Καμία ελπίδα κανονικότητας χωρίς Grexit!

Με τον Παναθηναϊκό του Γιάννη Αλαφούζου υποψήφιο για υποβιβασμό, με τον ιδιοκτήτη της Ξάνθης, Χρήστο Πανόπουλο να αυτοσαρκάζεται με την δήλωσή του «Να μας χαίρεστε» και τον ομόλογό του του Παναιτωλικού Φώτη Κωστούλα να τονίζει «Ήρθε η ώρα να το πάρουμε αλλιώς» υποστηρίζοντας πως ο συνεταιρισμός της Λίγκας μάλλον δεν έχει πια λόγο ύπαρξης, το GREXIT με την παρέμβαση της Πολιτείας σε συνεργασία με την FIFA μοιάζει αναγκαίο κακό!

Όποιος διαβάσει την ανακοίνωση του Παναιτωλικού αντιλαμβάνεται ότι πλέον ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
Superleague. Η διοίκηση των Στράτου-Γκαγκάτση δεν έχει την εμπιστοσύνη των μελών, τα οποία με τη σειρά τους δεν εμπιστεύονται ούτε τον... εαυτό τους!

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, με τον Παναθηναϊκό του Αλαφούζου να χρωστάει σε όποιον μιλάει... ελληνικά και ανίσχυρο να βρει συμμάχους στη Λίγκα ακόμα και μεταξύ ομάδων που έχουν το ίδιο πρόβλημα με εκείνον και απειλούνται με υποβιβασμό, το νέο πρωτάθλημα είναι στον αέρα.

Οι μισές ομάδες δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο (γιατί κάποιοι από τη διοίκηση της Λίγκας τους υποσχέθηκαν ότι θα έβρισκαν περισσότερα χρήματα από πέρυσι), άλλες κινδυνεύουν να μην πάρουν άδεια συμμετοχής για τη νέα σεζόν, ενώ όσες την εξασφαλίσουν απειλούν να μην υπογράψουν την προκήρυξη για να αρχίσει το πρωτάθλημα.

Σε αυτή τη φάση ο Γιώργος Βασιλειάδης οφείλει να πάρει το πράσινο φως από την κυβέρνηση και σε συνεργασία με τη FIFA και την UEFA να αποφασίσει ο ίδιος το GREXIT για να γλιτώσει τουλάχιστον η Εθνική ομάδα τη συμμετοχή της στις διεθνείς διοργανώσεις.

Αμέσως μετά να καλέσει όλα τα μεγάλα... πιστόλια του ποδοσφαίρου μας, να τους εξηγήσει την κατάσταση και να προχωρήσει σε ένα σχέδιο δραστικής μείωσης των ομάδων στις δύο επαγγελματικές (ο Θεός να τις κάνει) κατηγορίες, αυτή τη φορά σε συνεργασία με την ΕΠΟ, που ίσως αναλάβει και την διοργάνωση των πρωταθλημάτων.

Με κανονικούς προέδρους και μετόχους (κι όχι γιαλατζί) που να μπορούν να εγγυηθούν τον ετήσιο πρoϋπολογισμό των ομάδων (ακόμα και χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο ή με ένα ελάχιστο τέτοιο) και με κανόνες ΑΠΑΡΑΒΙΑΣΤΟΥΣ για ΟΛΟΥΣ ειδικά στο θέμα των εμπρηστικών δηλώσεων και των αναρτήσεων στα social media.

Τα social media (κοινωνικά δίκτυα) που στη χώρα μας έχουν μετατραπεί σε trash media (δίκτυα σκουπιδαριού) από τον τρόπο που τα χρησιμοποιούν οι παράγοντες.

Έτσι κι αλλιώς με την δική μας εγχώρια απόφαση για GREXIT δεν θα υπάρχουν τα χρήματα της Ευρώπης για να μαλώνουν οι... ελέφαντες του ποδοσφαίρου μας.

Κι όταν περάσει ο καιρός κι ο κόσμος έχει πειστεί για τις προθέσεις τους να παιχτεί κανονικό ποδόσφαιρο κι έχουν πειστεί και οι διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές, μπορούμε να πάμε ταπεινά και να ζητήσουμε την επανένταξή μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Γιατί χωρίς αυτοκριτική, χωρίς αυτοτιμωρία και... αυτομαστίγωμα, δεν μπορώ να διακρίνω τον τρόπο που θα φτάσουμε ποτέ σε ένα φυσιολογικό σε εξέλιξη πρωτάθλημα.
Keywords
Τυχαία Θέματα