«Κάποιες φορές κοιμάται και ο Θεός»

Όλα όσα είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alpha για τον Ολυμπιακό, την σεζόν που τελείωσε με νταμπλούχο τον ΠΑΟΚ αλλά και θέματα του Ερασιτέχνη.
Αναλυτικά:

Για τον Δήμο Πειραιά
και το κολυμβητήριο: «Έχουμε κάνει και με δικά μου έξοδα πολλά έργα με πλατείες, γήπεδα και τόσα άλλα και δράσεις που βοηθάμε τον κόσμο. Πολλά έργα που τα έχει ανάγκη ο Πειραιάς. Ο Πειραιάς κάθε χρόνο το καλοκαίρι αλλά και το φθινόπωρο και την άνοιξη έχει εκατ. τουρίστες που επισκέπτονται. Εμείς μοιράσαμε 2 εκατ. μπλε οδηγούς με το τι μπορεί να κάνει ο τουρίστας στον Πειραιά. Περπατάνε λοιπόν στον Πειραιά και προσφέρουν δίνοντας χρήματα σε εστιατόρια ή αλλού. Επίσης έχουμε κάνει αναπλάσεις. Έχουμε φτιάξει πολλά νέα κτίρια και έχουμε 1.700 νέες θέσεις εργασίας και πάνω από 7.000 θέσεις στην συνέχεια. Έχουμε μειώσει κατά 50% τα τέλη για τους πολύτεκνους και 100% για τα ΑμΕΑ. Έχουμε εξασφαλίσει 83 εκατ. για κονδύλια. Τα 27 είναι για αναπλάσεις. Τα 27 για ενίσχυση των ασθενέστερων στρωμάτων και 27 για την επιχειρηματικότητα. Θα γίνουν έργα στον Πειραιά όπως το Smart City, πάρκινγκ, ο φωτισμός της πόλης και άλλες αναπλάσεις».

Τα επόμενα χρόνια θα περπατάς στον Πειραιά και θα βλέπεις μία άλλη πόλη. Μην ξεχνάμε επίσης ότι ο Πειραιάς ήταν τα τελευταία χρόνια ένα απέραντο εργοτάξιο για το τραμ και το μετρό. Όταν πηγαίνεις στο κέντρο του Πειραιά έβλεπες ένα θέαμα που δεν ήταν ωραίο. Με έργα που έχουν καθυστερήσει αυτό έχει να κάνει με την Κυβέρνηση. Έχω πει και έχω δεσμευτεί προσωπικά για ένα νέο κολυμβητήριο. Ένα νέο κολυμβητήριο με δική μου δαπάνη και το χρειάζεται ο Ολυμπιακός και η πόλη. Υπάρχουν χώροι δίπλα στο Καραϊσκάκη και στο ΣΕΦ και πρέπει να γίνουν οι ανάλογες ενέργειες από την ΓΓΑ και την Κυβέρνηση. Αυτό που έχουμε κάνει στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό με τίτλους σε πόλο σε άνδρες και γυναίκες στην Ευρώπη είναι ένα πρόβλημα το να μην έχουν αυτές οι ομάδες ένα κολυμβητήριο. Έχει αργήσει. Θα κάνουμε και ένα ταμείο για τους νέους επιχειρηματίες.

Για το αν έχει βγάλει χρήματα από τον Ολυμπιακό: «Να διαβάσετε ισολογισμούς, από το 2010 μέχρι σήμερα. Στην ΠΑΕ, για τις εγκαταστάσεις, τον ερασιτέχνη, έχω βάλει πάνω από 100 εκατ. και πάνω από 150 σε φόρους και εισφορές. Παραλάβαμε έναν Ολυμπιακό με πολλά χρέη, με 40 εκατ. Ευρώ. Και με τα έσοδα από πολλές χορηγίες να έχουν εισπραχθεί. Όταν ο κ Κόκκαλης ανέλαβε από τη λαίλαπα Κοσκωτά, ήταν το μισό χρέος από αυτό που βρήκα εγώ».

