"Κάντε αυτό που θέλω εγώ..." (video)

Τι κι αν έβρεχε περίπου σε όλη τη διάρκεια της προπόνησης! Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να αλλάξει το πρόγραμμά του και ειδική τη δουλειά στον τομέα της τακτικής. Γι' αυτό και το απόγευμα της Τετάρτης (11/7) σχεδόν όλο την προπόνηση την αφιέρωσε στην αμυντική τακτική, αλλά και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της ομάδας από την άμυνα.

Στην επιθετική τακτική εξήγησε στους παίκτες του ότι θέλει να αναπτύσσονται τόσο με αλλαγη πλευράς στο φινάλε, όσο και κάθετα. Επειδή μάλιστα ορισμένοι άργησαν να αντιληφθούν τον ακριβή τρόπο ανάπτυξης, διέκοψε κάποια στιγμή την άσκηση και
φώναξε:

"Κάντε αυτό που θέλω εγώ. Όχι αυτό που θέλετε εσείς. Δε θέλω να κουραστείτε καθόλου. Το μυαλό σας θέλω να δουλέψει και όλα θα βγουν αυτόματα στο γήπεδο αν τα έχουμε δουλέψει σωστά".

Ο Έλληνας τεχνικός έδινε μάλιστα και προσωπικές οδηγίες στους παίκτες του. Ειδικά στους αμυντικούς μέσους:

"Οταν ανεβαίνει το ένα μπακ, ο αμυντικός χαφ που βρίσκεται στην πλευρά του πρέπει να κάνει κίνηση προς τα άκρα για να τον καλύπτει και να μη δεχτούμε κόντρα επίθεση".

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο Ουζουνίδης ρίχνει μεγάλο βάρος στη συγκεκριμένη άσκηση. Γι' αυτό και τους τόνισε:

"Είναι σημαντικό να έχουμε σωστές τοποθετήσεις για να παίρνουμε τη μπάλα όπως πρέπει. Όταν ξέρουμε τι θα κάνουμε πριν πάρουμε τη μπάλα, είμαστε πάντα πιο γρήγοροι από τον αμυντικό. Αν γίνει αυτό, μετά έχετε την ποιότητα ως παίκτες να βγάλετε σωστά την επίθεση".

Ενώ η οδηγία του προς τους πλάγιους μπακ ήταν: "Έχουμε δύο επιλογές όταν παίρνουμε τη μπάλα στην επίθεση. Η μια είναι η σέντρα και η άλλη επιλογή είναι η πάσα προς τα πίσω".
Keywords
Τυχαία Θέματα