Καταγγελία: Ανασφάλιστη η εργαζόμενη γυναίκα στο Δήμο Ξυλοκάστρου

Σε καταγγελία για τις συνθήκες απασχόλησης της άτυχης γυναίκας στο Ξυλόκαστρο που εν ώρα εργασίας στο απορριμματοφόρο έχασε τη ζωή της με τραγικό τρόπο αφού παρασύρθηκε από ΙΧ προχώρησαν τόσο η ΠΟΕ-ΟΤΑ όσο και χθες Δευτέρα η ΔΑΣ-ΟΤΑ.Τα Σωματεία καταγγέλλουν ότι τόσο η άτυχη γυναίκα όσο και ο οδηγός του απορριμματοφόρου εργάζονταν στο δήμο Ξυλοκάστρου ανασφάλιστοι.Όπως αναφέρει ο
πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, σχετικά με την 45χρονη εργαζόμενη και μητέρα πέντε παιδιών που έχασε τη ζωή της σε εργατικό ατύχημα όταν αυτοκίνητο έπεσε στο απορριματοφόρο στο οποίο επέβαινε, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της. «Η 45χρονη εργαζόταν χωρίς σύμβαση» δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Τράκας. «Αυτή την εβδομάδα έχουμε ενα πολύ μεγάλο σοβαρό ατύχημα στο Σαρωνικό, όπου ήδη ένας συνάδελφος ακρωτηριάστηκε στο ένα του πόδι και παλεύει για τη ζωή του. Και το δεύτερο είναι μια συνάδελφος, η οποία ουσιαστικά έχασε τη ζωή της» είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ αναδεικνύοντας το θέμα της σύμβασης εργασίας της άτυχης γυναίκας με το δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνη.Μάλιστα ο κ. Τράκας σημειώνει σε άλλες δηλώσεις του ότι από το καλοκαίρι έχει ζητηθεί από το υπουργείο να παρθούν μέτρα ώστε «να προστατευτεί αυτός ο δύσκολος χώρος».«Για είκοσι ημέρες δούλευε χωρίς σύμβαση»

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο κ. Τράκας, η σύμβαση εργασίας της 45χρονης πολύτεκνης μητέρας «είχε λήξει η σύμβασή της και για είκοσι μέρες δούλευε χωρίς να έχει καλύψη» αναφερόμενος στο δήμο Ξυλοκάστρου.

«Ο Δήμος (Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης) θα πρέπει να απαντήσει και αν ισχύει αυτό, θα πρέπει η Πολιτεία να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις, διότι εδώ μιλάμε για ένα πολύ σοβαρό γεγονός, όπου εκεί την ευθύνη την έχει η δημοτική αρχή» είπε ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη.

>Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πηγή: Workenter.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα