Καντουρί: “Θέλω δεύτερο νταμπλ με τον ΠΑΟΚ!”

Με αφορμή τη σημερινή (12/4) πρώτη αναμέτρηση της Νάπολι με τη Μίλαν, στο πλαίσιο των προημιτελικών του Champions League, ο Ομάρ Ελ Καντουρί έκανε δηλώσεις στο ιταλικό ΜΜΕ, sportitalia.com. Εκεί, σχολίασε την παρουσία του στον ΠΑΟΚ συνολικά, στις έξι σεζόν που βρίσκεται στην ομάδα, εξέφρασε τη θέλησή του να κατακτήσει δεύτερο νταμπλ την τρέχουσα σεζόν με τους

“ασπρόμαυρους”, μίλησε για τη συνεργασία του με τον Ρασβάν Λουτσέσκου, ενώ ευχήθηκε στην πρώην ομάδα του στην Ιταλία, τη Νάπολι, να κατακτήσει τον τίτλο στη Serie A και να φτάσει στον τελικό του Champions League.

Αρχικά, στην ερώτηση πώς βιώνει την τρέχουσα σεζόν με τον ΠΑΟΚ, ο Καντουρί έκανε λόγο για την προσπάθεια της ομάδας να φτάσει στο νταμπλ, αλλά και για το γεγονός ότι ο ίδιος ταλαιπωρήθηκε πολύ από τους τραυματισμούς του: “Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ! Είναι η έκτη μου σεζόν. Σε συλλογικό επίπεδο, ήταν πολύ καλά χρόνια. Κατακτήσαμε τρία κύπελλα και ένα πρωτάθλημα. Αυτή τη σεζόν είμαστε ακόμα στην προσπάθειά μας για τον τίτλο και θα παίξουμε στον τελικό του κυπέλλου. Προσωπικά, όμως, είχα πολλά σωματικά προβλήματα, που δεν είχα ποτέ πριν. Αλλά αυτό συμβαίνει, κάθε φορά που επιστρέφω και προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα προκύπτει κάποιο πρόβλημα. Δίχως όλα αυτά τα προβλήματα, θα μπορούσα να είχα κάνει περισσότερα. Ίσως η Ελλάδα δεν είδε ποτέ τον Ελ Καντουρί, που ήταν εκεί, στην Ιταλία…»

Στην ερώτηση τι σκέφτεται να κάνει τον ερχόμενο Ιούνιο, που λήγει το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά: “Το συμβόλαιό μου λήγει και ως αυτή τη στιγμή δεν έχω μιλήσει ακόμα με τον σύλλογο. Αυτή η σεζόν ήταν πολύ δύσκολη. Είχα έναν μυϊκό τραυματισμό στην αρχή. Μετά επέστρεψα και ένιωθα καλά. Στον πρώτο αγώνα μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο είχα κάταγμα στη φτέρνα μου. Έμεινα εκτός για δέκα εβδομάδες… Τώρα σκέφτομαι πάνω από όλα να παίξω. Μετά θα σκεφτούμε το συμβόλαιο στο τέλος της χρονιάς. Θέλω να μπορώ να παίξω και να κερδίσω δύο τίτλους! Θα ήταν υπέροχο να το καταφέρουμε, όπως το κάναμε τη σεζόν 2018-’19!»

Σε άλλη ερώτηση, σχετικά με τους προπονητές που του άρεσε περισσότερο η συνεργασία μαζί τους, εστίασε στους εξής: “Ο Σάρι και ο Βεντούρα ήταν δύο προπονητές, από τους οποίους έμαθα πολλά σε ποδοσφαιρικό επίπεδο. Μου έμαθαν πολλά! Εδώ στην Ελλάδα δούλεψα για τέσσερα χρόνια με τον Ρασβάν Λουτσέσκου, τον γιο του Μιρτσέα. Έχω μια υπέροχη σχέση μαζί του! Είναι εξαιρετικός άτομο και προπονητής, που έχει κερδίσει πολλά εδώ και στην Αραβία. Αναφέρω επίσης τον Άμπελ Φερέιρα, ο οποίος μετά πήγε στην Παλμέιρας. Τέλος, ο Καλορί με έκανε να μεγαλώσω στην Μπρέσια. Κάθε προπονητής με έχει διδάξει πολλά”.

Ερωτώμενος για το γεγονός ότι η Νάπολι οδεύει προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος στη Serie A, τόνισε: “Το ποδόσφαιρο στη Νάπολι βιώνεται με πολύ ζεστό τρόπο! Συμβαίνει όπως κι εδώ στην Ελλάδα. Μοιάζουν πολύ. Μόνο που υπάρχουν τρεις ομάδες στη Θεσσαλονίκη, ενώ υπάρχει μόνο μία στη Νάπολι. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα είναι το πάρτι του Scudetto! Θα είναι κάτι αδιανόητο. Θα ήθελα να είμαι εκεί, για να είμαι ειλικρινής, για να το απολαύσω. Οι “μπλε” το αξίζουν! Αυτή πρέπει να είναι μια καλή σεζόν, ας ελπίσουμε!”

Για την εμπειρία που είχε αγωνιζόμενος στη Νάπολι (για 2,5 σεζόν, συνολικά) είπε: “Ήταν δυόμιση πολύ καλά χρόνια. Το πρώτο διάστημα ήταν λίγο πιο δύσκολο. Το επόμενο, όμως, έπαιξα περισσότερο. Είχα ήδη δύο χρόνια εμπειρίας στη Serie A, στην Τορίνο. Ένιωθα πιο ώριμος, σημαντικός και στα αποδυτήρια. Στα εντός έδρας παιχνίδια το γήπεδο ήταν πάντα πολύ γεμάτο. Το τελευταίο παιχνίδι, με τη Φροζινόνε, στο οποίο προκριθήκαμε στο Champions League με το γκολ του Ιγκουαΐν, ήταν θεαματικό!”

Όσο για το αν πιστεύει ότι ο προπονητής της Νάπολι, Λουτσιάνο Σπαλέτι, μπορεί να ονειρευτεί το Champions League, απάντησε: “Υπάρχουν ομάδες με περισσότερη εμπειρία στους προημιτελικούς. Αλλά λέω ότι θα ήταν κρίμα να μην έφτανε η Νάπολι στον τελικό. Είναι μια ευκαιρία, που δεν έρχεται συχνά. Ελπίζω η ομάδα του Σπαλέτι να είναι καλή και να τα καταφέρει. Δεν τολμώ να φανταστώ τους οπαδούς της Νάπολι να βοηθούν την ομάδα τους στον τελικό του Champions League… Θα ήταν πολύ θεαματικό, όμορφο για όλη την πόλη!”

Keywords
Τυχαία Θέματα