Καρβαχάλ: «Ο Ιέρο είναι κανός να οδηγήσει την εθνική ομάδα»

Ο Ισπανός αμυντικός Ντάνι Καρβαχάλ μίλησε σήμερα για τις δυνατότητες του προπονητή της Ισπανίας Φερνάντο Ιέρο, ενώ παραδέχτηκε ότι οι παγκόσμιοι πρωταθλητές του 2010 δεν κατάφεραν μέχρι στιγμής να εκπληρώσουν τις αγωνιστικές προσδοκίες τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Ιέρο, που ανέλαβε ομοσπονδιακός προπονητής την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή πριν την έναρξη του Μουντιάλ στη θέση του Χούλεν Λοπετέγκι, ο οποίος απολύθηκε, δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του παλιού τεχνικού στη Ρεάλ Μαδρίτης, Μπερντ Σούστερ, παρά το γεγονός ότι οι Ίβηρες πήραν την πρώτη θέση του 2ου
ομίλου με 5 βαθμούς, αφού νίκησαν το Ιράν και απέσπασαν ισοπαλία από Πορτογαλία και Μαρόκο, με αποτέλεσμα την Κυριακή να τεθούν αντίπαλοι της οικοδέσποινας Ρωσίας στη φάση των «16».

«Το πρώτο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ισπανία είναι ότι ο Ιέρο δεν είναι προπονητής, δεν έχει την εμπειρία για αυτό το επίπεδο, καθώς ο παίκτης δεν είναι ο ίδιος με τον προπονητή», δήλωσε ο Σούστερ στο ραδιοφωνικό σταθμό Onda Cero.

«Ήρθε πολύ αργά και δεν είναι δικό του λάθος, αλλά είναι πολύ δύσκολο γι΄ αυτόν να πάρει αποφάσεις. Η ομάδα είχε χτιστεί από άλλο άτομο και δεν κάνει τις σωστές αλλαγές, δεν έχει σχέδιο, δεν ξέρει πώς να αντιδράσει», πρόσθεσε.

Ο Καρβαχάλ σε συνέντευξη Τύπου, υπερασπίστηκε τον Ιέρο, ο οποίος έχει προπονητική εμπειρία μόνο ενός έτους, σε μια απογοητευτική σεζόν με την Οβιέδο στην δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας. «Νομίζω ότι είναι περισσότερο από ικανός, οπότε πρέπει να διαφωνήσω με τα λόγια του Σούστερ. Εμείς είμαστε εκείνοι που τον βλέπουμε κάθε μέρα και πιστεύουμε ότι είναι ικανός να οδηγήσει την εθνική ομάδα, είναι ένας μεγάλος προπονητής και θα σταθούμε δίπλα του μέχρι θανάτου».

Ο Ισπανός διεθνής είπε επίσης ότι κανένας στην ομάδα δεν είναι ικανοποιημένος με τις εμφανίσεις της μέχρι τώρα στο τουρνουά, αλλά υποστήριξε ότι το συνολικό επίπεδο του ποδοσφαίρου στο Παγκόσμιο Κύπελλο δεν είναι υψηλό.

«Είναι προφανές ότι πρέπει να κοιτάξουμε στους εαυτούς μας, όλοι πρέπει να δώσουμε λίγο περισσότερα πράγματα. Εδώ, οποιοσδήποτε αντίπαλος μπορεί να σου προκαλέσει πρόβλημα, μας έχει ασκηθεί μεγάλη κριτική, αλλά αυτό που μετρά είναι ότι δεν έχουμε χάσει ούτε ένα παιχνίδι εδώ και δύο χρόνια και πήραμε την πρώτη θέση στον όμιλό μας. Λίγες ομάδες το έκαναν αυτό» τόνισε.

Ο Καρβαχάλ προειδοποίησε επίσης για την απειλή που θα αποτελέσει η Ρωσία και δήλωσε ότι είναι ύψιστης σημασίας η ομάδα του να διορθώνει τα λάθη που έκανε στην ισοπαλία 2-2 με το Μαρόκο στο τελευταίο αγωνα της. «Νομίζω ότι αν σταματήσουμε αυτά τα λάθη θα είμαστε πολύ ισχυροί. Την Κυριακή έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κόντρα στους οικοδεσπότες, που σημείωσαν οκτώ γκολ στα δύο πρώτα ματς και οι οποίοι θα έχουν μαζί τους όλη τη Ρωσία».
Keywords
Τυχαία Θέματα