Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Χιόνια έως και την Πέμπτη βλέπει ο Καλλιάνος – Πού θα σαρώσει απόψε ο χιονιάς στην Αττική

Και αύριο θα “χτυπήσει” μεγάλο μέρος της χώρας η κακοκαιρία Barbara, με κύρια χαρακτηριστικά τα χιόνια, το τσουχτερό κρύο, τον παγετό αλλά και τους θυελλώδεις ανέμους.

Απόψε αναμένεται νέο κύμα επιδείνωσης, με χιονοπτώσεις που κατά διαστήματα θα είναι έντονες.

Το meteo παρουσίασε σε χάρτες την εκτιμώμενη ένταση των χιονοπτώσεων κατά τις πρώτες βραδινές ώρες της Δευτέρας και τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες της Τρίτης, καθώς επίσης και το πεδίο των ανέμων στην περιοχή της Ανατολικής Στερεάς και

της Εύβοιας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του μετεωρολογικού μοντέλου υψηλής ανάλυσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τις πρώτες βραδινές ώρες της Δευτέρας 06/02 προβλέπονται χιόνια στη Βόρεια και Ανατολική Αττική, καθώς επίσης και στην Εύβοια, όπου αναμένεται να είναι έντονες.

Αντίστοιχα, τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες της Τρίτης 07/02 οι χιονοπτώσεις (τοπικά έντονες) θα επηρεάσουν τα βόρεια και δυτικά τμήματα της Αττικής, της Βοιωτίας και της Εύβοιας.

Θα πρέπει να επισημανθεί, ότι η ακριβής πρόγνωση για το χωρικό και χρονικό προσδιορισμό των ισχυρών χιονοπτώσεων δεν είναι πάντα εύκολη και απαιτείται συνεχής μελέτη των τελευταίων προγνωστικών δεδομένων.

Μαρουσάκης: Νέα επιδείνωση τις επόμενες ώρες

Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρόγνωση του μετεωρολόγου, Κλέαρχου Μαρουσάκη, ο οποίος με ανάρτησή του έκανε λόγο για νέο χιονοκύμα.

“Και τα τελευταία στοιχεία που πήραμε πριν από λίγο από το προγνωστικό μας σύστημα συγκλίνουν σε νέα επιδείνωση του καιρού από τις αμέσως επόμενες ώρες και μέχρι αύριο λίγο πριν το μεσημέρι με πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού Αττικής. Αυξημένες οι πιθανότητες αυτό το νέο χιονοκύμα να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα. Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!” έγραψε χαρακτηριστικά.

Καλλιάνος: Χιόνια έως και την Πέμπτη

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Καλλιάνος προβλέπει χιονοπτώσεις κατά διαστήματα έως και την Πέμπτη “ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα στις παρακάτω περιοχές:

Νότια Χαλκιδική
Ανατολική & Νότια Θεσσαλία
Σποράδες & Εύβοια
Κεντρική & Ανατολική Στερεά
Αττική
Ανατολική Πελοπόννησος
ΒΑ, Κεντρικό & Νότιο Αιγαίο”

Αρναούτογλου: Επιμένουν οι μπόρες χιονιού με ενισχυμένο βοριά

Σύμφωνα με τον προγνώστη, Σάκη Αρναούτογλου παγερή θα είναι η εβδομάδα που διανύουμε και ειδικά τη νύχτα η θερμοκρασία θα πέφτει πολύ και θα σχηματίζεται παγετός. Τα ανοίγματα του καιρού θα επιτρέπουν στο χιόνι να λιώνει μέσα στην ημέρα, αλλά το βράδυ θα παγώνει πάλι ακαριαία ακόμα και σε περιοχές με χαμηλά υψόμετρα.

Την Τρίτη οι μπόρες χιονιού θα επιμείνουν στις περιοχές που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες ενώ πολλές περιοχές θα έχουν ηλιοφάνεια -κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια-, με “δόντια” όμως, καθώς ο βοριάς θα κρατήσει τις θερμοκρασίες πολύ χαμηλές.

Μετά το μεσημέρι οι μπόρες χιονιού θα εξασθενήσουν ή θα περιοριστούν στα πιο ορεινά ενώ το βράδυ θα επικρατήσει ξαστεριά στις περισσότερες περιοχές, εκτός Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Μαγνησίας, Σποράδων, Κυκλάδων και Κρήτης, όπου οι μπόρες θα διατηρηθούν. Στις παραπάνω περιοχές μάλιστα δεν αποκλείεται αυτές οι μπόρες χιονιού να πυκνώσουν μέσα στις βραδινές ώρες της Τρίτης προς Τετάρτη.

Στην Αττική η Τρίτη θα ξεκινήσει με μπόρες χιονιού, πιο έντονες στα ορεινά και βορειοδυτικά. Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο ορεινό κομμάτι του νομού ενώ το βράδυ αναμένονται νέες μπόρες χιονιού ασθενούς έως και μέτριας έντασης.

Οι άνεμοι βοριάδες στα 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 1 με 6 βαθμούς Κελσίου.

Η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία το πρωί θα έχουν λίγα σύννεφα, περισσότερα στην Χαλκιδική, ενώ μέσα στην ημέρα θα βγάλει αρκετό ήλιο. Το βράδυ θα επικρατήσει ξαστεριά αλλά υπάρχει η πιθανότητα για παροδικές χιονοπτώσεις στα νότια και ανατολικά της Χαλκιδικής.

Οι άνεμοι στα ανοιχτά θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 2 με 5 βαθμούς Κελσίου.

Η παγωνιά θα διατηρηθεί μέχρι και τα τέλη της εβδομάδας με μια μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, ωστόσο μέχρι και τα μέσα του μήνα υπάρχουν ενδείξεις για νέα κύματα κρύου που θα επισκεφτούν τη χώρα μας.

Πηγή: THE TOC

Keywords
Τυχαία Θέματα