Καρέλης-Μάντζης: Οι Έλληνες φορ που ξεχώρισαν στον πρώτο γύρο!

Τη.. δεύτερη νιότη τους δείχνουν πως ζουν οι Νίκος Καρέλης και Βασίλης Μάντζης. Οι δύο 30άρηδες φορ των Παναιτωλικού και Ιωνικού αντίστοιχα, είναι όχι μόνο οι πρώτοι σκόρερ των ομάδων τους, αλλά και οι μοναδικοί γηγενείς με πέντε γκολ και πάνω στο πρωτάθλημα.

Άλλωστε με την έλλειψη ελληνικού στοιχείου στη Super League (που είναι ένα μεγάλο θέμα προς ανάλυση) μοιάζει αδύνατο να μην

ασχοληθούμε με εκείνους που παίζουν και μάλιστα πρωταγωνιστούν με τις επιδόσεις τους.

Η μυθική χρονιά του Καρέλη

Ας αρχίσουμε με τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, Νίκο Καρέλη. Ο άσσος του Γιάννη Αναστασίου αν και έχει βγάλει τον προπονητή του έξω από τα… ρούχα του μετράει εννιά γκολ σε 11 εμφανίσεις.

Γιατί όμως… εκνευρίζει τον προπονητή του; Η απάντηση είναι απλή…

«Μερικές φορές με εκνευρίζει αφάνταστα (σ.σ. γέλια) και το ξέρει, αλλά προσπαθεί και κάνει τα πράγματα που του ζητάω. Σήμερα (3/10/2022) ήταν πολύ καλός στα τελειώματά του. Βέβαια θα μπορούσε να έχει περισσότερα γκολ! Μπορεί να κάνει και περισσότερα πράγματα με τη μπάλα στα πόδια. Δεν είναι μόνο τα τέρματα», σημείωνε χαρακτηριστικά ο πολύπειρος προπονητής μετά την εκτός έδρας νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα, εκεί όπου ο 30χρονος στράικερ είχε κάνει χατ τρικ!

Βέβαια ούτε ο ίδιος τεχνικός της ομάδας του Αγρινίου δεν μπορεί να έχει παράπονο από την προσφορά του, καθώς ο ποδοσφαιριστής του έχει ήδη ξεπεράσει τον αριθμό των τερμάτων που σημείωσε σε όλη την προηγούμενη σεζόν.

Συγκεκριμένα είχε βάλει επτά σε 30 εμφανίσεις, μια επίδοση που ήταν καλή για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται ο Παναιτωλικός και παράλληλα δείγμα του πόσο αποτελεσματικός είναι φέτος!

Τι εννοούμε; Ορίστε η απάντηση μέσα από τον πίνακα της Super League:

Ναι, δε σας γελούν τα μάτια σας! Ο Νίκος Καρέλης έχει το εξωφρενικό ένα γκολ ανά μόλις 2.3 τελικές προσπάθειες! Απίστευτο!

Ταυτόχρονα τα οκτώ από τα εννιά τέρματα που έχει βάλει είναι εκτός έδρας και μόνο εκείνο που άνοιξε… λογαριασμό στην εφετινή Super League απέναντι στον Άρη έχει σημειωθεί εντός. Άρα μετράει οκτώ σερί μακριά από το «σπίτι» του συλλόγου. Κάτι που μοιάζει αντιπροσωπευτικό και από το στυλ του ίδιου και της ομάδας που «κτυπάει» στις αντεπιθέσεις.

Άλλωστε και οι περισσότερες ενέργειές του έρχονται μακριά από τη μεγάλη περιοχή ή όταν μπαίνει σε αυτή, γίνεται φορ περιοχής και «πατάει» στο ύψος του πέναλτι!

Το heatmap του στα μισά της σεζόν:

Δείγμα του πόσο κομβικός είναι για τον Παναιτωλικό, στα πέντε ματς που έπαιξε και δεν σκόραρε η ομάδα του έχασε τα τέσσερα εξ αυτών (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Βόλο και Παναθηναϊκό). Να σημειωθεί πως δεν αγωνίστηκε και με τους Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακό, λόγω της αποβολής του στην αναμέτρηση με τον Βόλο με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Η εξαιρετική του παρουσία, σε συνδυασμό και με το υπόλοιπο σύνολο που έχει δημιουργήσει ο Γιάννης Αναστασίου έχουν φέρει τον σύλλογο του Αγρινίου στην 7η θέση, πέντε βαθμούς πίσω από την πρώτη εξάδα και τον Άρη.

Ένας Μάντζης δε φέρνει την… άνοιξη!

Εν αντιθέσει με την πορεία της ομάδας του Νίκου Καρέλη, τον Παναιτωλικό, ο Ιωνικός του Βασίλη Μάντζη βρίσκεται στην τελευταία θέση της Super League.

Όμως ο 30χρονος στράικερ διανύει μια εξαιρετική σεζόν σε προσωπικό επίπεδο και είναι εκείνος που με δικά του τέρματα έχει επί τους ουσίας «δώσει» τους πέντε από τους επτά βαθμούς που έχει μαζέψει ο σύλλογος στον πρώτο γύρο.

Ο πολύπειρος άσσος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη μοναδική νίκη των Νικαιωτών ως τώρα, στο 2-0 επί του ΟΦΗ στην Κρήτη. Εκεί σκόραρε και τα δύο γκολ της ομάδας του, δίνοντας της το παρθενικό τρίποντο στη σεζόν, ύστερα από 10 άνομβρα παιχνίδια.

Το heatmap του ως τώρα:

Ακόμη με τα δικά του τέρματα στα εντός έδρας ματς με Λαμία (1-1) και Παναιτωλικό (1-1), έδωσε άλλους δύο βαθμούς. Μοναδικός αγώνας που «παραβίασε» την αντίπαλη εστία και η ομάδα του δεν πήρε τίποτα ήταν στην εκτός έδρας ήττα με 2-1 από τον Άρη.

Είναι ο παίκτης του Δημήτρη Σπανού που μετράει τα μισά γκολ του Ιωνικού ως τώρα, με τον Μεντόσα να ακολουθεί με δύο. Οι Λοβέρα, Άοσμαν και Ελευθεριάδης έχουν από ένα, για τα μόλις 10 ενεργητικό σε 13 αναμετρήσεις!

Και όμως με όλη αυτή την επιθετική ανομβρία/αστοχία του συλλόγου ο ίδιος βρίσκεται στο Top-10 των σκόρερ στον πρώτο γύρο, όντας μάλιστα δεύτερος στους Έλληνες, πίσω μόνο από τον Νίκο Καρέλη.

Βέβαια στην τελική, όσο καλή σεζόν και να καταφέρει να κάνει αυτό που μετράει (προφανώς) είναι να καταφέρει ο Ιωνικός να μείνει στην κατηγορία. Από την άλλη πλευρά το ότι είναι από τους Έλληνες που έχουν ξεχωρίσει, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι είναι άξιο αναφοράς. Και μαζί με τον Καρέλη δείχνουν πως πρέπει να υπάρξει στήριξη στο ελληνικό στοιχείο. Κάτι που συνεχώς μοιάζει να δυσκολεύει…

Keywords
Τυχαία Θέματα