Καταστροφικός δεύτερος γύρος για την ΑΕΚ

Καταστροφικός δεύτερος γύρος για την ΑΕΚgvasilioΤετ, 03/17/2021 - 09:11

Η κανονική περίοδος της Super League ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να έχει καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή στον πρώτο γύρο.

Η καταστροφική πορεία της ΑΕΚ στον δεύτερο γύρο βάζει την Ένωση σε... μπελάδες ενόψει των Play Off

της Super League

Διαβάστε επίσης: Δεκαπέντε διαφορετικοί σκόρερ.

Το Novasports.gr συνέκρινε τους δεύτερους γύρους της ΑΕΚ στα δύο τελευταία πρωταθλήματα, όπου βρέθηκαν διαφορετικοί προπονητές. 

Τη σεζόν 2019-20, ο Β' γύρος της Super League βρήκε την Ένωση με τον Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο της. Με τον Ιταλό τεχνικό στο τιμόνι οι “κιτρινόμαυροι” πραγματοποίησαν εξαιρετικό Β' γύρο καλύπτοντας σε μεγάλο βαθμό το χαμένο έδαφος που είχε δημιουργηθεί μετά τον Α' γύρο. 
 

Στον Α' γύρο της περυσινής σεζόν, με Καρντόσο και Κωστένογλου στον πάγκο, η ΑΕΚ είχε 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες, που μεταφράζονται σε 21 βαθμούς. Με τον Καρέρα στον πάγκο της η ΑΕΚ έκανε εξαιρετικό δεύτερο γύρο γνωρίζοντας μόλις μία ήττα, από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Συνολικά σε 13 ματς με τον Ιταλό στον πάγκο η Ένωση συνέλλεξε 30 βαθμούς.

Πάμε τώρα και στη φετινή σεζόν... Ο Μάσιμο Καρέρα αποχαιρέτησε μετά την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου και το 2-2 με τον Βόλο στη Ριζούπολη και ενώ “χρωστούσε” έναν αγώνα, αυτόν της 8ης αγωνιστικής με τον Άρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. 

Η ΑΕΚ στον δεύτερο γύρο πορεύθηκε με τον Μανόλο Χιμένεθ και την ελπίδα για αγωνιστική ανάταση, καθώς οι 24 βαθμοί του Καρέρα σε 12 ματς δεν ήταν ικανοποιητική συγκομιδή για τους διοικούντες την Ένωση. 
 

Με τον Ισπανό τεχνικό στον πάγκο, η ΑΕΚ σε 13 παιχνίδια στον Β' γύρο κατάφερε να μαζέψει όσους και στον περυσινό πρώτο γύρο. 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες που μεταφράζονται σε 21 βαθμούς, εννέα λιγότερους δηλαδή από τον περυσινό δεύτερο γύρο της ΑΕΚ στην κανονική περίοδο της Super League

Σε αυτούς τους 21 βαθμούς θα πρέπει να προσθέσουμε ακόμα τρεις με τη νίκη επί του Άρη που ναι μεν ήταν για τον πρώτο γύρο, αλλά σημειώθηκε με τον Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ

Οι αριθμοί και η εικόνα της ομάδας είναι στοιχεία που μπορούν να κρίνουν αν μια αλλαγή προπονητή είναι πετυχημένη. Στην περίπτωση της ΑΕΚ, λαμβάνοντας υπόψην και τους περυσινούς αριθμούς, αλλά και τη σύγκριση του πρώτου με τον δεύτερο γύρο, φαίνεται πως η απομάκρυνση του Καρέρα και ο ερχομός του Χιμένεθ δεν την βοήθησαν όσο θα περίμεναν και οι διοικούντες τον σύλλογο. 

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ - Ποδόσφαιρο Off Off gvasilio Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ Η κανονική περίοδος της Super League ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να έχει καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή στον πρώτο γύρο. Article publish on Τετ, 03/17/2021 - 09:11 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα