Κατάρ 2022: Γρίφος η συμμετοχή του Μπενεβενούτο στο Μουντιάλ

Μπορεί η παγκόσμια ομοσπονδία να μην έχει κανένα πρόβλημα με τις σεξουαλικές προτιμήσεις του Βραζιλιάνου διαιτητή, όμως στο Κατάρ, η ομοφυλοφιλία θεωρείται ποινικό αδίκημα. Ο Μπενεβενούτο ήταν ανάμεσα στους διαιτητές που θα βρεθούν στην αραβική χώρα για τους αγώνες του Μουντιάλ, όμως μετά από αυτή την εξέλιξη υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό στη συμμετοχή του.

Ο ίδιος δήλωσε: “Το ποδόσφαιρο ήταν κάτι για “άντρες” και από νωρίς ήξερα ότι ήμουν γκέι. Δεν υπήρχε καλύτερο

μέρος για να κρύψω τη σεξουαλικότητά μου. Το να παίξω δεν ήταν μια μακροπρόθεσμη επιλογή, οπότε πήγα στον μόνο δυνατό δρόμο: έγινα διαιτητής. Το να είμαι διαιτητής με φέρνει σε μια θέση ισχύος που χρειαζόμουν. Επέλεξα να κρύψω τη σεξουαλικότητά μου; Ναι. Αλλά είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Βάζω τον εαυτό μου στη θέση να είμαι ο άρχοντας του αγώνα, μια φιγούρα αυθεντίας και αυτό σε κάνει αυτόματα άτομο δύναμης, γεμάτο αρρενωπότητα”.

Και συμπλήρωσε στη συνέχεια: “Υπάρχουν πολλοί ομοφυλόφιλοι στον κόσμο του ποδοσφαίρου, αλλά το 99,9% από αυτούς είναι στην… ντουλάπα. Υπάρχουν διαιτητές, παίκτες, προπονητές, παντρεμένοι, με παιδιά, χωρισμένοι, άνθρωποι με διπλή ζωή… υπάρχουν τα πάντα… Υπάρχουμε και μας αξίζει το δικαίωμα να μιλάμε για αυτό, να ζούμε κανονικά”.

Keywords
Τυχαία Θέματα