Για το φετινό πρωτάθλημα και τον ΠΑΟΚ: «Να σας εξηγήσω. Ο λόγος για τον οποίο έχουμε ξοδέψει τόσα χρήματα και παρά το Champions League και τις ακριβές μεταγραφές που έχουμε κάνει και ότι έχουμε πληρώσει τα χρέη είναι πως ο Ολυμπιακός έχει πολύ υψηλό μπάτζετ. Ο Παναθηναϊκός του νταμπλ του 2010 ήταν το πιο ακριβό ρόστερ και είδατε το τι έγινε μετά. Εμείς κρατήσαμε πολύ υψηλό μπάτζετ και για τον Ολυμπιακό. Ξεχρεώσαμε ένα μεγάλο χρέος στον Ερασ. Ολυμπιακό που βρήκαμε.

Ανεβάσαμε το μπάτζετ στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό και φτάσαμε τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό στην πιο υψηλή ευρωπαϊκή του θέση. Στα περισσότερα χρόνια είχαμε το διπλάσιο και το τριπλάσιο μπάτζετ και παίρνανε τα πρωταθλήματα. Δεν θα μπορούσαμε να κερδίσουμε το Champions League αλλά κάναμε μεγάλες νίκες. Ναι η Τότεναμ κέρδισε αλλά είδατε έγινε μία φορά. Δεν είναι μόνο το μπάτζετ αλλά όταν έχεις έναν μαραθώνιο παίζει ρόλο. Φέτος ο Ολυμπιακός είχε την καλύτερη ομάδα αλλά δεν πήρε το πρωτάθλημα. Ξέρετε ότι κάποιες φορές κοιμάται και ο Θεός και θα το δείτε αυτό βλέποντας ξανά το ματς με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Την ευθύνη την παίρνω εγώ πάνω μου. Πρέπει να τους κερδίζεις όλους, διαιτητές ή παράγοντες. Παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Έπρεπε να κερδίσουμε και την τύχη. Δεν είχαμε την ίδια αντιμετώπιση με τον ΠΑΟΚ από την διαιτησία. Να μάθουμε από τα λάθη μας και του χρόνου να είμαστε πιο δυνατοί και του χρόνου να πάρουμε πάλι το πρωτάθλημα και να χαροποιήσουμε τους εκατομμύρια φιλάθλους μας».

Για το πως τα προλαβαίνει όλα: «Το πως τα προλαβαίνω όλα αυτά είναι δύσκολο. Είναι εντελώς διαφορετικά όλα αυτά. Μου αρέσει να δημιουργώ. Δεν κουράζομαι εύκολα. Με ευχαριστεί όλο αυτό. Ότι έχω κάνει μέχρι σήμερα κάνει πρωταθλητισμό σε όλα. Από ναυτιλία, Ολυμπιακό και τα ΜΜΕ που έχουμε και ακόμα και η Φόρεστ πρωταγωνιστεί. Είναι εξαιρετικά δύσκολο όλο αυτό. Έχουμε κατορθώσει κάτι πολύ δύσκολο».

Για το αν σκέφτεται να φύγει από τον Ολυμπιακό: «Δεν σκέφτομαι αυτή τη στιγμή να αποχωρήσω από Ολυμπιακό. Πιο δύσκολο να φύγεις παρά να έρθεις. Για να φύγω εγώ, πρέπει να έρθει κάποιος που θα διασφαλίσει ότι η ομάδα θα συνεχίσει με νίκες, με πρωταθλήματα, με καλές πορείες, δεν βλέπω να υπάρχει κάποιος στην Ελλάδα που να μπορεί να το κάνει αυτό. Δεν βρίσκουμε ανθρώπους ούτε καν για τα τμήματα του Ερασιτέχνη, με πολύ λιγότερα έξοδα. Αλλά σας ξαναλέω, δεν είναι στα πλάνα μου να αποχωρήσω. Θα είμαστε εκεί για πολλά ακόμη χρόνια».

Για το τι αγαπάει περισσότερο: «Ο Ολυμπιακός. Είναι αυτό που αγαπάω πιο πολύ. Ασχολούμαι πολλές φορές και πολλές ώρες. Υπάρχει και ναυτιλία όμως που δουλεύεις σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον με καλά και έξυπνα μυαλά και αυτό μου αρέσει γιατί σε κάνει καλύτερο».
Keywords
Τυχαία Θέματα