Κάνε το όπως ο ΟΦΗ!

Εδώ και τέσσερα χρόνια, ο ΟΦΗ έχει σημειώσει αλματώδη άνοδο σε όλους τους τομείς, έχει αποδείξει πως είναι μια ομάδα που μπορεί μελλοντικά να πρωταγωνιστήσει.

Ο ΟΦΗ αυτή τη στιγμή, είναι μια ομάδα που βγάζει υγεία, κάνει βήματα καθημερινά που δείχνουν πως “χτίζει” το μέλλον. Και μέσα σε όλα αυτά, το κοινωνικό πρόσωπο της ομάδας, παίρνει πραγματικά άριστα.

Βέβαια, πριν προχωρήσουμε θα πρέπει να γυρίσουμε το χρόνο πίσω, συγκεκριμένα

στο 2015.

Από τον ΟΦΗ της βεβαιότητας, στον ΟΦΗ της αβεβαιότητας. Ένας σύλλογος με πολλά οικονομικά προβλήματα παίκτες προβληματισμένους και καμία εγγύηση για το αύριο. Θα έλεγε κανείς πως οι κρητικοί ήταν κοντά στην καταστροφή, καθώς δεν υπήρχε κανένα φως στο τούνελ.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Οι περισσότεροι ενδεχομένως να θυμάστε το παιχνίδι που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, στις 21 Μαρτίου του 2015. Ημερομηνία “μαχαιριά” για κάθε φίλο του ΟΦΗ.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Οι κρητικοί βγήκαν στο χορτάρι του “Θεόδωρος Βαρδινογιάννης” με τα πολιτικά τους δεν αγωνίστηκαν και το μόνο που μένει από εκείνη την ημέρα για ένα φίλο της ομάδας, είναι στενοχώρια, συγκίνηση, το κλάμα των παικτών και η παγωμάρα για το αύριο.

Ακολούθησε το ταξίδι από την Γ΄Εθνική στην Β΄ μέχρι που την σεζόν 2018-2019, ο ΟΦΗ επέστρεψε!

Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ Ο ΟΦΗ ΑΝΑΓΓΕΝΗΘΗΚΕ

Το 2018 ακούστηκε για πρώτη φορά τ΄όνομα Μπούσης για τον ΟΦΗ. Στις 21 Οκτωβρίου του 2018, η Κρητική ομάδα περνάει στα χέρια του Ελληνοαμεριναού επιχειρηματία.

Άνθρωπος χαμηλών τόνων στο ποδόσφαιρο, φαίνεται μέχρι τώρα, πως προτιμάει να ακούγεται η δουλειά που κάνει, παρά τα λόγια του.

Και πράγματι, από τη μέρα που ανέλαβε μέχρι σήμερα οι κινήσεις που έγιναν είναι σωστές και έχουν απόλυτη λογική.

Κατά πρώτο λόγο, ο ΟΦΗ στελεχώθηκε από ανθρώπους που έχουν σχέση και γνωρίζουν από ποδόσφαιρο. Γιάννης και Γιώργος Σαμαράς, Ηλίας Πουρσανίδης.

Δεν μπορείς να θες να χτίσεις μια ομάδα, χωρίς να έχεις στην βάση της ανθρώπους που ξέρουν το ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα στελεχώθηκε η ομάδα σε όλους τους τομείς. Διευθύνων Σύμβουλος πλέον στους κρητικούς είναι ο Μηνάς Λυσάνδρου.

Από την 13η θέση το 2018-2019 στην περίφημη μάχη με τον Πλατανιά για την παραμονή, την επόμενη σεζόν ο ΟΦΗ τερμάτισε στην 5η θέση! Η επόμενη μπορεί να μην ήταν καλή καθώς ο ΟΦΗ βρέθηκε να αντιμετωπίζει πολλούς τραυματισμούς κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι κρητικοί να σωθούν οριακά.

Ο Γιώργος Σίμος έφυγε λίγο πριν το τέλος της σεζόν, ο Νίκος Νιόπλιας ανέλαβε τότε προσωρινά και έπειτα κανονικά. Η ομάδα μετά την παραμονή της ένιωθες πως πείσμωσε γι΄αυτή την κατάσταση που βρέθηκε.

