Καρδίτσα-Άρης 80-71: Η έδρα έδωσε την τέταρτη νίκη για την παραμονή

Η Καρδίτσα πέτυχε την τέταρτη νίκη της στην 14η αγωνιστική της Basket League, με αντίπαλο τον Άρη (80-71) και τρίτη συνεχόμενη, έκανε νέο βήμα για την ανανέωση της παραμονής της στην κατηγορία, αντλώντας δύναμη από την έδρα της, καθώς και οι τρείς προηγούμενες, είχαν επιτευχθεί στο γήπεδο “Γ. Μπουρούσης”. Η Καρδίτσα είναι μόνη της στην προτελευταία θέση (4-10) και άφησε στην τελευταία τον Απόλλωνα, παρά την νίκη του κόντρα στην ΑΕΚ,

ενώ ο Άρης έχει ρεκόρ 7-7 στην βαθμολογία.

Η Καρδίτσα αξιοποιεί το πρόγραμμα των εντός έδρας αγώνων της στον δεύτερο γύρο, καθώς είχαν αναστραφεί τα παιχνίδια του πρώτου γύρου, λόγω των καταστροφών που είχαν προκληθεί από τις πλημμύρες στην Θεσσαλία, τον προηγούμενο Οκτώβριο.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στον ρυθμό του αγώνα που άλλαζε με ξεσπάσματα καλής απόδοσης και των δυο ομάδων, χωρίς να είχαν μεγαλύτερη διάρκεια των 2-3 λεπτών, με αποτέλεσμα, οι εναλλαγές στο προβάδισμα του σκορ να εναλλάσσεται μέχρι το 33′. Οι Αμερικάνοι της Καρδίτσας και του Άρη, μετέτρεψαν την αναμέτρηση σε “δική” τους “μονομαχία” σε επιθετικές πρωτοβουλίες, σκορ και θέαμα “καρφωμάτων”, ενώ υπήρχαν “πινιλιές” από ελληνικές προσπάθειες του Γιάνκοβιτς από την Καρδίτσα και του Μποχωρίδη από τον Άρη.

Η Καρδίτσα είχε μεγαλύτερη συνέπεια στην άμυνα της, παρά τα 9 επιθετικά ριμπάουντ του Άρη και στα 7 τελευταία λεπτά, απέδειξε ότι η αποφασιστικότητα της έκρινε το παιχνίδι. Από το 63-60, η Καρδίτσα αύξησε το προβάδισμα της σε διψήφια τιμή και ο Άρης δεν μπόρεσε να ακολουθήσει.

Μπουκάναν και Μακ Κόλουμ ήταν καθοριστικοί στην επίθεση των γηπεδούχων, ενώ ο Άρης έδειξε σε έναν ακόμα αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος, ότι οι υποχρεώσεις του στο Eurocup, προκαλούν συσσωρευμένη κόπωση, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν δυνάμεις στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Η Καρδίτσα τίμησε τον Αμερικάνο, Ρομπέρτο Γκάλινατ, πριν από το τζάμπολ για την περσινή προσφορά του στην επίτευξη της παραμονής της θεσσαλικής ομάδας, αλλά στο τέλος του αγώνα, σημειώθηκε επεισόδιο με τον Γιάνκοβιτς και τον Γκάλινατ, όταν ο πρώτος έδειξε ότι δεν θα έκανε επίθεση, ο δεύτερος έκλεψε την μπάλα και δέχτηκε φάουλ. Οι διαιτητές απέβαλλαν τους Γκάλινατ και Γιάνκοβιτς, ο Τολιόπουλος ευστόχησε σε μια βολή και διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.

Δεκάλεπτα: 23-19, 44-38, 59-58, 80-71

Η στατιστική του αγώνα εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα