Κατάπτωση της ποινής ζήτησε η ΑΕΚ

Την κατάπτωση της ποινής που της επιβλήθηκε ζήτησε η ΑΕΚ κατά την εκδίκαση της έφεσής της στην δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ.

Η δικηγόρος της ΑΕΚ, Ελευθερία Ρίζου τόνισε μεταξύ άλλων πως δεν υπήρχαν βιαιοπραγίες και ότι δεν έγιναν στον εν γένει χώρο του σταδίου τα επεισόδια, αλλά και ότι δεν υπήρξαν τραυματίες.

Την ΑΕΚ
εκπροσώπησε και ο Μηνάς Λυσάνδρου, ο οποίος τόνισε ιδιαίτερα τον διαχωρισμό που υπάρχει για τη ρίψη αντικειμένων και την βιαιοπραγία.

Κατά την διάρκεια της εκδίκασης προβλήθηκε βίντεο με τα όσα συνέβησαν εκτός γηπέδου στον αγώνα της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, με τους δικαστές να μην μπορούν να καταλάβουν πόσο κοντά ή μακριά ήταν το συμβάν από το γήπεδο.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ στο βίντεο φαινόταν ξεκάθαρα πως δεν υπήρχε κάποια σωματική επαφή με την έννοια της βιαιοπραγίας στον πειθαρχικό κώδικα, αλλά μόνο ρίψεις από απόσταση.

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι πως ο πειθαρχικός κώδικας ξεχωρίζει στις ποινές την έννοια της ρίψης ρίψης αντικειμένων από την βιαιοπραγία και υπάρχει διαφορετική τιμωρία για το κάθε συμβάν.

Είναι ξεκάθαρο πως εάν η ΑΕΚ κριθεί πως τα επεισόδια περιλάμβαναν μόνο ρίψεις θα τιμωρηθεί μόνο με πρόστιμο, εάν κριθεί πως υπήρξαν βιαιοπραγίες τότε βάση του πειθαρχικού κώδικα θα ισχύει το -3, η τιμωρία της έδρας για δύο αγωνιστικές και το πρόστιμο που έχει επιβληθεί. Δεν γίνεται βάση του κώδικα να μείνει η τιμωρία της έδρας και να εξαφανιστεί το -3 ή το αντίθετο.
Keywords
Τυχαία Θέματα