονά, Βάντερσον - Μαλσά - Ουντότζι, Ντουαλά, Ζίκο, Ενσικουλού (68' Γκούρζιντερ) - Κασάλιτσα (84' Σάαντο).
Keywords
Τυχαία Θέματα