Κάλιαρι – Αταλάντα 3-2: Νίκη σωτηρίας

Το πρώτο ημίχρονο είχε γκολ και θέαμα.

Και δεν είχε απλά γκολ… είχε το πιο γρήγορο γκολ της Σέριε Α φέτος από τον Μεντί (16 δευτερόλεπτα) ο οποίος μάλιστα πέτυχε και δεύτερο γκολ στο όγδοο λεπτό για να γίνει ο τρίτος νεότερος παίκτης στην ιστορία που πετυχαίνει δύο γκολ στην πρώτη του συμμετοχή

στο βασικό σχήμα (19 χρόνων και 116 ημερών).

Η απάντηση της Αταλάντα ήρθε με ντοπιέτα του Σκαμάκα. Το πρώτο πολύ ωραία εκτέλεση (40′) και το δεύτερο σεντερφορίσιο, με εκτέλεση στην κίνηση μετά από σέντρα του Σκαλβίνι (45′). Με δύο τελικές εντός εστίας οι μπεργκαμάσκι ισοφάρισαν το ματς.

Ο 19χρονος Μεντί έφυγε από το γήπεδο στο ημίχρονο με μυϊκό τραυματισμό και αντικαταστάθηκε από τον Μπορέλι. Αυτός στην πρώτη του επαφή με την μπάλα την έβαλε στα δίχτυα για το 3-2 στο δεύτερο μόλις λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου (47′).

Στο 78ο λεπτό ο Μπελότι, ο οποίος αντικατέστησε τον σκόρερ του 3-2 τον Μπορέλι λόγω τραυματισμού, βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Καρνεζέκι αλλά δεν κατάφερε να τον περάσει χάνοντας σπουδαία ευκαιρία να τελειώσει το ματς.

Από εκεί και πέρα επιτέθηκε μόνο η Αταλάντα. Άστοχος ο Πάσαλιτς με ψαλίδι (80′), ο Κρστοβιτς νικήθηκε από τον Καπρίλε (82′) όπως και ο Σκαμάκα (89′) αλλά και ο Ρασπαντόρι (90+7).

Στο τέλος η Κάλιαρι πανηγύρισε σπουδαίο τρίποντο που την έστειλε στο +8 από την επικίνδυνη ζώνη και πιθανότατα την κρατάει στην Σέριε Α. Η Αταλάντα παρέμεινε έβδομη και εκτός των θέσεων που οδηγούν στην Ευρώπη εκτός και αν η Ίντερ κατακτήσει το κύπελλο Ιταλίας. Η μάχη αυτή συνεχίζεται για τους μπεργκαμάσκι που έχουν πίσω τους έξι βαθμούς την Μπολόνια.

Κάλιαρι: Καπρίλε – Ζε Πέντρο, Μίνα, Ροντρίγκες (72′ Ντοσένα), Όμπερτ – Ντεϊόλα (57′ Σουλεμάνα), Αντόπο, Γκαετάνο, Φολορούνσο – Εσπόζιτο (56′ Παλέστρα), Μεντί (46′ Μπορέλι, 77′ Μπελότι)

Αταλάντα: Καρνεζέκι – Σκαλβίνι, Τζιμσίτι, Κολάσινατς (73′ Κοσουνού) – Μπελανόβα (56′ Κρστοβιτς), Ντε Ρόουν (73′ Έντερσον), Πάσαλιτς, Τζάπακοστα (56′ Ζαλέβσκι) – Ντε Κέτελαρ (77′ Σάμαρτζιτς), Ρασπαντόρι, Σκαμάκα

Keywords
Τυχαία Θέματα