Ο ΟΦΗ προχώρησε σε μεταγραφές, έκανε τον Νίκο Νιόπλια να παραμείνει στη θέση του προπονητή και με πολύ δουλειά η ομάδα πλέον βρίσκεται ψηλά στην βαθμολογία.

Ο ΟΦΗ αποπνέει σταθερότητα, αφενός οικονομική. Οι παίκτες γνωρίζουν πως θα πάρουν τα χρήματα τους, οπότε το μυαλό τους είναι καθαρά και μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι.

Επίσης επί εποχής Μιχάλη Μπούση παρουσιάστηκε το νέο σήμα της ομάδας.

Μπορεί σε ορισμένους να μην αρέσει, σε άλλους να κάνει τη διαφορά, όμως κοινή παραδοχή θαρρώ είναι η διάθεση για αλλαγή, προς το καλύτερο.

ΕΡΓΑ, ΠΟΛΛΑ ΕΡΓΑ!

Ας αφήσουμε το κομμάτι του ποδοσφαίρου και ας δούμε πόσα πράγματα έχουν γίνει από τη μέρα που ο Μιχάλης Μπούσης ανέλαβε τον ΟΦΗ.

Έργα στο γήπεδο, νέο μπουθ για τους δημοσιογράφους και τις μεταδόσεις, βελτιωτικά έργα γενικά στο γήπεδο αλλά και στο προπονητικό κέντρο.

Έργα στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο! 16 Απριλίου του 2021, ξεκίνησαν συγκεκριμένα τα έργα στο ΒΑΚ! Δημιουργία νέων γηπέδων για να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο το ΒΑΚ και οι παίκτες να έχουν ΟΛΕΣ τις ανέσεις αλλά και όλη η ποδοσφαιρική οικογένεια του ΟΦΗ να βρίσκεται εκεί.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Ο ΟΦΗ που βλέπουμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δεν έχει περιορίσει το ρόλο της σε μια ομάδα που απλά προσπαθεί να βελτιωθεί εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Οι Κρητικοί απέδειξαν πως είναι πρωταγωνιστές και εκτός γηπέδων.

Το Νοέμβριο που η Χερσόνησος είχε πληγεί από τις πλυμμήρες οι παίκτες δεν δίστασαν να βρεθούν εκεί και να βοηθήσουν. ΛΕΡΩΘΗΚΑΝ, έπιασαν σκούπες, φαράσια, φτυάρια κουβάλησαν κουβάδες και στάθηκαν δίπλα στους συνανθρώπους τους.

Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν τσαλακώθηκε η περηφάνεια τους για τις λασπωμένες φόρμες. Αντίθετα στα μάτια του κόσμου έλαμψε η καλοσύνη τους.

Μάλιστα στα ετήσια βραβεία ο ΟΦΗ πήρε το βραβείο Fair Play της χρονιάς. Η απόλυτη αναγνώριση από τους συναδέλφους σου είναι ένα βραβείο με μεγάλη βαρύτητα.

Ο σεισμός στο Αρκαλοχώρι δεν άφησε τους ανθρώπους του ΟΦΗ αδιάφορους. Με κάθε τρόπο προσπάθησαν να βοηθήσουν και μάλιστα διοργάνωσαν φιλικό με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας με τα έσοδα να πηγαίνουν στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Αλήθεια ποιος μπορεί να ξεχάσει την “βροχή” από κουκλάκια πριν το ματς του ΟΦΗ με τον Αστέρα;

Οι φίλοι του ΟΦΗ στάθηκαν δίπλα στη μάχη για τον παιδικό καρκίνο, με εθελοντική αιμοδοσία αλλά και κουκλάκια για τα παιδάκια.

Η ομάδα της Κρήτης στέκεται και στο πλευρό των γυναικών. Με συμβολική κίνηση δημιούργησαν τσάντες για τις γυναίκες που πήγαν στο γήπεδο και στήριξαν τη δράση StongMe κατά της βίας των γυναικών!

Ενδεχομένως να έχω ξεχάσει και κάτι απ΄όσα έχουν γίνει στην εποχή Μπούση στον ΟΦΗ.

Ο ΟΦΗ αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα ομάδας στην Ελλάδα, που δουλεύει σωστά, με μέθοδο και δείχνει πως αν συνεχίσει έτσι, τα επόμενα χρόνια μπορεί να πρωταγωνιστήσει!

Keywords
Τυχαία Θέματα